Studia - dylemat - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Studia - dylemat

Witam Was drogie Panie i nie tylko wink

Mam ogromny dylemat i chcialabym poznac Wasze zdanie na ten temat. Od pazdziernika zaczynam IIst. studiow. Od pewnego czasu planowalam zmiane uczelni i wyjazd do innego miasta - studenckiego:) Plany sie skomplikowaly poniewaz znalazlam prace. Jest to praca w kierunku na ktorym studiuje. I teraz nie wiem czy zrezygnowac z niej i wyjechac, czy lepiej kontynuowac nauke na obecnej uczelni i pracowac.
Wiem,ze racjonalniej byloby pracowac, zdobywac doswiadczenie, zarabiac, ale ten wyjazd to bylo cos czego bardzo chcialam. Mialam nadzieje ze zmiana otoczenia odmieni troche moje zycie, ze bedzie "fajniej".

Co Wy byscie zrobili na moim miejscu? Sluchac serca czy rozumu:P?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Studia - dylemat

Witaj kathleen09 smile

A nie masz możliwości zmiany trybu studiów na zaoczny i połączenia studiów z pracą? Bo rezygnowanie z jednego jak i z drugiego nie wydaje się tu być dobrym rozwiązaniem...

3

Ale tu nie chodzi o dylemat pomiedzy praca a studiami, tylko praca i studiami w starym miejscu, a wyjazdem na studia do innego miasta, gdzie nie mialabym pracy.

4

Ja bym chyba wybrała opcję bezpieczniejszą - czyli w dobrze znanym juz otoczeniu. Może po jakimś czasie zastanowiłabym się ponownie nad tym, jak bym miała trochę doświeadczenia w pracy, i studia skońćzone

5

kathleen09 napisał/a:

Ale tu nie chodzi o dylemat pomiedzy praca a studiami, tylko praca i studiami w starym miejscu, a wyjazdem na studia do innego miasta, gdzie nie mialabym pracy.

Rozumiem - ale możesz przecież pracować i mieszkać w jednym mieście, a studiować zaocznie w innym. Jest mnóstwo ludzi, którzy tak robią.

6

Dobrze się nad tym zastanów. Ogólnie wydaje mi się, że lepiej jest zostac na miejscu i zdobywac doświadczenie. Zapewne wiesz jak dzisiaj wygląda zdobywanie pracy. Bez doświadczenia, lub znajomości nie powalczysz. Większośc kończy studia i jest wielce zdziwiona, że nie ma pracy...

7

Racjonalnie myśląc, lepiej pracować i studiować tu gdzie jesteś, tym bardziej, że praca jest zgodna z kierunkiem studiów. Sama o tym wiesz. Korci Cię ten wyjazd, bo o tym marzysz i byłoby....fajnie, ale studia potrwają 2 lata, a potem co? Nie będzie fajnie. Mieć pracę w dzisiejszych czasach to nie byle co, trzymaj sie tego.

8 Ostatnio edytowany przez kathleen09 (2011-07-09 08:49:56)

Widze ze jednoglosnie doradzacie rozsadek. Chyba macie racje. Nie kazde "widzi mi sie" powinno wprowadzac sie w rzeczywistosc.

A studia zaoczne raczej nie wchodza w gre. Sporo kosztuja, a nie chce wszystkich zarobionych pieniedzy ladowac w studia. Poza tym studiowanie zaoczne to juz zupelnie co innego niz dzienne.

9

Dziś wybrałambym studia i pracę. Nie popełnij mojego błędu, bo potem zostałam po studiach i bez pracy!

10

Też bym została.

No najwyżej, że uważasz, że miasto do którego jedziesz da Ci więcej perspektyw. Kto wie..może i tam zaczepisz się jakiejś fajnej pracy.

Przemyśl to!

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024