koleżanka chce czegoś więcej? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » koleżanka chce czegoś więcej?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: koleżanka chce czegoś więcej?

Witam,

sprawa wygląda tak. Mam 22 lata i poznałem bardzo inteligentną i ambitną kobiete w moim wieku. Mamy wspólną pasję (a to wg mnie bardzo ważne). Studiuje daleko od domu i tam ma chłopaka, z którym jest w fatalnym związku (z jej relacji wynika, że jest w rozsypce i lada moment związek się rozerwie).
Spotykamy się dość długo, ale też z długimi przerwami (wiadomo studia).
Raz, gdy miała przerwę na uczelni przyjechała do domu i poszliśmy na piwo, jak zawsze porozmawiać. Przyznaje, że troche się upiliśmy, trafiliśmy na jakąś rockoteke i tam się całowaliśmy. Na drugi dzień niczego nie żałowała i przez to miała ogromne wyrzuty sumienia... gdyby żałowała tego co zrobiła, to pewnie wyrzutów by nie miała (wiadomo alkohol).
Pisała mi w sms'ach (jak wracała z powrotem na uczelnię), że strasznie lubi przybywać w moim towarzystwie, ale musi to wszystko przemyśleć... Okej, dałem jej czas.
Nie pisaliśmy w ogóle, aż do dnia jak napisała, że znowu wraca do domu, i że można skoczyć gdzieś na piwo.
Wróciliśmy wspomnieniami do tego czasu... pogadaliśmy itd, a na pożegnanie mnie pocałowała.

Jest chętna na kolejne spotkania, ale o co jej może chodzić?
Czy wybrała sobie mnie jako ewentualnego drugiego partnera?

Znam ją, i wiem że nie trajktuje mnie jak "koło zapasowe"...

Ona podoba mi się bardzo, ale jakoś nie mam odwagi jej tego wprost powiedzieć. Co mam robić? Jak się zachować? Jak zacząć z Nią o tym rozmawiać?

Pomóżcie mi Drogi Panie, proszę.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: koleżanka chce czegoś więcej?

Skoro pocałowała Cię i nie żałowała, a potem za jakiś czas zrobiła to ponownie, to wydaje mi się, że to oczywiste, że bierze Cię pod uwagę jako jej kolejnego partnera (bo chyba nie będzie z dwoma jednocześnie?). A zakończyła już związek z poprzednim facetem? Bo jeśli tak, to możesz spokojnie pogadać z nią o swoich i jej uczuciach i o tym, kim właściwie dla siebie jesteście. A zabrać się do tego chyba nie będzie trudno, zwłaszcza że dziewczyna sama wykazała się inicjatywą. Jeśli jednak dalej tkwi w poprzednim, jak to ująłeś "fatalnym" związku, to w zasadzie dziwi mnie trochę jej podejście, bo skoro jest taką porządną osobą, to powinna skończyć jeden związek i dopiero brać się za następny. wink

3

Widać nie jesteś jej obojętny tej dziewczynie smile Zachowuje się ona jednak nie fair. Jakby nie było w jej związku, ona nie może grać na dwa fronty. Teraz jesteś tym trzecim.. Ja bym na Twoim miejscu z nią delikatnie pogadała i zapytała jak to z Wami jest. Powiedz, że nie wiesz jak odbierać Wasze relacje. Być może ona z jakiegoś powodu nie potrafi rozstać się ze swoim chłopakiem. Co jeśli się z Nim w ogóle nie rozstanie?.. Co jeśli zafascynowała się Tobą, ale jednak uczucie do chłopaka będzie silniejsze? Różne opcje trzeba brać pod uwagę. Najlepiej to wyjaśnić smile

4

Spotkaliśmy się znowu. Znów sie całowaliśmy. Zadzwoniła do mnie na następny dzień i powiedziała, że musimy zrobić sobie przerwę, że nie może mnie na razie spotykać, bo szaleje i nie może się powstrzymać... mówi, że ona tak nie może, że musi to przemyśleć itd.

