Dlaczego Wy kobiety wolicie złych facetów?-pyta facet - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Dlaczego Wy kobiety wolicie złych facetów?-pyta facet

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 57 ]

1

Temat: Dlaczego Wy kobiety wolicie złych facetów?-pyta facet

Mam pytanie do Was kobietki. Mam już 24 lata, pracuję, mam głowę na karku, często słyszę że jestem przystojny i nie mogę sobie znaleźć drugiej połóweczki.
Powiem, że jestem trochę nieśmiały i zbyt szarmancki w stosunku do kobiet (normalnie nie mam problemów w nawiązywaniu kontaktów), ale nie jestem takim co nie potrafi zagadać do dziewczyny. Lubię wyskoczyć na imprezę, do kina, koncert, itp. Studiowałem informatykę. Podczas studiów dużo czasu poświęcałem nauce bo chciałem coś osiągnąć w życiu. Nie powiem, że siedziałem cały czas w domu i stukałem w klawiaturę. Wręcz przeciwnie, troszeczkę posmakowałem studenckiego życia:) oczywiście z umiarem bo wszystko jest dla ludzi. Jednak do kobiet nie mam szczęścia. Tydzień temu dziewczyna którą darzyłam ogromną sympatią mnię odrzuciła. Znaliśmy się tylko z widzenia. Pamiętam ją z uczelni i ona mnie. Nie widujemy się bo mieszkamy od siebie 100 km. Od miesiąca dużo rozmawialiśmy przez gg. Wydawało mi się że to moja bratnia dusza. Chciałem ją zaprosić na spacer a ona już od tygodnia nie odpisuje. Bardzo ja polubiłem, a ona nawet nie dała mi szansy i najprawdopodobniej mnie olała. Bardzo mnie to zabolało i długo się z tego nie otrząsnę. I tak w kółko. Powiecie zaraz że kiedyś spotkam tą jedyną, ale ile można czekać. Samotność po prostu zaczyna mi coraz bardziej doskwierać. Brakuje mi tej najbliższej osoby bo życie tylko dla samego siebie nie ma sensu.
Moje pytanie. Dlaczego Wy kobiety wolicie drani i cwaniaków a normalnych facetów uważacie za nudziarzy i odrzucacie? Zaraz pewnie mi się oberwie, że generalizuję ale w większości przypadków to jest niestety prawdą.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dlaczego Wy kobiety wolicie złych facetów?-pyta facet

nie lubię uogólniania, nie martw się, ja nie lubię drani i cwaniaków smile
wiesz, mój były był troszkę jak Ty. nie był małpą cyrkową, nie szalał jakos szczególnie, ciężko było mu zagadać, doświadczenia z kobietami-żadne.
ale miał to coś. taki urok. starał się długo, było miło. normalny, ułożony chłopak. dobra dobra, ale taki był przez 5 lat, potem się spier.. ale to nic smile

odpowiem Ci na Twoje końcowe pytanie, otóż kobiety wolą takich drani, motherfuckersów, rosłych joł, co to nie ja gdyż najprawdopodobniej działa ewolucja. chcą silnych, pewnych siebie mężczyzn, których będą im zazdrościć koleżanki a one będą bezpieczne. Ale. ten pierwotny zarys gdzieś zanika. Teraz to aby lekko chamski, pewny siebie i już. Ale to młode panny zazwyczaj. te starsze?-nie wiem, ich pytaj. Młodym to imponuje w pewien sposób, do czasu, do czasu. potem taka się przywiąże i tkwi w czymś toksycznym.

nie rezygnuj w poszukiwaniu uczuć. połaź na różne imprezy, chodź w różne miejsca-wszędzie możesz spotkać właśnie ją. w kafejce, w parku, na wystawie. tylko nie bądź bierny. podchodź zagaduj-nie masz nic do stracenia.

3

A może masz tendencję do przechwalania się swoją wiedzą, swymi umiejętnościami i ogółem masz zbyt wysokie mniemanie o sobie i dlatego tak jest? Uwierz, coś takiego wyczuwa się na kilometr.
Wiadomo - trzeba mieć poczucie własnej wartości, ale wszystko ma swoje granice. Z tego co tutaj zauważyłam, to bardzo się idealizujesz, nie napisałeś o swojej ani jednej wadzie! To trochę dziwne dla mnie, ponieważ gdy ludziom coś nie wychodzi, to zastanawiają się i zadają sobie pytania w stylu: "co robię źle? co jest ze mną nie tak?". Ty chyba uważasz się za chodzący ideał, a swe niepowodzenie usprawiedliwiasz bzdurną teorią, że kobiety wolą drani i cwaniaków, a przecież Ty jesteś taki wspaniały pod każdym względem i to dlatego jesteś sam... wink

Osobiście radziłabym Ci więcej dystansu do siebie. I nie odbierz tego jako formę ataku. Trzeba mieć poczucie własnej wartości - ale skromność to również bardzo ważna cecha.

Ale to tylko moje zdanie i być może się mylę, bo nie znam Cię osobiście. Sugeruję się tylko tym, co napisałeś.

Pozdrawiam.

4 Ostatnio edytowany przez marooda (2011-06-24 21:38:35)

Nie. Po prostu starasz się w ten sposób wytłumaczyć samemu sobie, napotkane przez Ciebie odrzucenie, zakładając, że kobiety lubią tych "złych", dlatego Ty "dobry", zostałeś odsunięty. Podczas kiedy, powinieneś przyjąć założenie, że jakkolwiek fajnym facetem byś nie był, zawsze znajdzie się ktoś, komu się nie spodobasz. Jest i z pewnością w drugą stronę - i istnieje fajna kobitka, której podobasz się Ty, bez wzajemności. Tak już jest.
To tylko jedna kobieta. Z tego co wiem, tego kwiatu pół światu, a myśleniem o jakiejkolwiek z płci w kategorii "one tamto, a oni to", robisz sobie krzywdę.

Drani, ani cwaniaków nie lubię. Charakternych, a i owszem. Niemniej muszą być przy tym porządnymi gośćmi. Pod pojęciem "ja lubić złych chłopców" w rozumieniu kobiet, kryje się po prostu, coś nieco bardziej charyzmatycznego, niż ciepła klucha. Facetom wygodniej po prostu rozumieć to jako "dranie".

