dopiero teraz zrozumiałam jak go kocham :( czy dostanę kolejną szanse? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » dopiero teraz zrozumiałam jak go kocham :( czy dostanę kolejną szanse?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 23 ]

1

Temat: dopiero teraz zrozumiałam jak go kocham :( czy dostanę kolejną szanse?

Witam smile
Wiem, ze takich historii jak ta jest mnóstwo, ale mam nadzieje, ze ktoś się mną "zajmie" A więc zaczne od poczatku, ale bede sie streszczać ;)Po ponad 1,5 roku związku poczulam, ze brak mi powietrza, spędzaliśmy ze sobą 24h na dobę, zero swoich spraw itp. Zaczełam nową pracę i poznałam faceta, fajnie nam sie gadalo itp. i ani sie zoriętowalam on zaczał mnie podrywać ;/ Jak już pisalam wcześniej mój R. zamknał mnie w klatce a tu nagle coś się dzieje, mogę sie wyrwać... Kolega odwozil mnie z pracy do pracy i wogole szał macicy ;/ W moim zwiazku zaczely sie klotnie, pierwsze rozstanie... Jak sie domyślacie spotkalam sie wtedy kilka razy z tym kolegą ;/ Potem wrócilam do R. i bylo super smile Ale pewnego pieknego dnia pomylilam sie i sms, ktory mial byc do kolegi poszedł do R. tak akurat wyszlo, że R. odczytal też odpowiedz i na drugi dzien zakonczyl nasz zwiazek, myslalam, ze to bedzie jak zwykle, ze mu przejdzie zlosc i bedzie ok., ale tak się nie stalo, on powiedział, ze cos w nim peklo i nie bedziemy ze soba sad Moj swiat sie zawali... Ale jedno mi sie w glowie nie miesci... Wiem, ze mnie kocha, ja go tez i dobrze o tym wie, wiec dlaczego tak bardzo sie zaparl i nie potrafi dac mi ostatniej szansy? sad Ja dopiero teraz zrozumialam jak wiele on dla mnie znaczy, ze jest dla mnie calym światem i nie potrafie sobie z tym wszystkim poradzic sad Nie wiem czy mam miec nadzieje, ze wroci czy codziennie rano powtarzac sobie, ze to juz koniec sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: dopiero teraz zrozumiałam jak go kocham :( czy dostanę kolejną szanse?

m.k krótko mówiąc zawaliłaś sprawe:) Ale tak to juz czasami jest ,że to co mamy doceniamy dopiero jak to  tracimy.. Ty juz to straciłaś.. Czy na zawsze tego nie wiem... To zależy co takiego było napisane w tym sms'ie do tego kolegi, musiło to byc coś ważnego skoro Twój facet zakończył przez to wasz związek. Umów się z nim porozmawiaj.. wytłumacz,że nic nie zrobiłaś, że do niczego nie doszło między wami. Powiedz mu ,że dzieki temu utwierdziłaś się w przekonaniu ,że tak batrdzo go kochasz.. Poproś o jeszcze jedną szanse. Pamiętaj przy tym jednak zeby się przed nim nie poniżać.. Pokaż mu tylko jak bardzo Ci na nim zależy i zapytaj Go czy nadal Cie kocha.. A może Twojemu facetowi znudziło już sie zamknięcie w złotej klatce tak jak Tobie? Porozmawiajcie o tym, wydaje mi się ,że jesli jest między wami gorące uczucie to będziecie razem, bo przecież nic okropnego nie zrobiłaś.. Każdy popełnia jakieś błędy..

3

Myslę, że poprostu uraziłaś jego męską dumę....Musisz mu teraz udowodnić że jest najważniejszy na świecie i że tamten "incydent" nie miał znaczenia....Powodzenia!

