Jestem z chłopakiem pół roku, jestem dziweicą i z nim chciałabym przeżyć ten pierwszy raz ale wciąż czegoś się boje.
Nie tak boje się bólu jak tego ze za pierwszym razem może nam się nie udać, wiem że wiele dziewczyn podczas pierwszego razu ma taki problem że partner nie może wejść, nie wiem czy powodem jest to że są spięte czy ciasne, powody chyba są różne.
Ufam mu i ale myśle że takei napięcie może być mimowolne.
Nie wiem jak sie przygotować aby nie stresować się jego dotykiem, tzn, uwielbiam gdy mnie dotyka ale często stresuje się np tym że będe nieświeża albo szorstka w tych miejscach.
Owosienie na nogach jak i w miejscach intymnych zawsze miałam dość bujne, gole się codziennie, czasem zdarza się nawet że rano i wieczorem przed wyjściem, ponieważ po goleniu rannym w połowie dnia czuej już igiełki.
Nogi po ogoleniu kilka godzin są gładkie ale w miejscach intymnych jest to bardzo trudne ponieważ nigdy nie jest tam całkiem gładko, od razu po ogolniu jest szorstko i dodatkowo skóra od golenia jest podrażniona chodz robie to delikatnie i z pianką.
Chyba przez to że tym wszystkim ciągle się martwie oddalam swojego chłopaka od siebie, bo nei lubie gdy mnie dotyka a ja mam uczucie że nie jestem ogolona ;-/.
Poradzcie, czy to tylko moje wymysły czy jest na to jakiś sposób.
Pytanie w stylu tandety z mojej strony, ale w tym wypadku dość istotne....ile masz lat?
ja lubie igielki
4 2011-07-24 09:23:21 Ostatnio edytowany przez wanilja (2011-07-24 09:24:15)
Mam 22 lata, i proszę bez uszczypliwych odpowiedzi.
Mam 22 lata, i proszę bez uszczypliwych odpowiedzi.
Dwa miesiące temu pisałaś, że masz 20 lat. Przybyły Ci dwa lata w cudowny sposób?
A czy to ma jakieś większe znaczenie ( może prócz względów higienicznych w trakcie okresu )? Szkoda właśnie delikatności skóry okolic intymnych na szorowanie maszynkami 2x dziennie
Moja kochana zwykle nie jest 100% gładka, a ni to w żaden sposób nie przeszkadza, irytuje mnie to tylko wtedy, gdy włoski wchodzą do nosa :E A tak? Krótkie włoski to nie zbrodnia przeciw ludzkości
Ale przyznaję, uwielbiam gładkie nogi. Moim zdaniem, długość włosków przy pierwszym kontakcie powinna być najmniejszym problemem ![]()
Droga Anemonne , mój wiek nie jest tu chyba aż tak istotny, ale dziękuje za przypomnienie i jak już pisałam, proszę bez uszczypliwości. ![]()
wanilja Twój wiek ma zasadnicze znaczenia. Co innego bym Ci powiedział jakbyś miała 16lat, a co innego jakbyś miała 24 lata.
W takim wypadku nie ma sensu, abym radził Ci cokolwiek.
Powodzenia.
a dla mnie to dziwne że jesteś z nim pół roku a się go wstydzisz
wiadomo kobieta musi czuć się dobrze no ale... powinno sie facetowi też pokazywać naturalnym... tzn że nie na każdym spotkaniu " tapeta" - niech zobaczy Cię bez makijażu też... po drugie rozpochrane włosy - im się to podoba wręcz podnieca - nas czasami zawstydza czujemy się brzydkie. Kolejna sprawa nie musisz codziennie byc ogolona
bez przesady skoro z Tobą jest to mu się podobasz ... a poza tym on tez napewno nie chodzi zawsze pięknie ogolony... i jakoś się nie wstydzi
musisz zmienić troche podejście ...za sztywno myślisz, wrzuć na luz kobieto
poza tym dzieckiem nie jesteś więc czemu się tak boisz ??? dla odważnych świat należy !!!! ![]()
to ważne ile masz lat, bo nie chcę zdemoralizować i upodlić małolaty.
szczerość chyba tu by się przydała, łatwiej by mi było się za Ciebie zabrać.
po pierwsze, to Ty masz się dobrze czuć-nie chcesz golić, nie golisz, ale chociaż tak po bokach, dla estetyzmu samego.
oddalanie się od chłopaka z powodu włosów łonowych?
nie przesadzaj.
może przemyśl sobie to wszystko, nie rób czegoś ażeby zatrzymać kolesia czy co tam może chodzić po główce.
wiesz, golenie codzienne włosów łonowych-boję się pomyśleć jak skórka wygląda, nie masz strupów czy podrażnień?
może zastanów się nad depilacją? jak nie całą, to jak wyżej-po bokach chociaż.
codzienne albo i 2x dziennie, jak potrafisz, to chyba męczące.
zapach-jeśli nie jesteś chora, nie zażywasz leków typu sterydy, antybiotyki, powinno być dobrze, chociaż marchewka pachnie jak marchewka, kobit pachnie jak to kobita, to fiołków to tam nie będzie, ale jeśli masz ph prawidłowe et cetera ww to zapach taki powinien faceta kręcic.
tyle. mama nadzieję, ze serio masz 20 + ![]()
pozdro
Ja kiedyś nie goliłam miejsc intymnych i niezły był busz, facetowi to specjalnie nie przeszkadzało, by było nam przyjemnie, jednak potem uznałam, że lepiej golić, choć trochę i robię to , ale wystarcza mi z raz na dwa tygodnie, więc nie wiem po co codziennie.