I na Boga... "zbyt szarmancki"?.. Nie ma takiego pojęcia. (No, chyba, że czerwony dywanik ścielesz pod stopami każdej napotkanej niewiasty i kwieciem wonnym nadsypujesz smile). Bycie szarmanckim to minimum, jeśli chcesz obcować z kobietami, które mają do siebie szacunek i poczucie własnej wartości.

Szukaj dalej, a znajdziesz. Wiem, że to łatwo powiedzieć, niemniej to najlepsza recepta.

5

do Tajemicza Lejdi.

Nie opisałem wszystkiego bo ten tekst byłby tak długi, ze nikomu by się nie chciało go czytać. Nie jestem takim jak uważasz. Jestem może nawet zbyt skromnym. Nigdy nie lubiłem być w centrum uwagi i może to jest właśnie moją wada, ale nie każdy potrafi takim być. Kiedyś byłem bardzo nieśmiały ale wiedziałem, że to jest wadą i bardzo długo z nią walczyłem. Jakby porównać mnie teraz, a z przed 5 lat to naprawdę się zmieniłem.
Zacząłem brać sprawy w swoje ręce i sam zagadywać do kobiet. Dosłownie trenowałem. Chodzi mi o to, że do tej pory dziewczyny, które darzyłem sympatia okazywały się właśnie takie i dlatego napisałem na tym forum. Mam po prostu pecha. Ciągle szukam, ale wiadomo każde takie odrzucenie bardzo mnie boli bo bardzo polubiłem tą dziewczynę sad

6

w sumie, każdej poznanej panny nie traktuj jako potencjalnej partnerki. poznaj je, zakumpluj-może ona ma jakąś ciekawą koleżankę ?

7

Dodatkowo często ogarnia mnie panika, ze już nigdy nie spotkam tej jedynej i do końca życia będę sam. Przecież niestety latka lecą i będzie coraz trudniej sad

8

latka lecą-powiedział 24 letni młody człowiek smile
im bardziej o tym myślisz, robi się z Ciebie desperado-kobiety to czuja.
żadna nie chce sie czuć jako ta, która sie akurat napatoczyła, brzydko mówiąc.
ja wiem z życia, im mniej szukasz, tym szybciej przyjdzie, ale za cholerę Ci tego nie wytłumaczę.

9

no za 3 miesiące to już 25 latek, ale dzięki Shanty bo chociaż przez chwile poczułem się młodziej:P

10

25 ? spokojnie chłopie. rozumiem, ze także hormony buzują tongue

11

Rozumiem cię sam_, bo tkwię w samotności tak jak i ty, niestety nie miałem nigdy żadnych "wolnych" koleżanek i nie posiadam wielu twoich atutów. Jestem niewiele starszy, ale mój problem trwa trochę dłużej niż twój i jedyne, co mogę ci poradzić, to trzymać za ciebie kciuki, bo nie mam żadnej rady na twój problem.

Więc trzymam kciuki za twoje przyszłe szczęście. Oby rychło nadeszło.

12

do Anechoreta

Powiem Ci jak facet do faceta:) Jeśli jesteś nieśmiały to na Twój problem jest rada. Przełamać się i tyle. Nie ma innego wyjścia.
dziewczyny nie gryzą smile a trening czyni mistrza.
Dziękuję wszystkim za słowa otuchy.
Pozdrawiam

13

sam_ na jednym z moich watkow na forum znajduje sie odpowiedz na Twoje pytanie.My kobiety generalnie wolimy tych"złych" bad boy-ów bo wydają nam sie ciekawsi,bardziej zaradni...może nawet bardziej męscy przez co bardzo nas pociagają.Tylko,że scenariusz jest taki sam:po paru miesiacach a niekiedy niestety latach okazuje sie ze mamy do czynienia z leniwym prostakiem, który poza swoim"co jest bejbe"nie ma nic innego do powiedzenia. i wtedy wycofujemy sie i szukamy normalnego faceta, chyba ,że na naszej drodze stanie kolejny bad boy i rzuci zaklecie na nie nauczony niczego rozumek i scenariusz życie bedzie pisało od nowa.
Tak było ze mną i teraz naprawde nie potrafie odpowiedziec sobie na pytanie co ja w tym człowieku widziałam.Wierzę,że jest gdzieś dziewczyna która czeka własnie na Ciebie i udowodnisz jej,że to właśnie TY JESTEŚ PRAWDZIWYM MĘŻCZYZNĄ wartym naszej uwagi;)

14

A ja odnoszę takie same wrażenie jak Ty tylko że do mężczyzn.

15

Czyli,że męzczyzni wybieraja złe kobiety? całkiem możliwe.Widocznie działa to w dwie strony...Paradoksalna natura człowieka daje o sobie znać...

16 Ostatnio edytowany przez vinnga (2011-07-11 21:54:56)

hej... proszę poradzcie co mam zrobić:(
poznałam faceta na jednym z portali internetowych, wszystko było wporządku pisaliśmy już bardzo długo -ponad pół roku ( a dokładnie 9 miesięcy) a do spotkania nie doszło. Nasze rozmowy na gg nie miały końca, umawialiśmy sie na gg ok 21.00:) w czasie rozmowy zapytał mnie kiedy się spotkamy ja na to że po świętach a do święt (wielkanocnych było jeszcze jakiś miesiąc) zgodził się ale kazał mi obiecać że na pewno:)- objecałam bo sama byłam czekałam kiedy w końcu poznam go osobiście, mineły święta a ja czekałam co dalej.. w końcu sama którejś naszej rozmowy sama zapytałam,,a my kiedy sie spotkamy?" on na to że ,,napewno się spotkamy:)" od tamtego momentu nie było mowy o spotkaniu a ja dałem spokój, wciąż pisaliśmy... Od jakiegoś czasu nie ma go na gg, raz na jakiś czas odezwie się, napisze smsa- co u mnie? teraz to nawet i nie napisze smsa, choć wie że jestem na gg a ja nie chce się narzucać....
co mam zrobić bardzo mi się podoba....

Twój post ma niewiele wspólnego z tematem wątku. Proszę, abyś zapoznała się z regulaminem. Jeśli masz problem i nie możesz znaleźć na forum podobnego - załóż własny wątek. Moderatorka Vinnga

17

Dziewczyny co jeszcze mogę zrobić?
czy już sobie go odpóścić?

