Reklamacja butów-gdzie ? W sklepie czy u szewca? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Reklamacja butów-gdzie ? W sklepie czy u szewca?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: Reklamacja butów-gdzie ? W sklepie czy u szewca?

Chyba nie ma podobnego tematu-dlatego tworzę nowy.

Mam problem. Kupiłam dość drogie jak dla mnie butki w sklepie WRANGLER,strasznie mi się spodobały. Pochodziłam w nich jeden dzień w domu i bardzo mnie bolały w nich nogi. Na drugi dzień poszłam do sklepu aby wymienić je na rozmiar większe czyli na 37. Przymieżyłam i okazalo się że są za duże. Wtedy pomyślałam że może dlatego bolały mnie w nich nogi że ok 2 lata (z powodu złamanej nogi) nie chodziłam w butach na obcasie. Starałam sie mimo bólu jeszcze kilka dni w nich pochodzić ale niestety nie dawałam rady.
Poszłam do szewca (jakiś czas temu widziałam u niego taką reklamę usługi polegającej na -rozbijaniu obuwia) i poprosiłam żeby rozbił mi te buciki dosłownie o pół numera. Zapłaciłam mu za to 14 zł i okazało się że to był strzał w dziesiątkę z tym pół numerem. Od tego czasu prawie codziennie chodziłam w tych bucikach już bez problemu bolących nóg ale dzisiaj rano zobaczyłam przerażona że one mi się rozklejają.!!!!!

Pytałam się szewca czy nie będzie żadnych skutków ubocznych z tym rozbijaniem -stwierdził że nie.

I teraz nie wiem gdzie je mam reklamować-w sklepie czy u tego szewca?
Mam je ok miesiąc czasu a reklamacja ważna na rok.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Reklamacja butów-gdzie ? W sklepie czy u szewca?

W sklepie smile

Daj zdjęcie tych rozklejeń ?

3

Nie mam teraz takiej możliwości (jeżeli chodzi o zdjęcia).
No niby w sklepie ale jak się zorientują że coś przy tych butach było majstrowane to mogą mi nie przyjąć reklamacji.

4

Złóż reklamację w sklepie a co będzie to zobaczysz

5

Reklamację przyjąć muszą. Moga jej jedynie nie uwzględnić.

6 Ostatnio edytowany przez karolina_karolina (2011-05-01 02:49:04)

Złóż reklamację, jak się zorientują to po prostu odrzucą. Miałam podobną sytuację z butami zimowymi, rozklejały mi się i bardziej z wygody oddałam do szewca bo raz, że bliżej a dwa, że nie trzeba czekać 2/3 tygodnie na rozpatrzenie reklamacji...no i potem miałam kredki jak oddałam do reklamacji i nie przyjęli bo się zorientowali, że były klejone tongue ale na Twoim miejscu i tak bym spróbowała oddać do reklamacji w sklepie. smile

7

Złóż reklamację w sklepie, najwyżej się zorientują i nie uwzględnią. Wówczas możesz spróbować żądać od szewca naprawienia wady, którą spowodował (na podstawie przepisów o umowie o dzieło). Teoretycznie istnieje też możliwość żądania od szewca odszkodowania smile
Ale może zacznij od tej najprostszej drogi, czyli tak jak radzą osoby wyżej.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Reklamacja butów-gdzie ? W sklepie czy u szewca?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024