4

Tan sms groznie brzmial, ale ja napisalam to wszystko wlasciwie tylko dlatego bo kolega to chcial uslyszec i ja napisalam go ot tak poprostu, a bylo tam, ze mnie ciagnie do niego i lubie z nim przebywac, ale on mi gorzej odpisal bo napisal mi, ze nie traktuje mnie jak dziewczyne, ale tez nie jak zwykla koleżankę i ze pocalunki przytulanie ok, ale nic wiecej ;/ Przyznacie ze brzmi do dupy ;/ R. mi kiedys powiedzial, ze nie bedzie taki jak nasz kumpel ktory swojej dziewczynie wybacza wszystko, a ona sie poprostu puszcza na prowo i lewo... A jak probowalam z nim rozmawiac i wszystko mu to wytlumaczylam, on mowil tylko nie i nie... Ale widze, ze nadal mnie kocha sad

5

A po czym wnosisz,że nadal Cię kocha? smile

6

Po 1 mi to powiedział, a po 2 rozmawialam z nim dzis i  gadalismy o pierdołach, ale hmmm... jesli sie z kimś jest to sie go dobrze zna, a wiec mówil coś ale widać bylo, ze mysli o czymś zupełnie innym i patrzył na mnie "takim wzrokiem" po czym szybko się odwrocil bo chcialo mu sie płakać...

7

Skoro tak dobrze go znasz....to pokombinuj....i zrób "coś" by go odzyskać....wygląda na to,że miłość nadal płonie....więc do dzieła koleżanko!

8

Przecież to tylko głupi sms ! nie możesz przez to stracić miłości swojego życia .Powiedz mu jak bardzo Ci na nim zależy oraz ,że to się już nigdy nie powtórzy .

9

mowilam, ale nie chcial sluchać, naprawde nie wiem jak do niego dotrzec, wiem co mialam i naprawde juz nigdy nie zrobilabym nic zeby go stracic, ale on juz mi nie wierzy sad

10

m.k napisał/a:

wiem co mialam i naprawde juz nigdy nie zrobilabym nic zeby go stracic, ale on juz mi nie wierzy sad

jeśli jesteś głęboko przekonana o tym, co napisałaś powyżej, to życzę Ci abyś znalazła sposób
pewnie musisz uzbroić się w cierpliwość - zraniłaś go, on bardzo cierpi

poproś go, by wymyślił dla Ciebie "pokutę" wink  powiedz, że każdą przyjmiesz smile

wygląda na to, że jest bardzo wartościowym człowiekiem. Życzę Ci, byś dostała możliwość naprawienia błędu

11

Albo jest bardzo wartościowym człowiekiem tak jak napisała oxyewa, albo po prostu szukał powodu żeby Cię zostawić no i ty go w tym wręczyłaś, bo moim zdaniem jeśli naprawdę kocha to głupi sms nie jest chyba ważniejszy od prawdziwej miłości tym bardziej,że ty tego żałujesz i jest Ci z tym źle.

12

A może jak na faceta przystało czeka aż ona się upokorzy do granic?wiecie on jest zraniony a co za tym idzie chce zranić ją!On może być wspaniałym człowiekiem tylko przez zaistniały fakt obudziły się w nim "mordercze" instynkty.

13

więc co mi radzicie?? sad Bo ja naprawde nie wiem co robić... sad Teraz gadamy normalnie jak znajomi, ale ostatnio zeszlo na sex i w zasadzie to umowilismy sie na niego.. ;/ Ja byłam jego, a on moim jedynym partnerem w łozku więc czy dobrze zrobie jeśli faktycznie się z nim prześpie?? Może on wtedy odpuści i wrócimy do siebie...? Naprawde jestem zdesperowana sad

14

Może to i dobry pomysł jeżeli macie na niego ochotę obydwoje tylko wiesz?-to nie załatwi sprawy,o której pisałaś.Może najpierw powinniście ustalić kim dla siebie teraz jesteście bo jeśli przyjaciółmi to nie bardzo wypada sypiać z przyjacielem,jeżeli kochankami to znów będziesz miała dylemat jak się okaże że on owszem sypia z tobą ale nie tylko-a przyczepić nie będziesz się mogła bo nie zostały jasno sprecyzowane wasze relacje.

15

Zapytaj go, jak wyobraża sobie sex nie będąc z Tobą? zapytaj kim dla siebie jesteście..