18 Ostatnio edytowany przez czarnamadzia (2011-07-10 19:37:35)

Jeśli będziesz ciągle myślał o tym, że nigdy nie spotkasz kobiety, to Twoje życzenie będzie rozkazem. smile Pojawiają się widocznie wątpliwości po tym, jak poznajesz dziewczynę, po prostu nie myśl o tym, że może woleć kogoś innego od Ciebie. Mam 21 lat, jestem młodsza i też krzyczałam, że mam pecha, że nie mogę spotkać nikogo dla mnie, ale sprawy wzięłam w swoje ręce i jestem w związku (prawie 2 lata). Nieśmiałość do mnie nie pasuje, bo mam momentami aż za dużo odwagi, ale nie zawsze to jest dobre, bo otoczenie może mnie odebrać jako duże dziecko, wariatkę i Bóg wie kogo jeszcze, ale to akurat mam w nosie, bo jestem sobą. wink
Masz DOPIERO 24 lata. Ktoś dobrze napisał, że jak kogoś poznajesz, to nie traktuj tej osoby jako potencjalnej partnerki, tylko spotykaj się z nią, poznaj, baw się. Jeśli wyśle Ci jakieś sygnały, ale takie, które naprawdę upewnią Cię w tym, że dziewczę zakochało się w Tobie, wówczas - działaj! smile Ale poprawiłam sobie humorek tą radą, nie wiem nawet czemu. Może dlatego, że robię coś dobrego, mimo, że na głowie rogi mi sterczą. tongue Mam nadzieję, że posłuchasz tej rady, bo na pewno zła nie jest. Inni rownież dobrze Ci życzą. A swojego Mężczyznę poznałam na nk. smile Pisałam do wieeeeeelu facetów, większość odpisała, ale nikt mi nie zaimponował (błędy ortograficzne choćby mnie odstraszały hmm) i olałam taką formę poznawania, ale po 2 tygodniach wróciłam do nk i napisałam do NIEGO, do nikogo więcej. smile Miłość na dobre i na złe! Wiem, że to nie jest na temat, ale możesz też w ten sposób podziałać, bo sam wybierasz kandydatki, jednak magia photoshopa może porazić. big_smile Uważaj lepiej.
Życzę Ci, aby Ci się ułożyło, abyś znalazł swoją ukochaną.

19

Ale fajnie to napisałaś:) Sam_ posłuchaj rady koleżanki:)

20

czarnamadzia masz jakiś jeszcze pomysł w mojej sprawie
będe wdzięczna Ci za pomoc:(

21

Katia86 - powinnaś przede wszystkim nie robić off-topicu, bo to wątek w innej, choć może podobnej sprawie...
Widać, że na początku zależało temu chłopakowi, obecnie nie pisze do Ciebie, bo to zainteresowanie przeszło... - proste. Domyślam się, że dzieli Was sporo kilometrów, więc mógł poznać przecież kogoś innego, znajomość w realu wygrała z internetową, ale oczywiście to tylko założenie. Nie patrz na to, czy jesteś nachalna, czy nie. Napisz sms'a do niego: "Cześć, dawno nie pisałeś. Nie wiem, co się dzieje, często o Tobie myślę, jednak nie odzywasz się, a chciałabym wiedzieć na czym stoję. Powiedz wprost, czy poznałeś kogoś innego, abym mogła również zacząć interesować się innymi osobami. Nie gniewaj się, ale chcę wiedzieć, jak jest. Jeśli nie odpiszesz, będę wiedziała, że to koniec". Taki przykład wiadomości. Jak nie odpisze, to będziesz wiedziała, że facet olał sprawę. Nawet jeśli faktycznie kogoś znalazł, to powinien napisać, żebyś miała wyobrażenie, co robić dalej. Moze jeszcze nie jest nic stracone, kto wie, ale nie robiłabym sobie nadziei w takiej sytuacji...

22

marooda dobrze Ci napisala.
Nie kazda kreca dranie,mysle, ze wiele kobiet kreca faceci pewni siebie , ktorzy maja cos ciekawego do powiedzenia, ktorzy nie boja sie zagadac do dziewczyny, ale czy to od razu oznacza , ze  taki facet jest draniem?
Mysle tez , ze wielu facetow kreca kobiety rowniez pewne siebie , pewne wlasnej wartosci itd ..
Co jest w tym dziwnego?

23 Ostatnio edytowany przez NieInteresujSie (2011-07-11 07:55:07)

nie ma zlych facetow, czy tez dobrych. poprostu jedni sa bardziej wygadani, spontaniczni, pewni siebie i zazwyczaj malo dojrzali, z dystansem to wszystkiego co ich otacza. inni poukladani, wrazliwi ale niestety zazwyczaj  nudni, i traktuja wszystko zbyt powaznie, wydaje mi sie ze to nie jest jakims afrodyzjakiem na panie. ale to sie z wiekiem w jakims stopniu zmienia, i zapewniam cie ze jak przestaniesz traktowc kazda laske ktora ci sie sposoba jak swoja  potecjalna dziewczyne to nie beda cie unikac,tylko poznawac a jestem PEWNY ze przy blizszym poznaniu zyskujesz, ale swoim zachowaniem je poprostu ploszysz i znajomosc konczy sie w przedbiegach. pociesze cie, ze ja jestem jak ty to napisales zlym facetem. ale im jestem starszy tym mniej dziewczyn jest zainteresowanych moja osoba (nie mowie o malolatkach) masa pan ma juz dosc szalenstw z nieodpowiedzialnymi chlopakami tylko szukaja kogos z kim moga sie naprawde zwiazac. a ty kolego taki jestes,a przynajmniej mozesz byc. ale nie licz ze kobiety przestana sie interesowac takimi mezczyznami bo to sie nie zmieni, mlodym dziewczynom imponuje takie zachowanie, a starszym kobietom tego wlasnie czesto brakuje w powaznych zwiazkach. i tak sie kreci zycie buchaja ;D zarcik ;p

24 Ostatnio edytowany przez Shanty (2011-07-11 09:39:37)

katia86,

dostałam Twojego maila, jednak dostałam list zwrotny od mailera, że mail jest nieaktualny, nie działa.
powinnaś założyć swój temat lub doczepić się do innego, jednak czując, jak bardzo Ci źle z tą sytuacją odpowiem Ci tu.

