Nowy trend-pękające lakiery do paznokci. Hit czy kit? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Nowy trend-pękające lakiery do paznokci. Hit czy kit?

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 72 ]

1

Temat: Nowy trend-pękające lakiery do paznokci. Hit czy kit?

Na pewno widziałyście już paznokcie ozdobione tzw. pękaczami, czyli lakierami, pękającymi kilka sekund po pomalowaniu paznokcia.

Ja obecnie przechodzę manię malowania paznokci pękaczami smile To coś nowego, w sam raz na lato! Używam koloru czarnego, gdyż pasuje do każdego innego, a efekt jest świetny!

Co Wy na to?
Jakie lakiery polecacie? A może w ogóle się Wam nie podoba ten sposób malowania paznokci?

Kilka zdjęć z internetu, by przybliżyć Wam temat.

http://www.fashionfame.com/wp-content/uploads/2010/11/katy-perry-opi-nail-polish-ad-campaign.jpeghttp://i51.tinypic.com/25hzayw.jpghttp://stylesmattercom.fatcow.com/wp-content/uploads/2011/05/barry-m-black-magic.png

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nowy trend-pękające lakiery do paznokci. Hit czy kit?

nie podoba mi sie efekt tych lakierow. nie moj styl zupełnie wink może bym się skusiła na taki lakier na impreze bo na codzien nie wyobrazam sobie takich pazurków u siebie wink

3

Widziałam takie paznokcie w jakiejś babskiej gazecie.. Jeżeli idą w parze z dobrze dobranym ciuchem (czyli raczej niewzorzystym w tym przypadku) to czemu nie? smile Ale tak jak moja poprzedniczka- ja bym pomalowała tylko na imprezę, jak na co dzień są zbyt "krzykliwe"..

4

Mi się bardzo podoba, ale tylko jeśli jest dobrze nałożony i dobrze kolory są dopasowane. Bo np. te 4 paznokcie u góry robią ogromne wrażenie, te na dole mi się w ogóle nie podobają.

5

ale że jak to działa tongue ? odnośnie np tego zdjęcia powyżej : maluje sie najpierw tym różowym, na to tym jakimś pękającym czarnym i on se tak sam pęka i tak to wygląda :>? Pierwszy raz coś takiego widzę smile a wyglada to świetnie smile

6

A ja pierwszy raz coś takiego widzę. I podoba mi się to.  Ciekawie wyglądają takie paznokcie smile

7

Ja szczerze mówiąc pierwszy raz zobaczyłam coś takiego kilka dni temu u mojej koleżanki (na jej stwierdzenie, że ciągle widzi to u innych dziewczyn i postanowiła sama taki lakier kupić, wybałuszyłam oczy bo nigdy wcześniej takich paznokci u nikogo nie widziałam). I przyznam szczerze, że bardzo mi się spodobało smile Ciekawy pomysł, choć też na razie nie potrafię sobie wyobrazić, jak to pękanie wygląda w praktyce. Wiecie może, jakie firmy wypuściły na rynek takie lakiery? Gdzie można je kupić?

8

Dziewczynki, malujecie paznokcie swoim wybranym lakierem, jak wyschnie, to nakładacie normalną warstwę pękacza, a po chwili on zaczyna pękać smile Fajnie to wygląda tongue

Ja ostatnio mam tak pomalowane paznokcie codziennie, pracuję w biurze, a do stonowanego stroju pasuje i dodaje "pazura" smile

Ja korzystam w lakierów Barry M, ale wiem, że są już do kupienia pękacze innych marek, chyba Golden Rose ale ręki uciąć nie dam.

No i jeszcze kwestia pieniężna- takie lakiery to granica 20zł... ale moim zdaniem warto!!

Jeśli chodzi o kolory, ja mam czarnego pękacza i póki co miałam go w połączeniu z szarym, koralowym, fioletowym, różowym, żółtym-wszystkie prezentują się genialnie! big_smile

9

Pomysł jest, ciekawy, nie powiem. Ale to nie mój styl. Wolę kobiece i klasyczne wzory a nawet ich brak, tylko kolor. Nie podoba mi się jednym słowem. Ale podziwiam i docenia pomył. Poza tym swoje kosztuje.

