Koleżanka ze studiów i sąsiadka - którą wybrać ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Koleżanka ze studiów i sąsiadka - którą wybrać ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 27 ]

Temat: Koleżanka ze studiów i sąsiadka - którą wybrać ?

Dziewczyny,

Wiem, nie powinienem tu się znaleźć, ale to tylko dziewczyny mi pomogą, a tak lepiej powiedziane "obce dziewczyny" bo moje koleżanki za dobrze mnie znają.
Ogólnie chodzi o dwie dziewczyny, każda z innej bajki, a tak szczerze mi się obie podobają, tylko poprostu nie wiem do której "zagadać"
Nie zrozumcie mnie źle, nie jestem żadnym kobieciarzem który sie bawi kobietami, ale po prostu nie wiem co zrobić. Wytłumaczę wam sytuację, same ocenicie.

1. "Koleżanka" ze studiów
Spotkaliśmy się niedawno na przystanku po paru latach, rozmawialiśmy przez dosłownie 4 minuty, świetnie szło póki nie musiałem odejść bo przyjechał mój autobus. dałem plamę i nie wziąłem jej numeru telefonu, ale po prostu wydawało mi się za wcześnie i za krótko się wogóle znamy. Wiem wiem, koleżanek się nie podrywa, ale z nią mnie nic nie łaczyło, tak sie jakoś mijalismy tylko na studiach. Namierzyłem ją na facebook i dodałem, przyjęła zaproszenie, napisałem odrazu czy miałaby ochotę na jakiś spacerek, no to co tu przedłużać i się kręcić .. jak narazie cisza .... jak myślicie? co mam zrobić ?

2. Sąsiadka
Fajna dziewczyna z charakteru, super ładna, ale bardzo nieśmiała, co nie zagaduję, to ona odpowiada krótką odpowiedżią, i już znika, ahaa, ma faceta, ale z tego co mi jej współlokatorka powiedziała, ten facet to jakiś bez jaj po prostu, i sądzi że długo razem nie będą. Wiem wiem co myślicie, do dziewczyn innych facetów się nie dobija... ale co mam zrobić. Nie jest "mięczakiem", ja tu po prostu proszę o jakąś radę. aaa z tego co mi jej współlokatorka powiedziała, ta dziewczyna (sąsiadka) coś tam miała do mnei na samym poczatku jak się wprowadziłem, ale jej chłopak bardzo zadzrosny o mnie. Ja tak od czasu do czasu "się jej czepiam" żeby zagadać, ale bez skutku, parę słow i mi ucieka.

Dziewczyny pomóżcie .... !!!!!!!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Koleżanka ze studiów i sąsiadka - którą wybrać ?

Hehe big_smile
Probuj z obiema.
Co tu doradzac?
Ani jedna Cie nie kocha ani druga Cie nie kocha, ani ty ich.

Wy tak na dobra sprawe sie nie znacie tongue

POznaj obie jak obie beda chetne i obie dalej beda Ci sie tak samo podobac to wtedy bedziesz mial problem ktora wybrac.
POki co naprawde nie widze problemu;)
Pozdrawiam i zycze powodzenia w poznawaniu kolezanek smile

3

nr 1 - narazie nic, no bo wyszedles juz z propozycja i teraz pozostaje czekac..
nr 2 - a nie przyszlo Ci do glowy ze ona nie chce poki co Ciebie poznawac skoro ma faceta?
moze to nie niesmialosc tylko niechec do rozwijania kontaktu. no ale jak jest naprawde to tylko ona sama wie. tu bym dala spokoj, rozmawiala tylko jak sa okazje i nic ponadto.

4

Moja rada
Pierwsza dziewczyna jak będzie miała ochotę to odpisze na Twoją wiadomość, jeżeli milczy to widocznie nie jest zainteresowana... poczekaj i nie rób nic, jeżeli w najbliższym czasie się nie odezwie odpuść sobie.
Druga dziewczyna jest zajęta i nie sugeruj się tym co mówi jej koleżanka. Jej krótkie rozmowy z Tobą mogą wcale nie świadczyć o jej nieśmiałości, tylko o braku zainteresowania Tobą, weź to pod uwagę.
Moim zdaniem obie sytuacje są co najmniej dziwne, ale ta zajętą dziewczynę odpuściłabym sobie na Twoim miejscu bez zastanawiania się nawet.