dość często jest tak, że możemy się w kimś zauroczyć przez Internet. Podejrzewam , że jesteś osobą nieśmiałą która nie jest pewna swojej samooceny. Być może kiedyś Cię zraniono być może to Twoje pierwsze uczucie, choć to ryzykowne stwierdzenie bo jak można zakochać się w kimś kogo się nawet na żywo nie widziało, prawda?
Może poczułaś, że znalazł się ktoś kto Ci się spodobał, wizualnie, mentalnie a z drugiej strony dawno brakowało Ci uwagi, rozmów, komplementów, może boisz się, że już drugiego takiego nie będzie ?
Jest taka stara, mądra zasada którą słyszę od zawsze, od ojca, od wszystkich kumpli jakich mam (cała wataha) - kobieta nie może się narzucać bo traci w oczach faceta. Myślisz, że facet będzie chciał się spotkać z desperatką, która góry dla niego przeniesie? facet jako łowca chce ganiać-jeśli nie gania-widocznie to go nie ciągnie, nie jest zainteresowany, może nawet ciągnie kilka rozmów online na raz. Najwyżej najgorszy scenario jest taki-narzucasz się, wspominasz o spotykaniu a on się zgadza
bo "nie ma nic lepszego do roboty" na zasadzie "uda się albo nie uda".
Myślę, że może chcesz bardzo szybko wejść w związek, ale ja to rozumiem, jednak sama widzisz, ze to nie jest szczyt marzeń-facet który olewa, czasem jest, czasem go nie ma.
Myślę, ze powinnaś odpuścić, wiem, że ciężko, ale jako doświadczona i oklepana przez życie mówię Ci, że narzucanie jest bez sensu i Tworzy w głowie faceta nieodpowiedni schemat. Kobieta na każde pstryknięcie jest nudna. Mam na dzieję, że pomogłam Ci choć troszkę trzeźwo przejrzeć sprawę jako osoba niezaangażowana. Pamiętaj, że jesteś wartościowa osobą która zasługuje na prawdziwe uczucie a nie na skrawki uczuć. Pozdrawiam

25

Myślę, że dziewczyny przede mną odpowiedziały już w wystarczający sposób na zadane pytanie. Ja od siebie mogę dodać, że sama lubię "dzikich" mężczyzn, pewnych siebie, z charakterem, niezależnych i nieujarzmionych, ale posiadających ułożony system własnych wartości i zasady. Nigdy nie byłabym w związku z "damskim bokserem" czy mężczyzną poniżającym kobiety (ostatnio byłam i szybko z tego związku uciekłam), ale nie byłabym również w związku z "ciepłą kluchą", facetem niezdecydowanym, zakompleksionym i zbyt nieśmiałym. I żeby było jasne - mój wybranek nie musi być przystojny, wysoki, umięśniony, wyglądający jak typowy "samiec". Może być niższy ode mnie, chudszy czy nawet nieco zniewieściały (podobnie jak wyższy, grubszy i zdecydowanie "męski"), ale niech wewnętrznie będzie mężczyzną.

26

Zresztą z niemęskimi osobnikami nudno jest pewnie.

27

majakka83, dla mnie jest nudno. Niby to są tacy dobrzy mężczyźni, tacy kochani, tacy potulni. Ale nie mają tego "pazura" w sobie, nie potrafią powiedzieć po prostu "Nie" (wszak kobieta nie zawsze musi mieć rację), w związku często chcą jak najbardziej upodobnić się do kobiety (oczywiście nie w sensie wyglądu), uważają, że skoro my jesteśmy słabsze i bardziej wrażliwe, to oni też muszą tacy być, bo niby my od nich tego oczekujemy. Ja będąc w takim związku mam wrażenie, że w pewnym momencie zaciera się pomiędzy nami granica tego, co męskie, i tego, co kobiece. A ja chcę, żeby mój wybranek pokazywał mi każdego dnia, że jest silny, że może dać mi poczucie bezpieczeństwa, że mogę się na nim oprzeć. Żeby był rzeczywiście samcem broniącym swojego stada (panowie, nie obraźcie się), a nie drugą samicą w stadzie.

28

Jaskółko, dobrze piszesz, dokładnie rozgraniczyłaś wszystkie cechy. Bo choć silny, to musi też być opiekuńczy i kochany, ale nie "ciepła klucha".

sam_ - trzymasz się?

29

do sama ,
ja mam 33 lata i "normalne warunki", nie jestem glupia  ani brzydka ,powiedz czemu zawsze przegrywam z takimi zołzami ,wymalowanymi lalami, ubranymi  w sposob ,ktory nie pozostawia złudzen ani pola dla wyobrazni, dlaczego mezczyzni kochaja zolzy zamiast normalnych dziewczat ?

30

Zolzy? moze rozwin to , bo jestem ciekawa o jaki typ kobiety Ci chodzilo tongue

31

Plastic-fantastic i cyce jak donice. big_smile
Sama nie lubię kobiet, które są pomarańczowe, a na głowie mają siano żółtych włosów. Maluję się i myślę, że dość mocno akcentuję oczy, zależy od dnia, stroju, koloru paznokci nawet. big_smile To, że dziewczyna jest zadbana, nie musi wcale zaraz znaczyć, że jest zołzą i też czasem lubię ubrać się w wyzywający sposób, ale nie przekraczający granic. ;] Tyłka nigdy mi nie widać, hehehe. Jeśli facet leci tylko na to, co widzi (czyt. gołą pupę i wydekoltowany biust), to takiego nawet nie warto poznawać. Śmieję się z takich, co patrzą ze śliną na brodzie, że w głowie im tylko jedno. Ach, jak wielu facetów jest słabych...

32

czarnamadzia napisał/a:

Jaskółko, dobrze piszesz, dokładnie rozgraniczyłaś wszystkie cechy. Bo choć silny, to musi też być opiekuńczy i kochany, ale nie "ciepła klucha".

sam_ - trzymasz się?

Zgadza się.  a jak już wspomniałam może wiele kobiet wybiera tych złych, bo niewielu jest takich pośrodku , tylko wybór ma między ciepłe kluchy a ten zły i ten zły wydaje się bardziej interesujący na początku. Ludzie czasem popadają w skrajności, faceci też i nie ma czasem w czym wybierać.