10

Bardzo mi się podoba, kiedyś kupię smile  Fajnie czasem zaszaleć, rzadko maluję paznokcie, gdzieś z raz na parę miesięcy jak mnie najdzie, dlatego fajnie czasem jak tak zaszaleję smile

11

Wygooglałam sobie ten lakier i znalazłam filmik na youtube smile Tam można zobaczyć jak wygląda to całe pękanie - jednak powiedziałabym, że efekt znacznie się różni od tego, co widać na zdjęciach załączonych w tym temacie... wink

12

Anemonne, ja mam dokładnie taki sam efekt jak na zdjęciu z fioletowymi paznokciami. I tak to wygląda w realu smile a przynajmniej z lakierem który ja mam

13

Ciekawy pomysl , mysle , ze to tez kwestia odpowiedniego doboru kolorow , ale te ze zdjecia mi sie nie podobaja wink

14

A gdzie można kupić te lakiery Barry M, bo pierwszy raz się spotykam z tą marką? Czy to jakieś "zagramaniczne", do kupienia tylko przez internet, czy da się dostać w polskiej drogerii?

15

Fumiko napisał/a:

Ja korzystam w lakierów Barry M, ale wiem, że są już do kupienia pękacze innych marek, chyba Golden Rose ale ręki uciąć nie dam.

No nie dziwę się, że nie dasz uciąć... takie pazurki... żal by było big_smile
I dołączam się do pytania Anemonne, gdzie to można kupić?
I jeszcze jedno, To naprawdę nazywa się pękacz?

16

A nie sprawdzalyscie w Rossmanie , Sephorze itd?

17 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2011-06-22 08:14:58)

fammefatale napisał/a:

A nie sprawdzalyscie w Rossmanie , Sephorze itd?

Jeszcze nie, ale niewątpliwie sprawdzę, tym bardziej, że mam Rossmanna pod domem. Ale zapytałam na wszelki wypadek, bo nigdy nie widziałam w Polsce lakierów Barry M wink

Wiem, że z polskich firm IsaDora wypuściła na rynek pękające lakiery, nazywają się Graffiti Nails.

18

Dość specyficznie to wygląda, ma coś w sobie ale to chyba dla na prawdę odważnych kobiet, do których ja raczej nie należę. W ogóle to  używam tylko naturalne kolory ew. róże bądź czerwienie.

19

Barry M to angielska marka-do kupienia na allegro lub ebay. Mam kilka lakierów tej marki, nigdy mnie nie zawiodły więc dlatego w nie zainwestowałam bez obaw smile

Pękacze można kupić też od Sally Hansen, OPI... No i w od Isadory smile Sama tych marek nie miałam, więc nie mogę powiedzieć jak się sprawdzają..

A w naszych polskich drogeriach nie wiem gdzie można je dostać-pewnie w Naturze albo Super Pharm.

20

Mi osobiście nie podobają się takie lakiery, wolę jednak jednolite kolory smile nie są one złe, ale nie są też w moim guście i nie wyobrażam sobie, abym mogła pomalować się na taki kolor paznokci smile

21

Zakupiłam dzisiaj taki lakier w kolorze czarnym od Inglota smile Całkiem ciekawy efekt. Tylko muszę jeszcze nabyć jakiś jasny, kolorowy lakier pod spód, bo do tej pory nigdy nie używałam żywych kolorów lakierów, wobec czego nie mam żadnego pasującego w swoim skromniutkim asortymencie smile A z kolei nie chciałam kupować jasnego pękającego, bo nie podoba mi się takie zestawienie. A czarny pasuje do wszystkiego, pod warunkiem, że jest odpowiedni kontrast smile

22

Anemonne napisał/a:

Zakupiłam dzisiaj taki lakier w kolorze czarnym od Inglota smile Całkiem ciekawy efekt. Tylko muszę jeszcze nabyć jakiś jasny, kolorowy lakier pod spód, bo do tej pory nigdy nie używałam żywych kolorów lakierów, wobec czego nie mam żadnego pasującego w swoim skromniutkim asortymencie smile A z kolei nie chciałam kupować jasnego pękającego, bo nie podoba mi się takie zestawienie. A czarny pasuje do wszystkiego, pod warunkiem, że jest odpowiedni kontrast smile

super smile

daj potem znać jak z jakością Inglotowego pękacza smile

23

Anemonne napisał/a:

A gdzie można kupić te lakiery Barry M, bo pierwszy raz się spotykam z tą marką? Czy to jakieś "zagramaniczne", do kupienia tylko przez internet, czy da się dostać w polskiej drogerii?

