Nadmorskie miejscowości,plaże,NAJMNIEJ zaludnione,tanie...polećcie:) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Nadmorskie miejscowości,plaże,NAJMNIEJ zaludnione,tanie...polećcie:)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 28 ]

Temat: Nadmorskie miejscowości,plaże,NAJMNIEJ zaludnione,tanie...polećcie:)

Może ktoś miał fajną podróż nad nasze polskie morze i może polecic- plus niedrogie kwaterki nad morzem..namiary?
Może ktoś się orientuje,jakie ceny rejsu statkiem?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nadmorskie miejscowości,plaże,NAJMNIEJ zaludnione,tanie...polećcie:)

Mieszkam 100km od morza i co mogę poradzić- odradzę Międzyzdroje i Świnoujście- są najpopularniejsze, a latem na plaży tyle ludzi, że palca nie ma gdzie włożyć. tongue
Może być np. Pobierowo, Rewal o- to polecam. Co do kwater za bardzo się nie orientuje, bo jak już tam jeżdże to rano i wieczorem wracam. Ale polecam, ludzi średnio, nie drogo, ale za to ładnie. smile

Dziękuję pięknie za informację:)

4

Ceny kwater tak od 50zł za osobę. Statek dwa lata temu ok 40zł za osobę. Polecam Dziwnówek!

AnnAnnA napisał/a:

Ceny kwater tak od 50zł za osobę. Statek dwa lata temu ok 40zł za osobę. Polecam Dziwnówek!

Dziękuję za Twoją informację:)

6

O właśnie, Dziwnówek mi z głowy wyleciał!

7

Rok temu byłam w Kołobrzegu (40-45zł) w sezonie niedaleko do plaży.
Fakt ludzi tłum smile
Rejs 50zł.
Polecam też Międzywodzie koło Dziwnowa,byłam lata temu ale jest super!

8

To ja w Międzywodziu polecam pyszne lody kręcone big_smile

9 Ostatnio edytowany przez Fumiko (2011-05-08 22:06:03)

London69 napisał/a:

To ja w Międzywodziu polecam pyszne lody kręcone big_smile

Dziękuję.. niestety nie mogę jeść lodów:) mam słabe migdałki.
Ale miło,że napisałas:))

a co sądzicie o Łebie?

Edytuj posty! Moderatorka Fumiko

10 Ostatnio edytowany przez Shiseido (2011-05-09 13:14:28)

Leba.. wydaje mi sie ze tez bedzie zaludniona.. a moze Rowy? bylam tam z rodzicami, cichutko, malo klubow.. chyba tylko jeden..
Malo ludzi na plazach.. naprawde mozna odpoczac..
Wpisz sobie w wyszukiwarce, i daj grafike.. piekne miejsce, pamietam ze idzie sie nad morze przez cudowny las..
Do morza jest ok 700m smile

A te pyszne lody, to chyba Soprano?? smile mm smietankowe przepyszne..

11

Ciiii.. nie piszcie o lodach Soprano bo ślinka mi cieknie wink
Tyle miejscowości podajecie,że nie idzie tego wszystkiego przejrzeć:D
Ale dziękuję za fajne pomysły.

12

Napweno nie polecam Ustki...na mnie nie zrobiła wrażenia. Pełno mew...rano robią taki hałas,że głowa mała!

13

Ja zakochałam się w Łebie, o której założyłam nawet wątek. Jedziemy tam w tym roku również. Może nie jest najtaniej ale z rozsądnym wydawaniem pieniędzy jest się w stanie mile spędzić czas. Łeba jest zaludniona ale trochę sprytu i można znaleźć ustronne miejsce, gdzie nie ma tyle ludzi co w centrum.

14

Ja z kolei mogę Wam polecić miejscowość Ustronie Morskie. Byłam 2 razy na polu namiotowo kempingowym Pod brzozami. Jest to małe miasteczko niedaleko Kołobrzegu. W sezonie nie ma tragedii, można przejść w miarę spokojnie po promenadzie czy plaży (ludzie oczywiście w sezonie są i to sporo,ale nie ma porównania z Ustką, Władysławowem czy Międzyzdrojami). Pod brzozami znajduję się tylko 300 metrów od morza, w okolicy punkty gastronomiczne sklepy (Biedronka! a to naprawdę super sprawa dla turystów - jedzenie w sezonie jest zawsze na morzem bardzo drogie ): ) Pole jest duże i bardzo przyjemne. Bardzo dobre sanitariaty. Wiaty, boisko do siatki, piłkarzyki, place zabaw. Niskie ceny, jest też bezprzewodowy internet. Polecam stronę internetową "Pod brzozami". Jest tam i cennik i galeria. Jak się komuś zatęskni za większym miastem, z Ustronia Morskiego jest bardzo dobra trasa rowerowa do Kołobrzegu (nieco ponad 10 kilometrów). Rowery chyba można też wypożyczyć. Polecam to miejsce.