33

czarnamadzia, dzieki ze mnie wyręczylas w odpisaniu i opisaniu o jakie kobietki mi chodzi z grubsza, jest  taka ksiazka Argov Sherry "Dlaczego mezczyzni kochaja zołzy", odsylam do lekturu  w celu blizszego zaznajomienia z  rysem psychologicznym tego typu:),niby jest tam wytlumaczone dlaczego tak sie dzieje ale jakos mnie to nie przekonuje

34

anagraf napisał/a:

czarnamadzia, dzieki ze mnie wyręczylas w odpisaniu i opisaniu o jakie kobietki mi chodzi z grubsza, jest  taka ksiazka Argov Sherry "Dlaczego mezczyzni kochaja zołzy", odsylam do lekturu  w celu blizszego zaznajomienia z  rysem psychologicznym tego typu:),niby jest tam wytlumaczone dlaczego tak sie dzieje ale jakos mnie to nie przekonuje

Lubię czytać książki, ale pewnie nie zajrzę, bo sama czasem jestem taką pewną siebie zołzą, co idzie ulicą i myśli sobie, że może podbić świat. big_smile Mam sswojego chłopaka i podboje mi nie w głowie. Najważniejsze to bycie sobą, a jeśli masz zmieniać się wizualnie tylko po to, żeby ktoś Cię zauważył - nie warto. Faceci to wzrokowcy, wiadome, ale jeśli ktoś pokocha wnętrze kobiety, a są tacy mężczyźni, to raj na ziemi Cię czeka, czego Ci życzę. smile

sam_ się nie odzywa, może "wyrwał" kogoś? smile

35

Nie znosze niesmialych, zakompleksionych mezczyzn. Prawdziwy mezczyzna musi byc pewny siebie, musi miec charyzme, osobowosc, poczucie humoru. I wole naprawde byc sama, niz z facetem, ktory nie spelnia tych warunkow.

36 Ostatnio edytowany przez fammefatale (2011-07-12 00:26:14)

anagraf czytalam i jesli chodzi o ksiazkowa zolze , nie zauwazylam , zeby byla ona w negatywny sposob przedstawiona. Chyba nie do konca zrozumialas te ksiazke wink
Kobieta pewna siebie , nie dajaca soba rzadzic , nie jest zla kobieta ,tylko pewna wlasnej wartosci.
Wie, ze kiedy bedzie trzymala chociaz troche dystansu facet to doceni , i bardzo dobrze , nie mozna pozwolic,zeby ktos byl dla nas calym swiatem.
Tu akurat sie zgodze , takie kobiety maja wziecie i nie ma co sie dziwic.
Faceci pewni siebie tez maja wziecie i tez mnie to jakos nie dziwi.
Jak wspomniala truskaweczka , nie za czesto jest cos posredniego , pomiedzy pewnym siebie i zakompleksionym. Z facetem , ktory na kazdym kroku podkresla , ze jest najgorszy latwo nie jest , sama cos o tym wiem. Domyslam sie , ze nie ma rowniez nic atrakcyjnego w kobiecie , ktora ciagle jeczy jaka ona to zla jest i nikt jej nie kocha.
Moze tak to juz jest, ze wolimy te silne osoby? nie ma pojecia ..

37

fammefatale, ja również czytałam tę książkę i przyznam szczerze, że mnie akurat ona nie zachwyciła. Moim zdaniem za bardzo skupiała się na nauczeniu kobiet gry na zasadzie "Nawet, jeżeli usychasz z tęsknoty, to bądź dla niego wredna, to może szybciej zechce się z tobą przespać", niż rzeczywiście na podbudowywaniu ich poczucia własnej wartości. Osobiście znam mężczyzn, którzy takich zołz wręcz nienawidzą, a wolą miłe, spokojne dziewczyny. Poza tym wydaje mi się, że miła kobieta udająca zołzę "byleby zrobić na nim wrażenie", tak naprawdę sama się męczy, bo wie, że jeśli ośmieliłaby się być naprawdę sobą, facet by ją zostawił. Ogółem książki nie polecam.

38

Jaskółka napisał/a:

fammefatale, ja również czytałam tę książkę i przyznam szczerze, że mnie akurat ona nie zachwyciła. Moim zdaniem za bardzo skupiała się na nauczeniu kobiet gry na zasadzie "Nawet, jeżeli usychasz z tęsknoty, to bądź dla niego wredna, to może szybciej zechce się z tobą przespać", niż rzeczywiście na podbudowywaniu ich poczucia własnej wartości. Osobiście znam mężczyzn, którzy takich zołz wręcz nienawidzą, a wolą miłe, spokojne dziewczyny. Poza tym wydaje mi się, że miła kobieta udająca zołzę "byleby zrobić na nim wrażenie", tak naprawdę sama się męczy, bo wie, że jeśli ośmieliłaby się być naprawdę sobą, facet by ją zostawił. Ogółem książki nie polecam.

Nie zgodzę się. Książka pomaga, ale rzeczywiście trzeba do zawartych w niej rad podejść z dystansem, bo można popaść w jakąś skrajność. Ogólnie miłym i spokojnym dziewczynom mężczyźni wchodzą na głowę, a jeśli facet do tego ma niskie poczucie własnej wartości odbija sobie to na partnerce, poniżając ją na różne sposoby. Przynajmniej silna dziewczyna nie da sobie w kaszę dmuchać. I taka dziewczyna powinna być z facetem z klasą, który potrafi ją docenić. Też taki facet jest wyzwaniem, i to jest fajne.

39

noami24, moim zdaniem podstawowym błędem w tej książce jest tworzony w niej obraz mężczyzny jako niedojrzałego (bo przecież dla mężczyzny najgorszą rzeczą pod słońcem jest wchodzenie w stały związek i branie na siebie odpowiedzialnośc), myślącego jedynie o seksie i przygodzie egoistę, które pociągać ma obowiązek tylko i wyłącznie "lisica w aksamitnych rękawiczkach", jeżeli kobieta przypadkiem jest dla niego któregoś dnia miła, to powinien być dla niej wredny, skrzywdzić ją i zostawić, a ona może mieć jedynie pretensje do siebie, bo to ona popełniła błąd, bo ośmieliła się być miła. Problem polega na tym, że nie wszyscy faceci tacy są. Kiedy opowiadałam znajomym o "zołzie" z tej książki, stwierdzili, że w życiu kijem nie tknęliby tak zachowującej się kobiety. Owszem, swojego obecnego adoratora uwiodłam na "bycie zołzą", ale teraz, kiedy znamy się bliżej, wcale mu takie zachowanie nie odpowiada. Jestem dla niego miłą dziewczyną, a jemu nawet nie przyszło nigdy do głowy aby mnie skrzywdzić czy powiedzieć coś niemiłego.

