Na poczatek chcialam przeprosic , jesli ten watek jest w nieodpowiednim miejscu, ale nie mialam pojecia , gdzie mozna go umiescic.W razie czego prosze o przeniesienie.
I jesli kogos urazilam tym okresleniem : "zywy towar" , nie mialam takiego zamiaru , celowo wiec napisalam go w cudzyslowie,bardziej chodzilo mi o to ,jak sie na takie sprawy mowi, a nic innego nie przychodzilo mi do glowy.
To na tyle z wyjasnien
Przejde do rzeczy.
Do zalozenia tego watku zainspirowaly mnie poszukiwania 20-letniej dziewczyny,ktora kilka dni temu zaginela W Sieradzu. Napisalabym nazwisko , ale nie bardzo wiem, czy moge to zrobic. Mysle jednak , ze jak ktos bedzie chcial w tej sprawie pomoc , znajdzie informacje o niej w internecie.
Wiele slyszy sie o zaginieciach , ale ostatnio mam wrazenie , ze najczesciej mowa o mlodych dziewczynach.
Zaczely sie wakacje , wiec mysle , ze powinnismy byc szczegolnie czujni i uwazni, bo wiadomo , ze uprowadzenie moze spotkac kazdego.Szczegolnie chyba narazone sa na to mlode, w miare atrakcyjne dziewczyny.
Z tego , co czytalam dzieci rowniez. Nie wiem czy slyszeliscie o sprawie Madeleine McCann,4 letniej dziewczynki , ktora w 2003 roku,w niewyjasnionych dotad okolicznosciach zniknela z pokoju hotelowego w Portugalii?
Moznaby wiele pisac na ten temat , ale ja wolalabym dowiedziec sie , co Wy macie do powiedzenia.
Czy znacie kogos , kto zaginal i wrocil po latach?
Jakie szanse na powrot dajecie takim ludziom?
W jakich regionach najczesciej zdarzaja sie zaginiecia/uprowadzenia?Z tego , co slyszalam na Pomorzu?
Co wiecie o organizacjach , ktore porywaja dziewczyny i wywoza za granice do Domow Publicznych?
Ja slyszalam jedynie , ze takiej organizacji wystarczy doba , zeby wywiezc kogos i zatrzec wszelkie slady?
Jesli macie cos do powiedzenia w tej sprawie , zachecam do podzielenia sie.