Torbiel skórzasta, potworniaki - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Torbiel skórzasta, potworniaki

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Torbiel skórzasta, potworniaki

Czy któraś z Was miała do czynienia z tymi przypadłościami? Czekam na badanie histopatologiczne i lekarze już podejrzewają, że u mnie miejsce miał potworniak, torbiel skórzasty.

Jakie problemy ma się po takim nowotworze? Czy jeszcze grozi mi coś po usunięciu tejże zmiany? Będzie ona nawracać?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Anula70 (2011-05-10 22:08:14)

Odp: Torbiel skórzasta, potworniaki

Witaj Cupra .

Jeżeli chodzi o torbiele to zaliczyłam już punkcję i 2 poważne operacje ,trzeciej uniknęłam ze względu na umiejscowienie i wszech obecne zrosty po 
innych operacjach i cesarkach (3)

Torbiele lubią się odnawiać choć nie jest to regułą .
Nie każda jest nowotworem złośliwym ,można zastosować kurację hormonalną  .

Obecnie jestem od 3 lat na takiej kuracji i dała pomyślny rezultat .
Nie ma co histeryzować na zapas .

Pozdrawiam

3

potworniaki to poważna sprawa ;/ nie zazdroszczę , życzę zdrówka i trzymam kciuki żeby nic tam się nie powyprawiało nieprawidłowego.

Niedawno się dowiedziałam,ze mam potworniaka na prawym jajniku. Musiałam iść na operacje. Zrobili mi laparoskopie i wszystko wróciło do normy,nawet okres mi sie uregulował. Fakt,że wszystko mnie bolalo i schudlam pare kg,ale ważne,ze juz jest dobrze. A stwierdzili juz u Ciebie jaki jest duży? Bedzie dobrze,zobaczysz. Mi lekarz powiedział,  ze potworniak strasznie brzmi,ale to nic groźnego.

5

Potworniak strasznie brzmi, fakt. Ludzie od razu myślą, że to coś strasznego. Mimo, że zmiana ta jest niezłośliwa, potworniak swoją nazwę skądś musi mieć. A chodzi tu o to, że w zmianie tej rosną włosy, paznokcie a nawet zęby! Życzę powrotu do zdrowia.

6

Tak, tak. O włosach słyszałam. Ale żeby zęby?! Szok... To tylko podejrzenie potworniaka. O konkretach dowiem się w środę.

Ja już miałam laparoskopię i niestety jej skutki czuję do dziś a miałam ją dwa tygodnie temu. Ale to osobny temat. Również schudłam pare kilo, co nie wpłynęło na moją korzyść. Całe szczęście już dochodzę do siebie.

Pewnie Ci powiedzą,ze to torbiel skurzasta o cechach potworniaka. Tylko teraz to raczej Ci nic nie zrobią skoro niedawno miałaś operacje. Pewnie bedziesz musiała troche zaczekać. Szkoda,ze teraz za jednym razem Ci go nie usunęli. Miałabys to juz z głowy.

8

Potworniak to nic grożnego-potwornie brzmi tylko!!!!!!! Operowano mnie 37 lat temu; byłam młodą mamą /synek 1/5 roczny/ czekałam z usunięciem guzów na szyi, które niestety w okresie ciąży bardzo się powiększyły.O tym, że były to potworniaki dowiedziałam się dopiero po trzeciej operacji.Teraz jestem szczęśliwą babcią, prowadzę zajęcia z hatha-yogi dla pań w 3 wieku . Mimo tych 5 potworniaków, z którymi musiałam dość długo "chodzić", dożyłam wieku seniora i jestem zadowolona ze swego życia.Pozdrawiam wszystkie Panie zdrowe i chore i apeluję -BADAJMY SWOJE CIAŁO I "SŁUCHAJMY" GO !!!!!

9

CookieBitch napisał/a:

A chodzi tu o to, że w zmianie tej rosną włosy, paznokcie a nawet zęby!

Dokładnie smile
Wygląda to, jak taki worek z różną zawartością tkanek, czasem potwornie wink to wygląda. Robi się ciach ciach i już.
Głowa do góry!

10 Ostatnio edytowany przez K_r_o (2012-02-15 20:03:17)

yogatkacz napisał/a:

BADAJMY SWOJE CIAŁO I "SŁUCHAJMY" GO !!!!!

No no podpisuję się wszystkimi kończynami  wink:)

11

witam 29 marca ide do szpitala na operacje mam na lewym i prawym jajniku torbiel mam pytanie ile czasu zajal wam powrot do zdrowia po operacji 26 kwietnia mam lot do polski i mam nadzieje, ze juz dojde do siebie

12

witam mam torbiele skórzaste od urodzenia dwie obok siebie oczodołu lewego wygląda to okropnie i jest wielkie zaczelam się leczyc ale nie jestem pewna usuniecia tego jest ktoś z takim samym problemem w tym samym miejscu???

13

Niestety lub stety i mnie czeka operacja..

14

Witam  mam 2 torbiele obok siebie oczodolowe od urodzenia jest to bardzo duze i przeszkadza bardzo to w zyciu ciagle zakrywanie twarzy itp.:( zdecydowalam sie na zabieg i teraz czekam mimo ogromnego strachu ... Boje sie ze moga byc jakies powiklania, albo blizna ogromna czy cos jest ktos moze z takim samym przypadkiem i moze powiedziec cos wiecej w tym temacie??

15

Ja miałam torbiel skórzastą prawego jajnika. Została usunięta wraz z fragmentem jajnika jakieś 8 lat temu. Torbiel nie odbudowała się, wyniki histopatologiczne były ok. Jajnik odzyskał swoje funkcje i 2 lata temu urodziłam córkę. U mnie było ok. Powodzenia.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Torbiel skórzasta, potworniaki

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024