15

Ustki nie polecam - promenada, mnóstwo sklepow i nic wiecej.
Kolobrzeg tez mnie nie zachwycil.Miedzyzdroje rowniez.
Jak gdzies nad morze to lepiej za granice. Poza sezonem taniej,mniej ludzi i pogoda gwarantowana.

16

Ja odradzam Rewal- mimo, że nieduży to na plażę trzeba wyjść o 8 rano, żeby było się gdzie położyć później!
Szczerze polecam Grzybowo (koło Kołobrzegu, ok 5km), spokój, cisza, pizza u "rasowego" Włocha, plaża czysta, baardzo długa, świetna knajpka "U Jasia" (Ślązaka)- tyle jedzenia za taką cenę w życiu nie widziałam! Byłam dwa lata pod rząd smile
Uważam, że jadąc na wakacje musimy wybrać- albo będzie tanio, bezludnie i spokojnie, albo drożej, tłumnie i mnóstwo imprez oraz klubów.
Ewentualnie możemy liczyć na namioty na plaży wink

17

A ja muszę tu wpisać mój kochany Hel- plaża bardzo szeroka, czysta, woda ciepła- bo morze miesza się z zatoką, małe fale- więc bezpieczniej dla dzieci. Wadą dla rodzin z dziećmi może się okazać dość długie dojście do plaży, ale lasem, więc można to potraktować jako spacer:) Wieczorami nad zatoką są różne występy i animacje. W miejscowości jest polomarket, więc można robić sobie tanie zakupy.

Nie pozostaje nic innego niż spakować olejek do opalania, panthenol na oparzenia i ruszać na plażę;)

18

Mógłby ktoś z Was napisać coś więcej na temat DZIWNÓWKA??? Czy jako młoda osoba będę zadowolona z wczasów tam? W sensie czy są jakieś kluby, nocne życie? big_smile

19

Mało zaludnione może są Rowy, ja nie byłam, ale podobno tak jest. Niektórzy sobie chwalą, ale moi rodzice byli tam jakiś czas we dwoje i nie polecają, podobno nieciekawa plaża i nudno. No, ale jak ktoś chce ciszę, spokój, to pewnie to miejsce może byc.

20 Ostatnio edytowany przez diana45 (2012-04-20 18:06:08)

W miarę mało ludzi i mniej tłoczne plaże są na zachodnim wybrzeżu i w małych miejscowościach np.Międzywodzie,Trzęsacz,Łukęcin

21

kate1234 napisał/a:

Mógłby ktoś z Was napisać coś więcej na temat DZIWNÓWKA??? Czy jako młoda osoba będę zadowolona z wczasów tam? W sensie czy są jakieś kluby, nocne życie? big_smile

Dla młodych osób polecam Mielno - zdecydowanie smile

W Dziwnówku też nie jest źle, zresztą jak się jedzie z fajną ekipą to wszędzie będzie dobrze smile

22

a ja sobie cenię spokój, no też warto wybierać miejsca, gdzie w razie niepogody będzie co robić, dlatego myślę, że fajnym miejscem na wypoczynek jest Jastrzębia Góra. Jest tam Hotel Primavera z bogatą ofertą spa, plaża też jest niedaleko, a jak coś trzeba byłoby sobie odmienić to można skoczyć do Władysławowa, bo to też przecież rzut beretem.