Ja widziałam w zwykłej drogerii. Także podejrzewam, że w tych dużych typu Rossmann też będą.

24

Z trzy m-ce temu, kupiłam podobny zestaw za granicą. Nawet ładnie się prezentują, jednak po kilku godzinach bardzo się kruszą, i nic nie zostaje. Jednak do mnie nie przemawiają.

25

Anemonne mozesz napisac , w jakiej cenie w Inglocie sa takie lakiery?
I tak na marginesie , jakie kolory dobralabys?bo ciezka sprawa z tym, jak zle dobierzesz, moze wygladac kiczowato.
A  wogole , to dla mnie one wygladaja z daleka jak w panterke big_smile

26 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2011-06-26 15:06:10)

Mój inglotowy kupiłam za 29 zł (czyli chyba przeciętnie). Co do jakości - bardzo dobra, chcąc przetestować nie zmywałam przez cały weekend i dobrze się trzyma smile Ale akurat na jakimkolwiek lakierze z Inglota nigdy się nie zawiodłam, podobnie jak na innych kosmetykach tej firmy (mają świetne cienie do powiek, tak by the way! smile).

Ja kupiłam czarny, bo z reguły nie eksperymentuję specjalnie z kolorami na paznokciach - nie podobają mi się żadne jaskrawe kolory, paznokcie maluję zwykle albo na ciemno, albo bezbarwnym lakierem. Ale właśnie czarny pękacz moim zdaniem fajnie wygląda na "bazie" w żywych, "soczystych" i raczej jasnych kolorach, no i czarny pasuje do wszystkiego. Mimo, że nie lubię różowego koloru - uważam, że czarny pękacz na różowym lakierze wygląda nawet ciekawie wink Sama bym raczej takiego połączenia na sobie nie zastosowała, bo po prostu to nie mój styl, ale sądzę, że czarny będzie na wszystkim wyglądał ok, pod warunkiem że będzie wystarczająco kontrastował (więc lakier bazowy musi być dość jasny).

Podobają mi się też połączenia tego samego koloru na zasadzie: jaśniejszy spód i ciemniejszy "pękacz" na wierzchu.

27

fammefatale napisał/a:

I tak na marginesie , jakie kolory dobralabys?bo ciezka sprawa z tym, jak zle dobierzesz, moze wygladac kiczowato.
A  wogole , to dla mnie one wygladaja z daleka jak w panterke big_smile

Wtrącę się i powiem Ci, że ja używam czarnego pękacza z różem, turkusem, morskim, fioletem, szarym, żółtym -zebrałam mnóstwo komplementów, więc coś w tym musi być:) Generalnie im większy kontrast tym lepiej widać efekt pękania.

28

Fumiko napisał/a:

Wtrącę się i powiem Ci, że ja używam czarnego pękacza z różem, turkusem, morskim (...)

Jako, że rozpoznaję tylko 10 kolorów, zapytam: czym się różni turkusowy od morskiego? big_smile Niestety, wrażliwość na kolory i ich odcienie u mnie jest bardzo męska... Ostatnio mój własny facet przekonywał mnie, że to, co dla mnie było żółtym, w rzeczywistości jest kolorem kremowym tongue

29

Wydaje mi sie , ze turkusowy jest bardziej zblizony do blekitu , a morski jest ciemniejszy big_smile
29 zl za lakier to nawet sporo , ale w inglocie zwykle lakiery sa po 21-22zl , takze to zrozumiale.
Fajny pomysl z tym turkusowym i rozowym. Zwlaszcza taki blady roz.

30

Uwielbiam te lakiery! Swietnie sie prezentuje  rozowy pekacz na bialym lub srebrnym podkladzie .

31

Ja też je uwielbiam. Mam 2 Isadory - trochę drogie były i teraz poszukuje po drogeriach tańszych, ale nigdzie nie ma...Chyba będę musiała na allegro zamówić.

32

Mi się bardzo podobają smile Nie każdy musi to lubić smile)

33

Mi się dostał w ręce niejako w prezencie biały Pękacz. Na jakich kolorach by pasował? Czy na ciemnym podkładzie, czy może na jakichś jasnych? Mam słaba wyobraźnię i nie wiem z czym to połączyć. Dodam, że lakierów "bazowych" mam mnóstwo w kolorze czerwieni i nie wiem czym to "pękać"?

34

Jeśli biały Pękacz to ja bym jako lakier bazowy dała jakiś ciemny, np. czarny, brązowy, może tez być czerwony.

