witam ;p słuchajcie ma pewien problem... otóż mam cerę mieszaną, tłustą w strefie T a na policzkach chyba normalna w każdym razie chodzi o to że gdy nakładam makijaż to tak jakby obok nosa rozmazuję się... tak samo z czoła i brody... na policzkach jest ok, nic nie zjeżdża, nie rozmazuje się tylko ten nos jest największym problemem... czy któraś z Was dziewczynu ma ten problem i jak sobie z nim radzicie? jakieś domowe sposoby, czy dobre kosmetyki?? myślałam o kupnie podkładu matującego ale nie wiem czy to coś faktycznie da...
Niestety ja mam jakieś czerwone plamki na nosie i w okolicach policzek i przez to mimo iż mam ładną cerę muszę używać podkładu
i też mi się rozmazuje ten makijaż z nosa i nie wygląda to zbyt pięknie. Szukam idealnego podkladu dla swojej skory, przetesowalam juz kilka kilka. Dziś zakupilam podkład AA i zobaczymy. Zazwyczaj podkład trzyma się kilka godzin, ale z nosa schodzi mi już po godzinie i wszystko pieknie ładnie, a nos dalej czerwony
próbowalam też korektorem przejechać nos, czy pudrem i niby są lepsze efekty bo puder sypki tak szybko nie schodzi, wiec moze tego wyprobuj?
Bardzo duzo zalezy od pielegnacji cery w domu.
Wazne jest by dokladnie oczyscic twarz uprzednio, dzieki temu i makijaz bedzie bardziej trwaly i efektywny.
Po zmyciu twarzy mleczkiem badz zelem do mycia twarzy dobrze jest zastosowac tonik,ktory usunie resztki zabrudzen i nadmiaru sebum.Potem koniecznie krem do twarzy i dopiero na to fluid.
Fajnie jest uzyc lekki puder sypki (np. z naturalnych skladnikow,glinek - nie zapycha porow a nawet ma dzialanie dodatkowo nawilzajace ) .
Wazne sa skladniki zawarte we wspomnianym fluidzie...
W razie czego sluze pomoca ![]()
Bardzo duzo zalezy od pielegnacji cery w domu.
Wazne jest by dokladnie oczyscic twarz uprzednio, dzieki temu i makijaz bedzie bardziej trwaly i efektywny.
Po zmyciu twarzy mleczkiem badz zelem do mycia twarzy dobrze jest zastosowac tonik,ktory usunie resztki zabrudzen i nadmiaru sebum.Potem koniecznie krem do twarzy i dopiero na to fluid.
Fajnie jest uzyc lekki puder sypki (np. z naturalnych skladnikow,glinek - nie zapycha porow a nawet ma dzialanie dodatkowo nawilzajace ) .
Wazne sa skladniki zawarte we wspomnianym fluidzie...
W razie czego sluze pomoca
Dziekuje za porade
zastosuje sie
coz powiedzmy szczerze nie nakladalam kremu bo mi sie nigdy nie chcialao ale od dzis sie to zmieni
a jakies konkretne kosmetyki moglabys mi polecic
? bylaby wdzieczna... nie wiem moze wybrobowane przez Ciebie badz Twoje znajome
zalezalo by mi wlasnie najbardziej na zmatowieniu tego noska bo robiac poprawki w ciagu dnia wyglada to niestety jakbym miala maske zamiast buzi ![]()
Krem matujący z nivei jest świetny http://www.netkobiety.pl/t25489.html. Tu znajdziesz wszystko na jego temat. Dla mnie się sprawdził. Jest idealny dla naszego problemu.
Tak właśnie, mi też nigdy sie nie chciało nakładac kremu, ale naprawde jest róznica
Ja uzywam podkładu z Soraya, taki w czarnym opakowaniu. jak dla mnie jest super. Ma lekka konsystencje i sie fajnie go nakłada (nakładam gą gąbeczką), a na to dodatkowo puder sypki i sie nawet wszystko trzyma ![]()
może wypróbuje ten krem matujący z Nivei skoro dobry ![]()
Mam taką samą cerę jak ty i korzystam z kosmetyków oriflame. Mogę polecic Ci jakąś serie albo sposób aby dbać o taką cerę/
Pielegnacja codzienna
Rano
1. Umycie twarz żelem (Pure nature z granatem)
2. Tonik (Pure nature aloes)
3. Krem na dzień (Pure nature z granatem lub aloes albo pure skin matujacy [tylko mi sie troszke roluje jak nakladam pozniej na to podklad] albo serum swedish spa)
4. Jak jest lato to spobie odpuszczam baze pod podkład
5. Podkład polecam dotleniajacy (oxygen boost) lub matujacy (Matt perfect)
6. Na koniec puder sypki
Noc
1. Zmyc buzke zelem
2. Tonik
3. Krem na noc (Pure nature z granatem)
Kuracje
Co trzeci dzień peeling (Optimals)
Pozniej Tonikiem maznac buzke I mozna nakładac maseczke polecam pure nature z glinka i aqua rythm nawilzajaca a pozniej normalna pielengnacja ranna badz nocna
I zeby buzia zdrowo wygladala koniecznie 1,5 l wody ttrzeba pic ![]()