23

Z mało zaludnionych miejsc gdzie można odpocząć w świętym spokoju, polecam okolice Ustronia Morskiego, ja byłam akurat w pobliskiej wsi, blisko Ustronia ale i bardzo blisko plaży, Wieniotowo, tam plaża była praktycznie pusta, cisza spokój, jeden sklep we wsi i reszta już w samym Ustroniu, nie daleko czerwona rzeka, jedna z atrakcji okolicy wink jednak nie jest to super tanie miejsce bo to małe miasteczko.
Mało zaludnione są okolice między Jastarnią a Juratą, oraz okolice Władysławowa po prawo od portu(mnij kwater więc jest dość pusto).
Mało zaludnione są okolice Stegny, ale dopiero w okolicach lasu, bo przy głównych zejściach to jest masakra, ale już kilometr dalej, nawet niecały jest zwyczajnie pusto czysta woda i przyjemnie wink
Pod względem kosztów, to polecam Władysławowo, to dość spore miasteczko i jest tam dużo marketów, więc łatwo kupić coś w normalnych cenach, jest mnóstwo barów i knajp więc ceny też nie są bardzo wygórowane, no i dużo atrakcji. Baza wypadowa do wielu miejsc wink
W drugiej kolejności Stegna, ceny niezbyt wygórowane, część miasteczka przy plaży tętni życiem plażowiczów, a dalej 2 km jest reszta miasta, bardziej normalna, sklepy itp. Można spokojnie kupić coś w sklepach ale i zabawić się w miarę normalnych cenach, ja zrobiłam sobie porównanie takie że alkohol w barach tam kosztował tyle co u mnie na znanej w kraju Piotrkowskiej wink jedzenie również w podobnych cenach, tak więc warto wink

Trzecia w kolejności będzie Jastarnia, tam już gorzej z normalnymi sklepami, chociaż ceny bywają w miarę niskie. Tam chcąc nie chcąc płaci się za uroki jakie jakie oferuje okolica sama w sobie, zatoka, morze, molo, bajeczny wygląd miasteczka- to wszystko warte jest tych cen w knajpach, aczkolwiek znam miejsca droższe od Jastarni, Jurata to już luksus. Ale między Jastarnią i Juratą ma się oazę spokoju, więc jedno i drugie miasteczko to świetne miejsce do odpoczynku wink

To takie 3 moje ulubione miejsca, z dobrymi noclegami blisko morza, w dobrych cenach i fajnym klimatem. Jest jeszcze wiele innych miejsc spokojnych, ale sama ich nie odwiedzałam, podobno Unieście to taka oaza spokoju dla tych co w Mielnie by nie wytrzymali wink

24 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2012-09-09 00:16:31)

Spokojną miejscowością też podobno są Dębki- tak słyszałam. Co do cen, to jednak nie wiem.
My byliśmy w Krynicy Morskiej, i tu niestety, moim zdaniem drogo, kwatery to 40-50 zł, gdy w górach czy innych miejscowościach łatwiej znaleźć np za 35 zł... W knajpach lepiej, bo tu był duży wybór i w wielu nie było aż tak drogo. My byliśmy 23-26 sierpnia i ludzi było niewiele, też na pewno z powodu kiepskiej pogody, nie padało ciągle, ale też nie było tak, by można wygrzewać się na plaży.

25 Ostatnio edytowany przez maya7 (2012-09-09 02:17:09)

Zawsze spędzałam wczasy Dźwirzynie i Ustroniu Morskim-polecam osobą, które potrzebują odpocząć ale się nie zanudzić, plaża w Dźwirzynie cudna , w Ustroniu miejscami brak plaży; Świnoujście ma piękną plażę- jednak miejscowości takie jak Świnoujście,Kołobrzeg Władysławowo itp.-dla mnie za duży gwar równie dobrze mogłabym spędzać wakacje w Krakowie czy Warszawie-a z miasta do miasta bez sensu...Międzyzdroje,Mielno - jak ktoś chce wyrwać na chwile "gości z tłustym karkiem w BMW....Władysławowo, Jarosławiec, Darłowo-nic specjalnego...ja osobiści pamiętam przecudne Gzybowo z super rozległą piaszczystą plażą, trzema budkami na krzyż i o 22 spać-ale to jest prawdziwy wypoczynek!

26

Świnoujście polecam po sezonie, wlasciwie juz od wrzesnia robi sie dosyc pusto, jest jeszcze fajna pogoda, naprawde warto.

27

Ja byłam w tym roku w Grzybowie, ładna plaża, mało ludzi, cicho.

Posty [ 28 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Nadmorskie miejscowości,plaże,NAJMNIEJ zaludnione,tanie...polećcie:)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024