35

Biały pękający w połączeniu z czerwonym kolorem bazowym mogą wyglądać patriotycznie tongue

36

Bialy zdecydowanie z rozowym !!!

37

A wg mnie do białego można dać każdy kolor i będzie ładnie wyglądać.

38

Pierwszy raz widzę coś takiego!
Ciekawe, ciekawe, ale na innych smile Ja bym pewnie zaraz taki lakier zdrapała smile.
Co do koloru białego, myślę że z każdym innym kolorem łączy się dobrze!

39

A mi podobają się te srebrno czarne. Są super inne nie podobają mi sie.

40

Wiecie co, ja widzę, że chyba te Pękacze są różne. Mój pęka wzdłuż paznokci i zostaje go dość dużo na płytce paznokcia (dość mocno pokrywa kolor bazowy).
Widzę jednak na zdjęciach wyżej (1 str.), że niektóre pękają coś na kształt kontynentów (i wtedy kolor bazowy jest bardzo widoczny). Jak to sprawdzić, czy może ktoś się orientuje czy to zależy od firmy, czy od sposobu położenia?

41

sandra.sandra - na karteczce dołączonej do mojego lakieru było napisane, że im więcej się go nałoży, tym większe będą pęknięcia smile Sprawdziłam to, faktycznie kiedy nałożyłam cienką warstwę pękał nieznacznie i niewiele było widać lakieru bazowego spod spodu, a jak nałożyłam taką solidną, grubą warstwę (bez ocierania pędzelka o brzeg buteleczki lakieru), to popękał dokładnie tak jak na zdjęciach.

42

Trzeba wstrzasnac buteleczka, w lakierach BarryM jest kulka jakas metalowa ktora ten lakier miesza porzadnie i najfajniejszy efekt jest po takim silnym wstrzasnieciu.

43

Ja dostałam taki lakier z firmy Jessica, rany julek - bomba big_smile fajna opcja na imprezę smile

44

Podobają mi się w odcieniach różu, w niedużym kontraście odcieni np:

http://4.bp.blogspot.com/-VmfhnECBtzg/TeKNTdDcocI/AAAAAAAAGzs/TLwARv4fekY/s400/inglot+cracking+nail+polish+215+atqabeauty.blogspot.com.JPG

45

Mnie też skusiły i mam dwa-czarny i czerwony.Paznokcie maluję praktycznie non stop i to naprawdę w rożnych kolorach a te pękacze to super urozmaicenie tyle,że nieciekawie się je zmywa.

46

Mi bardziej podobają się wyraziste kolory na tych pękajacych paznokciach niż ten róż... smile

47

Ja tam wole zwykłe lakier, takie wynalazki nie dla mnie smile

48

Najlepiej sprawdź sama na paznokciach, popróbuj:) biały do wszystkiego pasuje, ale z czerwonym to tak jakoś patriotycznie.

Golden Rose wypuściło serię takich lakierów, to tak na marginesie;) ale teraz to i pewnie jakieś chińskie podróby już są:P

49

Ja też trafiłam na Jessica akurat i zgodzę się, że to super opcja na imprezki..

50

Mi się to osobiście nie podoba. Kit.

51

Jeżeli chodzi o ten kolor paznokci na pierwszych zdjęciach,to wg mnie jest to niesamowity kicz,który promuje bardzo wiele osób. Nie podoba mi się,nie mój styl oraz gust. Wolę coś bardziej klasycznego.

52 Ostatnio edytowany przez Kami90 (2011-10-11 18:45:31)

Ja posiadam pękający lakier w kolorze niebieskim, jako bazę brałam lakier biały, lekko filetowy, planowałam też czerwony... ale po dwóch próbach darowałam sobie w ogóle, mam małe i bardzo długie paznokcie i pękanie wygląda kiepsko, po za tym wychodzą baaardzo różne wzory pękania co mnie drażni(jeden paznokieć drobne pęknięcia a drugim masywne pozostawiające) wręcz wysepki, a zmywanie tego z paznokci jest istną katorgą. Po ostatnim zmywaniu miałam wręcz całe niebieskie dłonie.
Może jeszcze kiedyś się skuszę ale póki co mówię pas pękającym lakierom, wolę klasykę smile