40

Jaskółka napisał/a:

Poza tym wydaje mi się, że miła kobieta udająca zołzę "byleby zrobić na nim wrażenie", tak naprawdę sama się męczy, bo wie, że jeśli ośmieliłaby się być naprawdę sobą, facet by ją zostawił.

Bardzo łatwo takie udawanie rozpoznać,bystry facet bardzo szybko się połapie,że coś jest wyreżyserowane i od kogoś takiego zazwyczaj ta druga osoba się odsuwa(przynajmniej ja bym tak zrobił.Jeśli jakaś kobieta jest''szarą myszką'',to niech taka będzie,bez udawania kogoś kim się nie jest.

Poza tym,to nie wiem dlaczego zołzą nazywa się kobiety,które mają wysokie poczucie własnej wartości,brak kompleksów,posiadające własne zdanie itd.Acha i coś,co bardzo lubię w tego typu kobietach,czyli jak mówi NIE to znaczy NIE.Czy taka kobieta jest zołzą?wg mnie nie jest.Powiedziałbym raczej ''dziewczyna z charakterem(pazurem)''.

41

Jaskółka napisał/a:

noami24, moim zdaniem podstawowym błędem w tej książce jest tworzony w niej obraz mężczyzny jako niedojrzałego (bo przecież dla mężczyzny najgorszą rzeczą pod słońcem jest wchodzenie w stały związek i branie na siebie odpowiedzialnośc), myślącego jedynie o seksie i przygodzie egoistę, które pociągać ma obowiązek tylko i wyłącznie "lisica w aksamitnych rękawiczkach", jeżeli kobieta przypadkiem jest dla niego któregoś dnia miła, to powinien być dla niej wredny, skrzywdzić ją i zostawić, a ona może mieć jedynie pretensje do siebie, bo to ona popełniła błąd, bo ośmieliła się być miła. Problem polega na tym, że nie wszyscy faceci tacy są. Kiedy opowiadałam znajomym o "zołzie" z tej książki, stwierdzili, że w życiu kijem nie tknęliby tak zachowującej się kobiety. Owszem, swojego obecnego adoratora uwiodłam na "bycie zołzą", ale teraz, kiedy znamy się bliżej, wcale mu takie zachowanie nie odpowiada. Jestem dla niego miłą dziewczyną, a jemu nawet nie przyszło nigdy do głowy aby mnie skrzywdzić czy powiedzieć coś niemiłego.

Wydaje mi się, że tylko dlatego tak się dzieje, bo cię szanuje, a to się zaczyna już na etapie zalotów, czyli jak powiedziałaś na etapie ''bycia zołzą''. Pokazałaś mu, że oczekujesz szacunku i jemu teraz nie przejdzie przez myśl, aby cię źle potraktować.

42

tommy88 napisał/a:
Jaskółka napisał/a:

Poza tym wydaje mi się, że miła kobieta udająca zołzę "byleby zrobić na nim wrażenie", tak naprawdę sama się męczy, bo wie, że jeśli ośmieliłaby się być naprawdę sobą, facet by ją zostawił.

Bardzo łatwo takie udawanie rozpoznać,bystry facet bardzo szybko się połapie,że coś jest wyreżyserowane i od kogoś takiego zazwyczaj ta druga osoba się odsuwa(przynajmniej ja bym tak zrobił.Jeśli jakaś kobieta jest''szarą myszką'',to niech taka będzie,bez udawania kogoś kim się nie jest.

Poza tym,to nie wiem dlaczego zołzą nazywa się kobiety,które mają wysokie poczucie własnej wartości,brak kompleksów,posiadające własne zdanie itd.Acha i coś,co bardzo lubię w tego typu kobietach,czyli jak mówi NIE to znaczy NIE.Czy taka kobieta jest zołzą?wg mnie nie jest.Powiedziałbym raczej ''dziewczyna z charakterem(pazurem)''.

Bardzo dobrze Tommy88. Najważniejsze to być sobą. Ja już dawno zrezygnowałam ze znajomości, czy to na stopie koleżeńskiej, czy partnerskiej, z osobami bez charakteru, osobowości, pazura.

43

Naomi24 - z tym, że to nie było tak, że ja udawałam "zołzę", aby zrobić na nim wrażenie. Wręcz przeciwnie - dochodziłam wtedy do siebie po pewnym toksycznym związku i nie miałam ochotę na bycie blisko z żadnym facetem, więc specjalnie byłam dla gościa niemiła, "olewałam" go i czyniłam ofiarą moich humorów. Nie było w tym udawania, ja naprawdę miałam wisielczy humor. Facet przeczekał to cierpliwie i teraz, kiedy jestem dla niego naprawdę bardzo miła, nie myśli o odejściu (a według autorki wyżej wspomnianej książki powinien już uciekać). Sam nie jest dla mnie miły dlatego, że się boi mojej "zołzowatości", ale wręcz przeciwnie - dlatego, że wie, iż łatwo mnie zranić, bo w rzeczywistości jestem miłą dziewczyną, która - choć zna swoją wartość i nie da sobie w kaszę dmuchać - nie udaje jednocześnie przebiegłej lisicy w aksamitnych rękawiczkach.

44

wiekszosc kobiet lubi mezczyzn pewnych siebie, podobnie takie kobiety sa duzo bardziej atrakcyjne, ja akurat lubie wariatki, musi byc spontaniczna, nieprzewidywalna. ktora jak sie zapedze szybciutko mnie ustawi do pionu, nie przejmujac sie czy jestem w towarzystwie kolegow,przy  rodzinie.

45

NieInteresujSie, wybacz, ale mam wrażenie, że szukasz kobiety, która byłaby trochę jak matka - silna, niezależna, samodzielna, wolna, a przy tym stawiała Cię do pionu i pilnowała na imprezach jak mamusia synusia na imprezie urodzinowej kolegi. Dla mnie to strasznie niemęskie.

