Nie wiem jak rozmawiać z własną siostra:( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Nie wiem jak rozmawiać z własną siostra:(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Nie wiem jak rozmawiać z własną siostra:(

Witam
Mam dzisiaj straszny dzień...:( No więc moze od początku:Rok temu wyprowadziłam się ze swojego rodzinnego miasta i zamieszkałam z chłopakiem,nie było łatwo zostawić wszystkich i wyjechać ale po pewnym czasie moja rodzina się z tym pogodziła..no i ja też,
Aż do dzisiaj:(
Moja siostra nigdy nie była za moim partnerem,zresztą nigdy tez nie miała okazji poznac go osobiście ale niestety sama wyrobiła sobie o nim zdanie...:( Mam problem bo od jakiegos czasu staram się znaleźć prace ,a niedawno obiecałam siostrze ze jak nie znajde pracy do siernia to przyjade do domu (w celu pomocy tzn. opieki nad siostrzenicami w wakacje).Ale dziś odbyłam z nia nie miłą rozmowe ponieważ moja siostra nie może pogodzić się z tym że jeżeli znajde prace to nie będę mogła jej pomóc.
Bardzo mnie dzis obraziła i mojego partnera.Twierdzi że to przez niego niechce odwiedzac rodziny:( a to nie tak:( ja poprostu staram się ułożyć sobie jakos życie. Sama wyrobiła sobie zdanie o tym jak wygląda moje życie.Co mam robić ?? niewiem...
przestać sie kontaktować?? sad niewiem juz naprawde:(
Nie wiem jak z nią już rozmawiać:(
Proszę o rade.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nie wiem jak rozmawiać z własną siostra:(

Skoro nie potraficie ze sobą rozmawiać, to może napisz jej list albo maila? Napisz, co Cię boli, co myślisz o tej całej sytuacji, o tym, jak zabolały Cię jej słowa skierowane w stosunku do Ciebie i Twojego partnera. I, że obiecałaś, że zajmiesz się dziećmi jeśli NIE znajdziesz pracy oraz to, że nie powinna oceniać Twojego faceta, skoro go nie zna. Wszystko delikatnie, ale szczerze. Przede wszystkim, póki co, dajcie opaść emocjom.
Dobrze by było, jakby siostra prędzej czy później poznała Twojego TŻ.

3

zgadzam się z igla16, powinnaś napisać do niej wiadomość. Długą i szczerą, też tak mam z moją siostrą, ona wyprowadzila się w styczniu i czasami strasznie sie klocimy i wtedy piszemy sobie takie baaardzo dlugie smsy i zawsze pomaga

4

igla16 napisał/a:

Skoro nie potraficie ze sobą rozmawiać, to może napisz jej list albo maila? Napisz, co Cię boli, co myślisz o tej całej sytuacji, o tym, jak zabolały Cię jej słowa skierowane w stosunku do Ciebie i Twojego partnera. I, że obiecałaś, że zajmiesz się dziećmi jeśli NIE znajdziesz pracy oraz to, że nie powinna oceniać Twojego faceta, skoro go nie zna. Wszystko delikatnie, ale szczerze. Przede wszystkim, póki co, dajcie opaść emocjom.
Dobrze by było, jakby siostra prędzej czy później poznała Twojego TŻ.

Kilkakrotnie mówiłam ,że nie będę przyjeżdżać jeśli znajde prace,to zresztą logiczne.Nawet jeśli napisze jej wiadomość,to i tak zaraz pewnie zadzwoni i powie mi co o tym myśli...a ja już wiem że powie mi to samo czym mnie tak uraziła. Narazie nie chcę się z nią kontaktować,niech opadną te emocje.
Ona nie rozumie ze chce już znaleźć prace i być szczęśliwa z tym co tutaj mam.Ciągle mi powtarza że nie widzi mojej przyszłości z tym partnerem,co do poznania ich ze sobą to obawiam się że nie zmieni swojego chorego zdania na jego temat,nawet jeśli go pozna. sad

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Nie wiem jak rozmawiać z własną siostra:(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024