Witam ! Jestem tu nowa, zarejestrowałam się, ponieważ potrzebuje pomocy.Jestem w dosc skomplikowanym związku i już sama nie wiem co mam z tym zrobic. Znam się z Tomkiem od 3lat bardzo często się kłociliśmy i rozstawaliśmy na kilka dni lub tygodni ale nie raz bywało cudownie nie da się tego opisac tak bardzo go kocham i nigdy nie potrafiłam tak na prawdę o nim zapomniec. On mnie ranił zostawiał w ciągu naszej znajomości miał z 4 inne dziewczyny. Ja mu wybaczałam zmieniał się ale tylko na chwilę, w pazdzierniku po 4miesiącach osobno odezwał się, ja byłam z Darkiem ale nie potrafiłam mu odmówic było cudownie zmienił sie, byłam w szoku.Wiem że zle robiłam zdradzajac Darka dlatego w grudniu zerwałam kontakt z Tomkiem choc mówił że bedzie czekac i czekał.Długo nie wytrzymałam w kwietniu miesiąc temu spotkaliśmy sie przez przypadek w autobusie. Wydawał się szczęśliwy że mnie widzi no i od nowa się zaczeło, spotykam się z nim mimo że dalej jestem z Darkiem. Mówi mi że jestem tą jedyną i żaluje tego co było wcześniej. Problem jest w tym że nie potrafie ich ranic (bo żaden z nich o drugim nie wie), kocham Tomka (któremu nie ufam, boje się że znowu mu sie znudze i mnie zdradzi lub zostawi) czuje też coś do Darka może nie tak silnego jak do Tomka ale Darek jest porządnym facetem i wiem że nigdy mnie nie skrzywdzi. PROSZĘ WAS O POMOC BO NAPRAWDĘ NIE WIEM CO ROBIC.ę
Hmm.zagmatwać tego jeszcze bardziej, to chyba się już nie dało...
Wiesz Roksanka89 ... trudno jest Ci cokolwiek poradzić... ja ze swoim chłopakiem jestem już prawie 1,5 roku... i najbardziej cenie w nim to ze jest moim przyjacielem, że mogę mu zawsze zaufać, że czuje się przy nim bezpieczna... Ale jesli faktycznie uczucie którym darzysz Tomka, jest takie wielkie... i jesli on sie faktycznie zmienil.... to moze warto sprobowac jeszcze raz... jeszcze raz dac sobie i jemu szanse?
pozdrawiam !:*
A ja sądzę że lepiej będzie dziewczynie z takim Darkiem niż takim Tomkiem.
Z Tomkiem przyszłość jest pod znakiem zapytania po tym co robił
Z Darkiem ma spokój ufa mu jest stabilny, więc ... ja bym nie narażała się na nerwy strach itp
Należałoby jednak uciąć kontakt z Tomkiem.
Postarać się pozostawić go w przeszłości.
A spróbować z Darkiem stworzyć normalny związek
Przecież już ich ranisz ![]()
Odpowiedz sobie kogo i czego chcesz ! Wracając do Tomka zapewne będzie jak było , zmiany u niego są chwilowe a Ty nauczyłaś go że tak można, bo wybaczałaś ... Za każdym razem będzie na początku sie starał i będziesz miała wrażenie, że może jednak ... chcesz spróbuj , sprawdź kolejny raz , może tego potrzebujesz ...
Darek ? Jest w porządku ale nie jest Tomkiem prawda ? Pomimo, że z tego co napisałaś wydaje sie bardziej wartościowym facetem to wciąż jednak nie Tomek ...
Moja rada jest taka , spróbuj z Tomkiem, może jeśli bedziesz miała kolejny dowód na to że nie warto to wyleczysz się raz na zawsze z Tomka a wtedy bedziesz potrafiła stworzyć związek z kimś innym :-)
Gdybym była na Twoim miejscu to zrobiłabym tak właśnie jak airwaves pisze... Ale Ciebie widze że ciągnie bardzo do tego Tomka... więc nie wiem nie wiem .....
właśnie kolejny raz przekonałam się jaki on jest i chociaż teraz naprawde mi ciężko postanowiłam raz a dobrze to skończyc, dziękuje Wam za porady:)
Szkoda Darka! Skoro jest taki porządny, to po co mu dziewczyna, która zdradza go za jego plecami? Wracaj do Tomka, on zdradza, Ty zdradzasz, będzie Wam razem dobrze, skoro tyle Was łączy.
I bardzo dobrze, już dokładnie wiesz co robić ![]()
Gratuluje rozsadku ![]()
Przeszlosci nie mozna grzebac