5

Neszka !!! Nie mówię tu o miłości, przecież to początki znajomości ...

jesli chodzi o 2. rNie wmawiam sobie oczywiście tego, i nie narzucam się, ale ona jest rzeczywisci, nieśmiała, a pozatym ona również potrafi czasami otworzyć jakiś temat do rozmowy, sama kiedys zaproponowala mi piwko, alejakos nie wyszlo bo sie gdzie spieszylem, a pozatym co za związek, jej facet mieszka w tym samym mieście, przychodzi do niej raz co 2 tygodnie, no dziekuje za taki zwiazek, widuja sie ledwo ledwo ... co wy na to?

a jesli chodzi o 1. to koledzy mowia zeby sie nie poddawac, odczekac pare dni i napisac jeszcze raz, wtedy na pewno odpisze ...
co wy na to?

6

jeżeli chodzi o numer jeden to jak jesteś zdesperowany to pisz !!!!!

a ta sąsiadka skoro sama nawiązuję z Tobą kontakt to próbuj, czemu nie, ale na temat jej związku porozmawiaj z nią, a nie z innymi, bo ktoś postronny może Ci udzielać błędnych informacji... więc piwko i szczera rozmowa smile

7

co do sasiadki i piwka, ja nie raz ani dwa proponowalam wypad na piwko czy zapraszalam do siebie jak kogos polubilm smile wiec moim zdaniem nie ma sie co ekscytowac. Poza tym skoro z nim jest tzn ze cos jednak do niego czuje mimo, ze tak zadko sie widuja smile

8

numer 1- jeśli nie odpisała od razu, to znaczy, ze nic nie "zaiskrzyło" z jej strony. Nie ucieszyła sie też jakoś bardzo z Twojego zaproszenia, mozesz próbować, ale na pewno nie będzie to łątwe,

numer 2- znasz powody dla których spotykają sie tak rzadko? moze jej to odpowiada? poza tym na pewno wie, ze rozmawiałes z jej współlokatorką (kobiety zawsze mówia sobie o takich sprawach) skoro jednak dalej Cię "zbywa" widać nie ma ochoty na blizsze kontakty. Miałeś swoja szansę na początku jak ją poznałeś, kiedy ona coś "teges" do Ciebie....szkoda ze jej wtedy nie wykorzystałeś.

9

Ale bierzcie pod uwagę, że mimo to że jej chłopak zazdrosny o mnie jest, to i tak utrzymuje ze mną kontakt.

Co to 1 pierwszej to Zdesperowany nie jestem, jak nie ta to inna, ale nie szkodzi pytać o opinie innych dziewczyn. Odpowiedz obcej dziewczyny zawsze bedzie szczera i na temat, moje kolezanki maaja zupelnie inne zdania.

co do sasiadki. powiedzcie mi, czy jest jakis ruch, krok ktory moglbym zrobic, zeby zwrocic jej uwage? Oprocz oczywiscie "czesc, co slychac"

10

moim zdaniem aby rozwiać całkowicie wątpliwości dotyczące sąsiadki zaproponuj jej spotkanie, bez owijania w bawełnę, na piwo, kawę czy spacer... zapytaj wprost jak jej się układa w związku i czy zastanawiała się kiedyś nad jego zakończeniem, w ten sposób dowiesz jak jest naprawdę, co do koleżanki napisz jej kolejną wiadomość z zapytaniem czy nie uraziłeś jej tą propozycją i czy jest nią zainteresowana, bo nie wiesz co myśleć i będziesz wdzięczny za szczerość... po tym sytuacja powinna Ci się rozjaśnić wink

11

Super Margot77 dzięukję
Tak zrobię w obu przypadkach i dam znać jak pójdzie !!

12

bezradny trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie w obu przypadkach smile i życzę powodzenia....

13

bezradny, weekend już minął ... a my tu usychamy z ciekawości wink jakieś nowości w Twojej sprawie ??

14 Ostatnio edytowany przez bezradny (2011-04-28 13:03:09)

Witam Ponownie,

No więc, napisałem do niej drugi raz jak doradzałyście i dokładnie tak napisałem

"Cześć,
Nie otrzymałem odpowiedzi, zastanawiam się, czyżby uraziłem Ci moją propozycją, bo nie wiem jak mam to odbierać, lubię szczerość i będę za nią wdzięczny.
Pozdrawiam
"

a ona odpisała po tygodniu tak

"Czesc !

No coś Ty! Nie uraziłeś mnie w żaden sposób. Po prostu bardzo rzadko zaglądam na Facebooka, a konto założyłam kiedyś zupełnie przez przypadek:) Fajnie się z Tobą rozmawiało i miło, że chcesz mnie zaprosić na spacer. Jednak nie obraź się na mnie proszę, ale ostatnio nie mam nastroju na spacery.
Pozdrawiam serdecznie!
"

i zrozum kobietę smile może ma faceta? może się wykręca i mnie testuje? bo tak szczerze nie wierzę w to co ona pisze !!!

Co zrobić?

