Jak rozmawiać z kobietami? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak rozmawiać z kobietami?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

1

Temat: Jak rozmawiać z kobietami?

Wiem że to forum "damskie" lecz wiem że i tak mi pomożecie bo z tego co widzę to jesteście miłe i kochane bo pomagacie wszystkim wink

Otóż mam banalny problem... o czym rozmawiać z dziewczyną? Do tej pory jakoś nie miałem z tym kłopotów jednak przy pewnej "takiej jednej" nie mam pojęcia o czym z nią gadać. Otóż jest wyjątkową (dla mnie) dziewczyną i się poprostu w niej zakochałem. Ta dziewczyna nigdy nie była w żadnym poważnym związku a do rozgadanych tez nie należy. Jakaś bylejaka rozmowa zawsze idzie lecz podczas rozmowy wychodzą takie głupie przerwy gdzie nikt nic nie mówi. Macie może jakieś na to rady? Coś, czym można wypełnić te luki?

Jednym słowem: Rozmawiamy lecz często zapada niezręczna cisza gdzie nic się nie dzieje...

Jeżeli niejasno przedstawiłem problem to ciągnijcie mnie za język wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak rozmawiać z kobietami?

Hmmm...piszesz ze sie zakochales:) to powoduje ze przy dziewczynie czuje sie pewnie troche skrepwany, tak czesto jest na poczatku...postaraj sie rozluznic i rozmawiac z nia o wszystkim co ci tylko przyjdzie od glowy:)ona pewnie tez czuje sie skrepowana, tym bardziej ze jak piszesz nigdy nie byla w powaznym zwiazku, to ja tlumaczy, po prostu nie chce popelnic zadnej gafy przy tobie:) badz po prostu soba:)

3

czesc,

też miałem kiedys taka dziewczyne na dłuższą mete było to dość męczące bo za każdym razem ja musiałem być  osobą dającą jakiś temat itd. a ona zamiast jakoś go rozwijać najprawdopodobniej z powodu nieśmiałości odpowiadała zdawkowo i temat się kończył ;-) później znalazłem sposób i po prostu sprawiłem by czuła się przy mnie pewniej by nie bała się wyrażać poglądów mówiąc krótko skróciłem dystans i sam celowo popełniłem kilka gaf żeby wiedziała że nie jestem aż tak idealny i też się mylę  jak się wyluzowała to się okazało że jest naprawdę fajną i wygadaną dziewczyną ....

4

hej smile
miło, że określasz nas jako 'miłe i kochane ' smile

rozmawiaj z nią o eszytskim, zaprowadź w jakieś ciekawe miejsce, opowiedz coś o nim...
a gdy zapadnie taka niezręczna cisza, może po prostu daj jej buziaka ? ;>

5

oazuu -swięta racja:)

6

i jak Saper ?
co Ty na to ?

7

oazuu napisał/a:

hej smile
rozmawiaj z nią o eszytskim, zaprowadź w jakieś ciekawe miejsce, opowiedz coś o nim...
a gdy zapadnie taka niezręczna cisza, może po prostu daj jej buziaka ? ;>

Co do ciekawego miejsca to narazie jest lipa bo spotykamy sie u niej w miescie wiec to ona by mogla mnie w jakies ciekawe miejsce zabrac big_smile

"buziaka" - dobre :DD O tym bym nawet nie pomyślał - w sumie to działa na większość kobiet, wtedy się czują ROZPROMIENIONE a zarazem rozluźnione więc i gadka pójdzie lepiej. W sumie akcja z "buziakiem" (chodzi mi o te z "języczkiem";)) za każdym razem kończy się powodzeniem - u mnie tak bynajmniej bywało wink

A tak btw. (mimo wszystko) są jakieś tematy uniwersalne? Co zadziałają na każdego?

miro dzięki za wypowiedź wink

8

hmmm... o pogodzie to może nie koniecznie:)) no nie wiem...o szkole/studiach zawsze można gadac bez końca ale to nudne:) możesz ją zpytac np. co robiła w ciągu dnia, co lubi robić w wolnym czasie, jakie ma zainteresowania...o swoich pasjach zazwyczaj mozna gadac i gadac wiec wypróbuj:)

9

Moją pasją jest motoryzacja, wyścigi więc o tym raczej nie będe nawet wspominał z wiadomo jakich powodów wink Np. moment obrotowy kobietą kojaży się z... tańcem ;P

10

:DD wiesz dziewczyny raczej nie lubia takich tematow, co prawda nie wszystkie ale moze postaraj sie wybadac teren:) skup sie moze na tym co ja interesuje, rozmawiaj z nia o swojej przeszlosci, jej przeszlosci, postaraj sie ja lepiej pozanac i ty tez sie daj poznac!wtedy powinno byc wam latwiej:)

11

Saper napisał/a:

Moją pasją jest motoryzacja, wyścigi więc o tym raczej nie będe nawet wspominał z wiadomo jakich powodów wink Np. moment obrotowy kobietą kojaży się z... tańcem ;P

Hehe! Ja tam lubie gadać  samochodach.:D I to zazwyczaj ja o nich mowie a nie chłopak.;)
W sumie ja też mam problem z podtrzmywaniem rozmowy, kiedy spotykam sie z kimś kogo nie znam, albo znam niedługo. Zauwazyłam ze wystarczy gadac o pierdołach a później to juz jakos powinno polecieć.
Dokładnie, powiedz jej zeby poopowiadala Ci o swoich pasjach, o takich podstawaowych sprawach o jakie zazwycza sie pyta nowopoznanych.

12

Ja nieco powtórzę to co podpowiedziały wcześniej inne Netkobietki. Tematy do rozmowy mozna czerpać niemal z powietrza. Myślę, że najlepiej jeśli zorientujesz się w jej pasjach, w tym jak spędza wolny czas, dowiesz się coś niecos o jej rodzinie, o pracy, szkole itp a tematy znajda się same. Lepsze poznanie się sprawi, że skrępowanie minie i będziecie rozmawiać o wszystkim. Koniecznie pójdżcie gdzieś razem i miejcie wspólne wspomnienia by o nich też pogadać.
Pozdrawiam

13

A ja uważam,że nie da się rozmawiać według ściśle określnego planu.Nie ma tematów wspólnych- nie ma wogóle tematów - nie wiem czy warto tracić czas.No..... chyba,że dasz radę "odblokować " dziewczynę- jeśli to jest jakaś Jej  blokada wewnętrzna.

14

Mam małe pytanko. Spotkałem się z dziewczyną było to nasze pierwsze spoktanie, takie bardziej poznawcze. Gadało nam sie bardzo dobrze. Po spotkaniu twierdziła , ze niechce być już sama a na drugi dzień mi powiedziała że jednak nie jest jeszcze gotowa na związek bo coś ja blokuje, ale ja nie wymuszałem na niej tego żeby ona zemną miała być. Teraz nie wiem co mam z tym problemem zrobić może mi pomożecie????/ bylbym bardzo wdzieczny

15

Pytanko=- mam pytanko... czy jedno spotkanie to nie jest troszkę za mało na deklaracje być albo nie być razem>? Pospotykajcie sie troszkę,poczujcie dobrze w swoim towarzystwie....... a wtedy przyjdzie czas na wzajemne obietnice.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak rozmawiać z kobietami?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024