2 lata w związku i ciągła blokada... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » 2 lata w związku i ciągła blokada...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: 2 lata w związku i ciągła blokada...

Witam,
jestem w związku z chłopakiem od ponad 2 lat, wszystko układałoby się wspaniale gdyby nie ten problem... mianowicie nie potrafię się przed nim otworzyć i szczerze porozmawiać o swoich problemach, zwierzyć mu się, a jest jedyną osobą, która się do tego nadaje... przez to są ciągłe sprzeczki, że nie mówię mu o swoich problemach i on nie wie jak mi pomóc itp...
Próbowałam nie raz jakoś się przemóc, ale nawet gdy już ułożyłam sobie to co mam powiedzieć, to nie mogłam nawet otworzyć ust ani wydobyć z siebie głosu... może chodzi trochę o zaufanie, bo z tym też mam mały problem ze względu na niską samoocenę...:(
Oprócz tego nie potrafię się przy nim otworzyć tak jak przy innych, np koleżankach, z którymi znam się od lat... chodzi głównie o imprezy, taniec itp dlatego też nigdy dobrze się nie bawimy na weselach czy dyskotekach. Tracę przy nim odwagę, wstydzę się, nie chce żeby pomyślał coś głupiego...
Gdy nie jestem z nim potrafię bawić się z innymi i być sobą, nawiązywać kontakty itp...
Ciężko mi, bo minęło już dwa lata a on szczerze mówiąc nie zna mnie takiej jaka jestem naprawdę... Nie wiem jak mam się przełamać, odblokować...:(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: 2 lata w związku i ciągła blokada...

Myślę, że to powinno przyjść naturalnie. Nie ma skutecznego środka, dzięki któremu będziesz przy nim naprawdę sobą. A może warto zastanowić się nad sensem bycia razem skoro nie jesteś z nim całą sobą? W jakim jesteście wieku?

3

20 i 21 lat. Patrząc na ten okres 2 lat zrobiłam jakieś drobne postępy, ale męczy nas to.
Zastanawiam się czy nie mamy czasem innych światów... może nie do końca pasujemy do siebie, ale póki co chcemy być razem.

4

Dwa lata to dużo i mało. Pewnie za jakiś czas ci to przejdzie , jeśli nie to staraj się z nim jeszcze więcej rozmawiać powinno pomóc smile Przedstaw mu swoje potrzebny zrozumie smile Pozdrawiam i życzę powodzenia !

5

Hmmm...wydaje mi się, że skoro masz takie problemy żeby jemu zaufać po dwóch latach, to nie wiadomo czy w ogóle będziesz w stanie to zrobić. Może to wynikać z tego, że masz zbyt niską samoocenę, jak sama napisałaś i dlatego tak bardzo boisz się jego reakcji na to co mu powiesz, a może masz przykre doświadczenia z poprzednich związków?? Być może potrzebujesz jeszcze trochę czasu aby mu zaufać... Powodzenia! smile

6 Ostatnio edytowany przez lisa858 (2011-09-24 21:29:20)

miałam dokładnie to samo co Ty z moim poprzednim chłopakiem. Był ode mnie 9 lat starszy, ale wiek nie miał tu znaczenia, ponieważ miałam wielu kolegów w jego wieku, z którymi dogadywałam sie bardzo dobrze. Mysle, że głównym powodem mojego zachowania był nieodpowiedni facet. Przy nim kompletnie mnie "zatykało", nie wiedziałam co powiedzieć, wstydziłam sie przy nim nawet napić, zjeść,  nie mówiłam mu o swoich problemach. Wszystko było takie sztuczne, męczące, bo chciałam go przytulić, ale w sródku sie bałam i nigdy pierwsza tego nie robiłam. Byłam młoda wtedy, ale gdy poznałam swojego obecnego chlopaka już w pierwszy tydzień zachowywałam sie przy nim zupełnie inaczej. I tak jest do teraz. Nie wyobrażam sobie, że mogłabym sie dalej tak meczyć. Nawet nie chce wspominać tamtych głupich chwil, gdy byłam tak nieśmiała. Wszystko za sprawą nieodpowiedniego chłopaka.Czułam sie więźniem w swoim własnym ciele. Musiałam coś zmienić, dlatego z nim zerwałam. I powiem Ci, że zaczęłam życ od nowa. W koncu mogę robić to, na co mam ochotę. I Tobie tez tego życzę wink zastanów sie, czy Twój chłopak jest odpowiedni dla Ciebie, czy jestescie ze soba tylko z przyzwyczajenia..

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » 2 lata w związku i ciągła blokada...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024