15

Moim zdaniem, delikatnie Cię zbywa smile
Poczekaj teraz aż ona coś do Ciebie napisze. Sam nie wykazuj już żadnej inicjatywy.

16

Hehe,
No na pewno nie będzie do mnie pisała, ponieważ nie mamy takiego aż kontaktu, czy wspólny temat. Bo właśnie ten spacer miał być początek "znajomości".
Też myślę, że delikatnie mnie zbywa, bo to tak szczerze jest bezsensowne i zupełnie nie na miejscu tłumaczenie "nie mam nastroju na spacery ostatnio"
Kurczę co stoi na przeszkodzie napisać wprost np "dziękuję, ale mam chłopaka", "dziękuję ale nie mogę", odrazu byłoby jasniej i sensowniej, a nie tak próbuje się wykręcać, a zobacz jaki ma sposób.

Zapytałem sie kolegi a stwierdził,. że możliwe czuje się niezręcznie pójść na spacerek ze mną, a zwłaszcza, że parę ładnych lat mnie nie widziała, a wogóle nigdy nie mieliśmy kontaktu.

Anyway .. jak sądzisz? chyba widać, temat zamknięty co?

17

może jednak kawa/piwo, są mniej zobowiązujące i wydają się bardziej "bezpieczne" nawet jesli dziewczyna ma chłopaka, to do knajpy z kolegą wyjść może. spacer niektórym wydaje się już bliski i indywidualny, bardziej jak randka. rzeczywiście możesz teraz czekać na jej ewentualne zagadanie,ale możesz też odpisać niezobowiązująco, że gdyby kiedyś miala ochotę pośmiać się i pogadać przy piwie wspominając stare czasy, to może liczyć na ciebie smile

18

przestan sie mazac !!!!! hahaha to zart

znajdz sobie trzeciom i kropka po co ci taka ktora nie odpisuje i taka ktora zajeta ..tyle pieknych madrych zaradnych kobiet na tym swiecie tym bardziej ze za bardzi ci nie zalezy na zadnej bo jakby ci zalezalo to bys sie nie zastanawial ktora poderwac poszukaj takiej ktora zwali cie z nog i juz nie bedziesz musial sie zastanawiac czy moze inna

19 Ostatnio edytowany przez bellew (2011-04-28 19:39:57)

To Panie wybierają a Tobie się może wydawać że to TY smile

20

laurola napisał/a:

przestan sie mazac !!!!! hahaha to zart

znajdz sobie trzeciom i kropka po co ci taka ktora nie odpisuje i taka ktora zajeta ..tyle pieknych madrych zaradnych kobiet na tym swiecie tym bardziej ze za bardzi ci nie zalezy na zadnej bo jakby ci zalezalo to bys sie nie zastanawial ktora poderwac poszukaj takiej ktora zwali cie z nog i juz nie bedziesz musial sie zastanawiac czy moze inna

Dokładnie! Zgadzam się, co do każdego słowa.
Znajdź sobie trzecią!
Pozdro wink

21

bellew napisał/a:

To Panie wybierają a Tobie się może wydawać że to TY smile

To kobieta wybiera mężczyznę, który ją wybierze smile dokładnie Bellew
I ja się z tym zgadzam.
Daj sobie spokój z tą niezdecydowaną laską;)
Jest tyle fajnych, wolnych, bardziej jednoznacznych dziewczyn, rozejrzyj się dookoła to z pewnością jakąś wypatrzysz big_smile
tu wyżej dobrze radzą, znajdź sobie inny obiekt zainteresowań. Pozdrawiam smile

22

Zazwyczaj , gdy nie wiemy kogo wybrać , to oznacza, że na żadnej z tych osób nam nie zależy. Widać, że być może nie byłeś jeszcze w poważnym związku , opisy dziewczyn nie mówią mi wiele.
Drugą Ci odradzę od razu, ponieważ ja od zawsze byłam i jestem przeciwniczką wtrącania się w jakies związki : bez znaczenia czy to dziewczyna zaczyna kręcić się wokół faceta, który ma już partnerkę czy facet kręci się wokół kobiety , która ma już swojego partnera.

23

Ok dziękuję Wszystkim za pomóc, one już przeszłość dla mnie. Spokojnie, nie jestem zdesperowany, po prostu szukałem rady.
truskaweczka 19, mylisz się, byłem już w poważnym związku, jak i w niezobowiązujym, także troche pojecia o tym mam smile

Dziękuję jeszcze raz.