Poradźcie co mam robić? Czyżby mnie odrzuciła? Czyżby pomyślala, że to zaszlo za daleko?
Już kiedyś mi jedna dziewczyna powiedziała "dajmy sobie czas, zróbmy sobie przerwę, muszę to przemyśleć" - do dziś się do mnie nie odzywa...

Boję się tego.

5

Daj jej czas,jak będzie chciała być z Tobą to będzie NIC NA SIŁĘ

Być może Wasze "romansiki" uzmysłowiły jej INNE RZECZY

a być może potrzebuje czasu aby zerwać z tamtym

a być może jesteś odskocznią lekarstwem na jej stany duchowe

a być może ....

Poczekaj .....

6

Jak mam czekać? Mam uraz z poprzednich relacji. Uraz, który mówi mi, że odejdzie...

7

ornamental napisał/a:

Zadzwoniła do mnie na następny dzień i powiedziała, że musimy zrobić sobie przerwę, że nie może mnie na razie spotykać, bo szaleje i nie może się powstrzymać... mówi, że ona tak nie może, że musi to przemyśleć itd.

A wiesz co musi przemyśleć ? bo ja wiem

Więc czekaj i nie naciskaj NIECH TO BĘDZIE JEJ DECYZJA

8

ornamental napisał/a:

Jak mam czekać? Mam uraz z poprzednich relacji. Uraz, który mówi mi, że odejdzie...

Nie oceniaj wszystkich jedną miarą wink

To dobrze, że potrzebuje czasu i że chce przemyśleć. Gdyby podjęła decyzję pod wpływem chwili i emocji to mogłaby się ona wtedy właśnie okazać krótkotrwała.
Dziewczyna nie może rzucić wszystkiego w kilka minut, tylko dlatego że parę razy się z Tobą całowała. Musi chcieć zmienić swoje życie i musi być tego pewna. To poważna decyzja i to normalne że potrzebuje czasu na jej podjęcie.

Postaw się w jej roli i spróbuj ją zrozumieć. Myślałeś o tym jak Ty byś się zachował na jej miejscu ??

9

Na nic nie naciskaj

pomijam już fakt, że bardzo okrutnie postapila calujac sie z Toba bedac jeszcze z tamtym mezczyzna

ale Twoje zycie, Twoje kredki , daj jej to przemyslec.

10

Rozmawiałem z nią na poważnie.
Powiedziała, że to poszło w zbyt błyskawicznym tempie, że nie daje sobie rady i temu ta przerwa w kontaktach... Przeraża ją to, co czuje, a czego czuć nie powinna.

Gdy spytałem ją czy te zerwanie kontaktu to tak na stałe, czy ma zamiar wymazać sobie mnie całkowicie z mojego życia, powiedziała że to nie tak... że dużo się widzieliśmy osttanim razem, że było bardzo fajnie, ale gra nie fair w stosunku do mnie, do swojego chłopaka jak i do niej samej.

Mówi, że na razie chce zmienić relacje na takie jakie były poprzednio - kolega-koleżanka.

Dziwie się temu!! Czemu tak robi?? Skoro coś tam czuje to po co udawać? Po co robić coś, wbrew własnej woli? Zmuszać się?

11 Ostatnio edytowany przez bellew (2011-04-29 20:12:46)

ornamental napisał/a:

ale gra nie fair w stosunku do mnie, do swojego chłopaka jak i do niej samej.

I ciesz się kolego że jest taką osobą smile

a po drugie nie wtryniaj się w związek jeśli jeszcze trwa bo sam
byś nie chciał być na miejscu tamtego chłopaka więc zluzuj trochę
i daj jej odetchnąć to jest właśnie jej wola smile

Nie myśl tylko o sobie bo tak się zachowujesz

12

ornamental napisał/a:

Dziwie się temu!! Czemu tak robi?? Skoro coś tam czuje to po co udawać? Po co robić coś, wbrew własnej woli? Zmuszać się?

Z jakiegoś powodu wciąż jest z tamtym chłopakiem, nikt jej do niczego przecież nie zmusza.
Z drugiej strony może ona musi poukładać swoje życie, które trochę się pokomplikowało. Zrób to o co Cie prosiła i nie naciskaj na nic. Czas wszystko pokaże;)

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » koleżanka chce czegoś więcej?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024