46

Jaskółka napisał/a:

Naomi24 - z tym, że to nie było tak, że ja udawałam "zołzę", aby zrobić na nim wrażenie. Wręcz przeciwnie - dochodziłam wtedy do siebie po pewnym toksycznym związku i nie miałam ochotę na bycie blisko z żadnym facetem, więc specjalnie byłam dla gościa niemiła, "olewałam" go i czyniłam ofiarą moich humorów. Nie było w tym udawania, ja naprawdę miałam wisielczy humor. Facet przeczekał to cierpliwie i teraz, kiedy jestem dla niego naprawdę bardzo miła, nie myśli o odejściu (a według autorki wyżej wspomnianej książki powinien już uciekać). Sam nie jest dla mnie miły dlatego, że się boi mojej "zołzowatości", ale wręcz przeciwnie - dlatego, że wie, iż łatwo mnie zranić, bo w rzeczywistości jestem miłą dziewczyną, która - choć zna swoją wartość i nie da sobie w kaszę dmuchać - nie udaje jednocześnie przebiegłej lisicy w aksamitnych rękawiczkach.

Nie chodzi o udawanie niczego ani nikogo. Jak napisalam wczesniej, najwazniejsze to byc soba.

47 Ostatnio edytowany przez NieInteresujSie (2011-07-12 13:36:26)

skoro to zrozumialas przez slowa spontaniczna, nieprzewidywalna to niech bedzie smile nie interesuja mnie dziewczyny ktore wiecznie sie nad soba uzalaja, szukaja na sile problemow, kazdy problem ktory sie pojawi dla nich jest tragedia. spotykalem sie z takimi... nuda. lubie pewne siebie l spontaniczne dziewczyny. widzisz jedna panna jesli ma jakies podejrzenia co do chlopaka szuka pomocy, rad, u kolezanek, forum, rodzina. a inna wygarnia prosto w twarz co o tym mysli. mnie pociagaja te 2 ktore znaja swoja wartosc, i nie potrzeba tracic czasu na zapewnianiu  o jej wyjatkowosci. a przede wszystkim trzeba liczyc sie z jej zdaniem, jesli zapomne to ona mi napewno przypomni, nalozy sakcje czy cos ;D o to mi chodzi.

48 Ostatnio edytowany przez Jaskółka (2011-07-12 13:29:59)

noami24 - oczywiście, masz pełną słuszność. Zobacz teraz jednak jak bardzo w wychwalanej przez Ciebie książce kobiety będące sobą są oceniane.

NieInteresujSie, widać źle Cię zrozumiałam i przepraszam za swój "atak".

49 Ostatnio edytowany przez fammefatale (2011-07-12 19:06:43)

Jaskółka ja mysle , ze ta ksiazka jest pomocna , ale dla kobiet, ktore potrafia podejsc do niej z dystansem wink
Tu nie chodzi o to , zeby wszystkie rady w niej zawarte wprowadzic w zycie,tylko zastosowac niektore 'chwyty' big_smile
Ja mysle , ze ta ksiazka bardziej uczy , jak nie dac sobie wejsc na glowe , a nie tego ,zeby byc zla kobieta.
Oczywiscie ukazana w niej kobieta jest bardzo zdystansowana, ale chodzi raczej o pierwsza faze znajomosci , kiedy sie dopiero poznajemy i wyznaczamy sobie granice.
Moim zdaniem jesli facet od poczatku zobaczy , ze nie dasz sobie w kasze dmuchac , to raczej nie odwazy sie tego robic ,a jesli juz , to wie , co go czeka.
Jesli natomiast bedzie wiedzial , ze moze wszystko , to wykorzysta to.
I to dotyczy nie tylko facetow moim zdaniem . Podobnie moze byc z kobietami.
Mowisz, po co grac kogos , kim sie nie jest.
Owszem , zgodze sie , ze to wyjdzie ..ale moze warto zmienic podejscie do niektorych spraw,czy to oznacza , ze tym samym zmieniamy siebie?
Przykladowo,dziewczyne wykorzystuje facet , bo jest bardzo dobra ,ulozona itd.. I co nadal uwazasz, ze nie powinna grac kogos innego? bo ja uwazam , ze dobrze dla niej samej byloby 'sie zmienic' w tej kwestii.
Czasami trzeba zmienic podejscie , zeby bylo lepiej.
Caly czas jestem zdania , ze jesli facet jest dla kobiety za dobry , to predzej ,czy pozniej,bedzie sobie na duzo pozwalala. Oczywiscie nie mowie tu o jakiejs zdradzie , czy cos .. ale ogolnie bedzie miala poczucie, ze co nie zrobi bedzie wybaczone.
Podobnie jest z kobietami. Czy to przypadek , ze te ulozone , nie potrafiace sie sprzeciwic dziewczyny sa czesto gorzej traktowane?
Oczywiscie to tez nie regula.Rozni sa ludzie.
Tak ,czy inaczej nie trzeba brac do siebie , wszystkiego , co sie przeczyta, ale moze cos zrozumiec i ta ksiazka wlasnie otwiera oczy.

50

faceci z charyzmą, teoretycznie źli są ciekawsi i to działa.

51

Zwalcz swoją nieśmialosc :-) Osobiście lubię facetów aroganckich, bezczelnych, cynicznych i pewnych siebie...

52

Anechoreta napisał/a:

Rozumiem cię sam_, bo tkwię w samotności tak jak i ty, niestety nie miałem nigdy żadnych "wolnych" koleżanek i nie posiadam wielu twoich atutów. Jestem niewiele starszy, ale mój problem trwa trochę dłużej niż twój i jedyne, co mogę ci poradzić, to trzymać za ciebie kciuki, bo nie mam żadnej rady na twój problem.

Więc trzymam kciuki za twoje przyszłe szczęście. Oby rychło nadeszło.