24

bezradny napisał/a:

Dziewczyny,

Wiem, nie powinienem tu się znaleźć,

a czemu niby?? to że net.kobiety nie znaczy że tylko kobiety tu piszą smile

ale to tylko dziewczyny mi pomogą, a tak lepiej powiedziane "obce dziewczyny" bo moje koleżanki za dobrze mnie znają.

a to już b.dużo!! Skoro Cię znają....najlepiej podpowiedzą wink

Ogólnie chodzi o dwie dziewczyny, każda z innej bajki, a tak szczerze mi się obie podobają, tylko poprostu nie wiem do której "zagadać"

Ty jesteś z innej bajki smile Skoro się zastanawiasz nad dwiema.....to do obydwu nie podchodzisz poważnie.

Nie zrozumcie mnie źle, nie jestem żadnym kobieciarzem który sie bawi kobietami, ale po prostu nie wiem co zrobić. Wytłumaczę wam sytuację, same ocenicie.

tu nie ma nic do oceniania.....nie zakochałeś się tak naprawdę w żadnej z nich....inaczej nie miałbyś rozterek typu ...." którą wybrać??

1. "Koleżanka" ze studiów
Spotkaliśmy się niedawno na przystanku po paru latach, rozmawialiśmy przez dosłownie 4 minuty, świetnie szło póki nie musiałem odejść bo przyjechał mój autobus. dałem plamę i nie wziąłem jej numeru telefonu, ale po prostu wydawało mi się za wcześnie i za krótko się wogóle znamy. Wiem wiem, koleżanek się nie podrywa, ale z nią mnie nic nie łaczyło, tak sie jakoś mijalismy tylko na studiach. Namierzyłem ją na facebook i dodałem, przyjęła zaproszenie, napisałem odrazu czy miałaby ochotę na jakiś spacerek, no to co tu przedłużać i się kręcić .. jak narazie cisza .... jak myślicie? co mam zrobić ?

sądzę,że skoro nie odpisuje to nie jest  zainteresowana .....a nawet jeśli, to zaproszeń na spacerek to pewnie ma bez liku smile zupełnie nic zrobić.....czekać a jeśli już to przede wszystkim nie bajerować wink

2. Sąsiadka
Fajna dziewczyna z charakteru, super ładna, ale bardzo nieśmiała, co nie zagaduję, to ona odpowiada krótką odpowiedżią, i już znika, ahaa, ma faceta, ale z tego co mi jej współlokatorka powiedziała, ten facet to jakiś bez jaj po prostu, i sądzi że długo razem nie będą. Wiem wiem co myślicie, do dziewczyn innych facetów się nie dobija... ale co mam zrobić. Nie jest "mięczakiem", ja tu po prostu proszę o jakąś radę. aaa z tego co mi jej współlokatorka powiedziała, ta dziewczyna (sąsiadka) coś tam miała do mnei na samym poczatku jak się wprowadziłem, ale jej chłopak bardzo zadzrosny o mnie. Ja tak od czasu do czasu "się jej czepiam" żeby zagadać, ale bez skutku, parę słow i mi ucieka.

skoro ma faceta ....to z dala od niej!!! po cholere ci ktoś kto jest zajęty?? czego tam szukasz???

Dziewczyny pomóżcie .... !!!!!!!

a co tu pomagać?!
nikt nie karze ci żyć w celibacie ....ale nie  w......aj komuś w życie tylko dla zaspokojenia swojego męskiego ego.....żeby było jasne o co chodzi...."ta mi się podoba" "ta ma fajny charakter" a jeszcze inna "super mi się z nią gada"
prawdziwą miłość rozpoznasz od razu, nie dokonuje się wyboru pomiędzy tą a tą...
dobra rada????
może poczekaj...zwyczajnie nie spiesz się,a już na pewno nie pchaj się tam gdzie Cię nie chcą smile

25

Witam.
A ja bym wybrał bramkę nr 3.
Poszukaj nowej dziewczyny i daj sobie spokój z kobietkami ktore jeszcze nie wiedzą czego chcą w życiu.
Pozdrawiam.

26

w 1 przypadku oczywiście dobrze, że zaproponowałeś ten spacer, jednak jeśli ona nie odpisze to nie naciskaj więcej. W jej oczach staniesz się jedynie nachalnym idiotą. Musisz poczekać na dalszy rozwój wydarzeń.

Co do sąsiadki: wydaje mi się, że jest ona raczej zniewolona przez swojego faceta. Mimo, że jak wspomniałeś, miała coś do Ciebie na samym początku. Ona żyje w chorym związku, a takiemu facetowi naprawdę trudno się oprzeć niektórym kobietom. Myślę, że sąsiadka kiedy sama się opamięta, da Ci o tym znać. Zostawi tamtego faceta i być może zdecyduje się na kontakt z Tobą.

Póki co myślę, że najlepiej zrobisz jeśli znajdziesz sobie nowy obiekt westchnień. W końcu tego kwiatu pół światu. smile

Posty [ 27 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Koleżanka ze studiów i sąsiadka - którą wybrać ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024