53 Ostatnio edytowany przez sylfka (2011-12-30 14:44:41)

Mnie się podobają, nowy sposób malowania i myślę że dzięki temu dłużej efekt utrzymuje się na paznokciach.
takie zestawienie podoba mi się najbardziej:
http://wizaz.pl/var/wizaz/storage/images/wizaz.pl/makijaz/nowosci-kosmetyczne/pekajacy-lakier-jessica/426441-2-pol-PL/Pekajacy-lakier-Jessica_large_lead.jpg
ale tylko z pomarańczowym podkładem. z fioletem nie podobało mi się za szczególnie big_smile

54

Ja wolę klasyczną czerwień, bez żadnych pękań. smile

55 Ostatnio edytowany przez SadCryingWoman (2012-01-08 10:07:08)

Ja mam lakier pękający Lovely Magic Cracking kupiony w Rossmanie, a pod spodem maluję Crystal Strenght Lovely dwie warstwy ma super połysk i dość długo się trzyma. Jedna warstwa beznadziejna. Na koniec koniecznie pomalować bezbarwnym lakierem bo jest strasznie matowy. Ja stosuję TOP COAT. Kupiłam czarny bo do wielu kolorów pasuje. Jestem w sumie w szoku,że wiele z was dopiero teraz o takim lakierze się dowiedziało smile

56

Ajjjj.... kit ! Strasznie to niedbale wygląda tongue

57

Trochę jak poobdzierane paznokcie wg mnie big_smile

58

Mi się to podoba. Już kilka razy widziałam u koleżanek. Moim zdaniem całkiem fajnie to wygląda. Jaka jest cena tych lakierów? I z jakiej firmy polecacie?

59

Mnie się podobają takie lakiery smile
Sama malowałam nimi paznokcie, jestem zwolenniczką małych, wyrazistych detali, a pazurki pomalowane pękającym lakierem niewątpliwie nimi są.
Jako bazę stosowałam jasnoróżowy lakier z takim jakby "brokatem", drobinkami, pękacz był koloru ciemnego fioletu i ładnie to wyglądało. Na początku nie umiałam się posługiwać tym lakierem, bo paznokci praktycznie nie maluję, ponieważ mam mocne i ładne, a jak pozwolę im rosnąć, to wyglądają jak francuski manicure lub tipsy (nikt mi nigdy nie wierzy, że to moje big_smile wink ) W końcu jednak zaczął pękać w sposób, który mnie zadowalał tongue Chodziłam tak z ponad tydzień, nie miałam cierpliwości, bo lakier bazowy, przy końcach paznokci, mi odpryskiwał hmm Do tego zmywacze troszkę mi osłabiły płytę, stała się matowa i przestałam malować. Było to kilka m-cy temu, po napotkaniu tego tematu znów naszła mnie ochota na ozdobienie pazurków wink big_smile
Chętnie zafundowałabym sobie czerwono-czarne paznokcie, czarno-białe lub czarno-srebrne smile

60

Pękający użyłam zaledwie kilka razy. Może nie wygląda to najgorzej, ale mi bardziej odpowiada tradycyjny lakier.

61

Wypróbowałam i nigdy więcej... Jeszcze w zyciu tak ciężko nie zmywało mi się lakieru hmm Pożyczyłam jakiegoś "pękacza" od kumpeli, nawet nie wiem, jakiej firmy, ale zmywałam potem pazurki z 20 minut... Może źle trafiłam tongue Tez tak macie? hmm

62

czarny, blady róż

63

tissa napisał/a:

Wypróbowałam i nigdy więcej... Jeszcze w zyciu tak ciężko nie zmywało mi się lakieru hmm Pożyczyłam jakiegoś "pękacza" od kumpeli, nawet nie wiem, jakiej firmy, ale zmywałam potem pazurki z 20 minut... Może źle trafiłam tongue Tez tak macie? hmm

Mnie pękający lakier zmywał się dłużej, bo po prostu był on + drugi pod spodem, na tło wink Zwykły lakier też może być kilkuwarstwowy, ale dwa różne lakiery tworzą grubszą warstwę, niż jeden, tak mi się wydaje.

64

Efekt w dużej mierze zależy od lakieru i od tego ile warstw nałożymy. Ja akurat bardzo te lakiery lubię, w połączeniu z moją kolekcją kolorów dają ogromne możliwości. Najbardziej lubię czarny pękający top it off z czerwonym podkładem.

65

Kicz - może dla nastolatek fajne wink Ale mi sie nie podoba...

Posty [ 1 do 65 z 72 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Nowy trend-pękające lakiery do paznokci. Hit czy kit?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024