Pierwszy raz z tabletkami... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Pierwszy raz z tabletkami...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Pierwszy raz z tabletkami...

Problem wyglada tak. Moja dziewczyna bierze pierwszy raz tabletki, ale nie ma zadnych oznak zeby zblizala jej sie miesiaczka, byla tez niedawno chora i brala leki typu fervex. Czy to moze byc powodem tego? Przewaznie przed miesiaczka jest rozdrazniona, bola ja piersi, teraz mowi ze nie odczuwa tego bolu.
Czy jest to skutek brania pierwszy raz tabletek, a moze co innego.(Przy stosunku nadal uzywamy prezerwatyw).

Wiem ze nie jestem kobieta ale martwie sie, wiem ze to drazliwy temat jednek musze sie jakos dowiedziec.
Z gory dziekuje za pomoc:)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pierwszy raz z tabletkami...

Tabletki sprawiają, że normalny cykl miesiączkowy kobiety przestaje istnieć. Objawy, o których piszesz: rozdrażnienie, ból piersi to objawy wywołane hormonami naturalnego cyklu miesięcznego. Teraz ich nie ma, ponieważ organizm Twojej dziewczyny jest sterowany przez sztuczne hormony - codziennie takie same, więc skąd miałby jej się wziąć PMS? Podobnie miesiączka - bez tabletek jest wywolywana naturalnymi hormonami wytwarzanymi w momencie, kiedy organizm zorientuje się, że komórka jajowa nie została zapłodniona. Kiedy bierze tabletki krwawienie nie jest miesiączką - to tzw. krwawienie z odstawienia.

Leki typu fervex, przeziebienie - nie wpływają na skuteczność ani sposób działania tabletek.

3

Czyli nie ma sie o co martwic i wszystko jest w pozadku:)
Dziekuje ci za ta odpowiedz:)

4

Wszystko jest w całkowitym porządku. I wcale nie jest to wynik, że pierwszy raz bierze tabletki. Przez cały czas prawdopodobnie będzie tak miała. Może się tez zdarzyć, że przez cały czas będzie miała objawy jak dawniej przed miesiączką. To nawet częstsze niż brak tych objawów, bo tabletki zawierają hormony podobne do tych, jakie kobiecy organizm wytwarza przed miesiączką. Więc może mieć cały miesiąc PMS smile

Nie wiem, czy wiesz, ale ginekolodzy przepisują tabletki nie tylko w celach antykoncepcyjnych. Przepisują je tez dziewczynom, które mają nieregularny okres, zbyt obfity okres, inne problemy. Sztuczny cykl miesięczny wywolany tabletkami powoduje, że problemy, które wcześniej miała dziewczyna znikają.

5

Szczeze mowiac to bylem razem znia u ginekologa bo to byl jej pierwszy raz ale nie chetnie pytala sie o rozne rzeczy, jest na profilu biologicznym i uwaza ze wszystko wie, jak sie okazalo nie wszystko:) no ale przynajmniej sa ludzie ktorzy chetnie pomoga:)
Co do calo miesiecznego PMS to mnie zmartwilas:( ale bede dzielny:) Milosc przezwyciezy wszystko:)
Dzieki jeszcze raz.

6

tak jak pisały dziewczyny wyżej: Twoja kobieta teraz nie ma miesiączki naturalnej, jaką miała dotychaczas... teraz ma coś takiego: mamy oryginalną czekoladę i wyrób czekoladopodobny... ta druga to właśnie "miesiączka" Twojej dziewczyny. gdy nie zrobi przerwy z odstawienia, nawet jej nie będzie przecież miała. swoją drogą nie polecam jednak tego typu zabezpieczenia. Poczytaj inne wątki, które mówią o skutkach ubocznych i całej reszcie na temat zażywania anty.

P.S. fajny z Ciebie partner, skoro tak martwisz się o swoją kobietę i "Jej" sprawy smile Tak trzymaj!

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Pierwszy raz z tabletkami...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024