Czy wiesz, co oznacza Twój nick?
Napisałeś go niepoprawnie, powinno być Anachoreta.
Anachoreta, to osobnik, który udaje się w miejsce odosobnione, aby tam pędzić ascetyczne życie samotnika, modląc się i umartwiając.
Nie wiem, czy się modlisz, ale jestem pewna, że się umartwiasz i zamartwiasz bez powodu.
Obydwaj jesteście bardzo młodzi, chcieli byście, tak jak inni mieć jakąś dziewczynę.
Celowo napisałam "jakąś", bo Wy sami nie wiecie, jakiej dziewczyny szukacie.
Jeżeli jesteście takimi wartościowymi, porządnymi facetami, o nienagannych manierach i bez nałogów, to co z Wami jest" nie tak", że żadna dziewczyna jeszcze Was nie upolowała?
Mylicie się w opinii, że dziewczyny wolą złych chłopców.
Swój do swego ciągnie, więc ci
źli, kręcą takie same, złe dziewczyny.
Oni sobie wzajemnie imponują.
Dziewczyny na mężów wybierają rozsądnych facetów, ale nie maminsynków i mięczaków.
Rozglądnijcie się obaj, a zobaczycie, ile wolnych dziewcząt jest wokół Was.
Ale, aby zwrócić na siebie uwagę dziewczyny, należy być kulturalnym facetem, zadbanym i uśmiechniętym.
Ja zostałam "upolowana" przez mojego męża, gdy zaproponował mi, że pomoże mi nieść torbę podróżną, gdyż dla takiej drobnej
dziewczyny jest zbyt ciężka /jechaliśmy w jednym przedziale i On ściągał moją torbę z półki/
Gdy wychodziliśmy z dworca, zaproponował wspólne wypicie kawy w kafejce przy dworcu....i tak to się zaczęło.,

Kolego, życie samotnie nie jest takie straszne a po pewnym czasie zaczyna być całkiem fajne.
Jestem trochę starszy (>30) i przechodziłem przez to wszystko co Ty. Z nieśmiałością nie miałem nigdy problemu i z własną samooceną również. Może na moje późniejsze działania wpłynęło niezbyt ciekawe dzieciństwo gdzie ojciec pił a ja sam miałem problemy z prawem. Na całe szczęście grzechów młodości nie popełniłem nigdy więcej. Odrobiłem tę lekcję...
Na imprezy chodziłem nie raz i nie dwa i jedyne czego nie potrafiłem to się "sprzedać". Bo o to tu chodzi. W dobie komercjalizmu musisz umieć się zareklamować. Na początku nie ważne kim naprawdę jesteś. Musisz się umieć przedstawić w dobrym świetle tak aby białogłowa się zainteresowała. A jak się później okaże, żeś wcale nie taki fajny bo np. nie myjesz rąk, wieszasz skarpetki na żyrandolu albo spędzasz cały dzień wbity w fotel z browarem w ręku to trudno. Dziewczyna albo Cię zostawi albo zostanie myśląc no trudno. Może się zmieni... Heh wink. Doświadczenie własne i obserwacja środowiska doprowadziła mnie do wniosku, że najważniejsza jest trójka: pieniądze, wygląd, osobowość. Masz to wszystko to możesz w kobietach przebierać niczym gajowy w kłodach drewna. Niestety życie to nie świat z bajki i trudno mieć te wszystkie rzeczy bo nie wszystkie zależą w pełni od Ciebie: np. wygląd: oczywiście nie chodzi tutaj o to, że np. w łazience bywasz równie często jak w muzeum wojska polskiego. Panie powiedzą pewnie, że każdy ma inne gusta, ale z drugiej strony lepiej wyglądać jak George Clooney niż jak służący rodziny Adamsów - prawda ? Nie jest na szczęście tak źle bo z wyżej wymienionej trójki może zabraknąć jednej, dowolnej rzeczy i dalej masz duże szanse. Przy dwóch/trzech brakujących dalej masz szanse, ale musisz więcej popracować. Takie jest moje zdanie.
I działaj optymistycznie: nie uda się raz, drugi, trzeci to spróbuj czwarty. Kiedyś był taki koleś Thomas Alva Edison, który próbował wynaleźć żarówkę. Miał z tym niezłe problemy bo raz za razem coś nie działało. W końcu po parudziesięciu próbach bingo - działa ! Na pytanie czy nie zniechęcały go te nieudane próby odpowiedział: Nie, ja po prostu na początku wynalazłem kilkadziesiąt sposobów jak zrobić nie działającą żarówkę...

A co do tego, że samotność nie jest całkiem zła to mówię to z własnego doświadczenia. Przeszedłem metamorfozę od załamania poprzez smutek, żal aż do obecnego stanu, że nie mam żadnych oczekiwań. Spotkam kogoś to fajnie. Nie spotkam też dam sobie radę. Od lat 15tu mam swoją pasję jaką jest bieganie maratonów i całkiem fajnie to na mnie działa. Zainwestowałem w siebie, znalazłem dobrą pracę, kupiłem mieszkanie, potem wyjechałem za granicę gdzie udało mi się znaleźć pracę o jakiejś kiedyś nawet nie marzyłem, finansowo bardzo dobrze, na wakacje jeżdżę gdzie palec wskaże na mapie itp. Wszystko to dzięki temu, że byłem/jestem sam i miałem czas aby zainwestować w siebie. Tak więc tak źle nie jest.

Tak więc działaj pozytywnie i idź do przodu. Nie zamartwiaj się zbytnio. Zrób wszystko tak abyś za lat 5 czy 10 jak staniesz przed lustrem mógł spojrzeć sobie w twarz i powiedzieć, że zrobiłeś wszystko co mogłeś. I rób to takimi sposobami abyś innym ludziom też mógł spojrzeć w twarz.

A jak nie masz dla kogo żyć to żyj komuś na złość wink

I nie traktuj tego wszystkiego co napisałem jak wyrocznię to bo tylko przemyślenia sarkastycznego typa, któremu się wydaje, że zjadł wszystkie rozumy wink

54

...ja mam podobne doswiadczdenia jak Michal i może niestety nie ustawilam sie tak dobrze- ale zyje dla siebie i nie martwie sie ze cos nie udalo sie...w kwestii zwiazkow...

55

Ja mimo tego że nie jestem jakąś tam DOJRZAŁĄ KOBIETĄ,to powiem że ja lubię mieszanki..i nienawidzę skrajności!:)

56

sam_ napisał/a:

Studiowałem informatykę. .

Nie wiem czemu ale znam naprawdę wielu facetów, którzy mają takie problemy jak ty i studiowali właśnie informatykę. Coś w tym jest dziwnego.

Posty [ 57 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Dlaczego Wy kobiety wolicie złych facetów?-pyta facet

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024