Ty skoro się golisz codziennie , to na pewno nie jesteś zarośnięta, tylko wyolbrzymaisz. Wiadomo, że po goleniu zostaje tam trochę "szorstkie", ale nie oczekuj, by to było jak pupa niemowlaka, większość facetów nie oczekuje , by było tam idealnie gładko.
Jak nie jesteś gotowa, na dotyk, to nic na siłę.
Hello jak się myjesz to jak możesz być nie świeża? No fakt przed wyjściem na tą "okoliczność" możesz się wykąpać. Chyba, że nie kąpiesz się codziennie-to zacznij ![]()
A jeżeli chodzi o włoski to czym się przejmujesz... .
Sorki za wyrażenie wprost, ale tu głównie chodzi o Twoją myszkę nie o włoski ;D
Jak ściągniesz majtki to on nie będzie patrzał na to jak się ogoliłaś ;D Chyba, że masz jakiś wzorek to pewnie zauważy ;D
jeżeli cujesz sie tak żle z tym nie ogoleniem to ogól sie poprostu przed wyjsciem i jak faceci zwracają uwage na ogolone nogi to na ogolone miejsca intymne niekoniecznie, niektórzy nawet lubia owłosienie takze sie tak tym nie przejmuj naprawde skoro chłopak Cie kocha nie bedzie mu to przeszkadzac, a jeśli chodzi o świerzość to przed tym jak to sie zacznie mozesz iść na chwile do łazienki i sie troche podmyc,gdzies nawet czytałam że w kobiecym pocie jest mnóstwo estrogenów co podnieca facetów, nie wiem cz to prawda ale moze.... dla nas moze coś wydawać sie brzydkim zapachem dla facetów róża, widze to na swoim przykładzie;p:) także postaraj sie niestresować i zrób wszystko tak żeby czuc sie dobrze komfortowo i pewnie w swoim ciele
rozumiem Ciebie, też czasami dopadają mnie takie mysli, ale nie mam chlopaka i wizja utraty dziewictwa jest dalekooo.
Niemniej jednak, tak jak ktos do góry poradził, może zdecyduj sie na depilacje? Kosmetyczka zajmie się tym miejscem i na pewno będziesz dłuzej gadka niż jeden dzień.
Myślę, że warto, chociażby dla Twojego samopoczucia ![]()
W tym miejscu najlepsza na usunięcie owłosienia jest depilacja, bo golenie to jest masakra jakaś (krosty, podrażnienia itp.). Chociaż nie powiem że depilacja jest taka idealna, bo boli, wrastają się włoski (nie u każdego i są sposoby zapobiegania temu) i zdażają się podrażnienia. Ale jest ogromna różnica pomiędzy tymi sposobami usuwania włosów, po depilacji włoski są cieńsze i odrastają dłużej niż po goleniu.
Kiedy jest się gotową na pierwszy raz i jest się z partnerem wystarczająco mocno związaną (przed pierwszym razem tak powinno być, a pół roku to spory czas) to myślę że powinno się być w miarę możliwości naturalną i nieskrępowaną. Nikt z nas nie jest idealny.Małe igiełki po goleniu to nic, nieświeżość po pierwsze da się zwalczyć po drugie często to tylko nasze przewrażliwienie a mężczyzna nie postrzega zapachu intymnego jako nieświeżego.
Kolejna rzecz to to, że nie wyobrażam sobie ciągle przez kolejne miesiące trwania związku być zawsze dopiętą na ostatni guzik, wręcz wole po jakimś czasie umieć paradować przed facetem w jego koszulce, czasem mieć niedogolone nogi, przecież jesteśmy ludźmi, a skoro z kimś jestem to hipotetycznie chce spędzić z tym człowiekiem kawał mojego życia a może całą jego resztę, i co miała bym zawsze przejmować się drobiazgami... oj nie!
Nie jesteś aż taka młoda więc powinnaś zdać sobie z tego sprawę.
A przygotować na dotyk od tak się nie da, to tylko czas spędzony z partnerem i jego dotyk Cie do niego przyzwyczaja, długa gra wstępna, zapoznawanie się z ciałami Was obu daje najlepsze efekty i powinno sprawić że się rozluźnić.
Pamiętam swoje początki, tak dobrze znałam swoje ciało i partnera, tak dobrze nam było ze sobą i tak wszystko przychodziło naturalnie ze nie spinałam się, nie bałam się niczego, czułam się bezpiecznie w jego ramionach.
A makijaż niedogolone nogi czy bikini, to pikuś, wtedy o tym nie myślałam.
Po zerwaniu z nim miałam etap codziennego golenia się twierdząc że trzeba być gotową na wszystko. I nawet to mi przeszło, teraz nie przejmuje się gdy kilka dni mam nie ogolone nogi czy bikini. Makijaż często jest mi zbędny, i przy wilu mężczyznach w każdej sytuacji czuje się swobodnie.
Wszystko to kwestia dojrzałości psychicznej i gotowości do podjęcia pewnych działań.
To chyba tyle miałam do powiedzenia (jak zawsze się rozpisałam
)