16

Tylko, ze z rozmowy wyszlo, ze to ma być sex bez zoobowiązań... A ja poprostu nie chcę narazie nic roztrzasać (bo jak zaczne to znów nie dopuści mnie do siebie) tylko zobaczyc co bedzie dalej... Wiem, ze on sexu nie traktuje jak sport więc może to jest z jego strony jakis pretekst, zeby sie znów zbliżyć, żeby nie musiał wprost powiedzieć, ze chce powrotu...??

17

Gdyby było tak jak mówisz to zaproponowałby ci sex ale zaznaczyłby że chce zobaczyć czy potrafi zapomnieć o tym co było. Jeśli z rozmowy wynikało że chodzi o sex bez zobowiązań to powinnas mu powiedzieć że za coś takiego dziękujesz, szanujesz siebie i chcesz uprawiać sex tylko z osoba z która jesteś. Takie jest moje zdanie.

18

m.k napisał/a:

Tylko, ze z rozmowy wyszlo, ze to ma być sex bez zoobowiązań...  /.../  Wiem, ze on sexu nie traktuje jak sport więc może to jest z jego strony jakis pretekst, zeby sie znów zbliżyć, żeby nie musiał wprost powiedzieć, ze chce powrotu...??

Takich gierek to ja nie rozumiem. Jak to sex bez zobowiązań? To równie dobrze można się posłużyć zabawkami z sex shopu. Wtedy rzeczywiście jedyne zobowiązanie - to zapłata należności za "pomoce"...
Czasami młodzi ludzie wymyślają sobie jakieś formy testu .. może On coś takiego praktykuje ? Ale na tym to ja się już nie znam smile

19 Ostatnio edytowany przez un hombre (2008-11-10 13:36:37)

ziomek napisał/a:

Przecież to tylko głupi sms ! nie możesz przez to stracić miłości swojego życia .Powiedz mu jak bardzo Ci na nim zależy oraz ,że to się już nigdy nie powtórzy .

Moja filozofia jest prosta: "Jesli cos raz sie wydarzy to skad mam miec pewnosc, ze sie nie powtorzy?". Trudno jest zdobyc zaufanie, ale latwo jest je stracic. Zawiodlas go raz i juz pewnie nie bedzie w stanie Tobie zaufac. Zamiast szukac wolnosci u jakiegos kolesia, dlaczego nie rozmawialas ze swoim facetem o tym, ze jest tobie duszno i sie zle czujesz z tym, ze cie przytlacza i potrzebujesz troche powietrza, "luzu"?

To nie tylko sms do diabla! Ona pisze, ze jest jej z nim fajnie i w ogole. Jesli jest jej fajnie, to niech sobie do niego idzie. Ja bym tak samo postapil jak ten facet. Tu nie chodzi tylko o dume i zasady.

Popelnilas blad i po prostu masz nauczke, moze nastepnym razem bledu nie popelnisz.

Do diabla, zamiast robic cos co krzywdzi ludzi dlaczego najpierw nie porozmawiacie o waszych problemach z waszymi polowkami???????????

20

Zgadzam się z un hombre-to nie "tylko sms",ten sms był dowodem nielojalności,nieuczciwości,Twój facet zobaczył na własne oczy,że z kims innym jest Ci lepiej,a Ty nie byłaś z nim szczera,zamiast porozmawiać z nim o tym,co warto by zmienić w waszym związku od razu wpadłaś w inne ramiona.Nie potrafi już Ci ufać,a w związku bez zaufania tylko byście się okrutnie męczyli oboje...
Z drugiej strony jeśli dasz mu trochę czasu,a on stwiedzi że ze względu na uczucie jest gotowy zaryzykować i dać Ci szansę-to kto wie,może by się Wam udało,zwłaszcza jesli naprawdę wyciagnęłaś wnioski z błędu.
Na żaden seks bez zobowiązań bym się nie godziła.Albo jest miłość,związek i wtedy bliskość albo nie ma nic.Inaczej się pogubisz i będziecie jeszcze bardziej cierpieć.

21 Ostatnio edytowany przez Jeanne (2008-11-11 11:33:14)

m.k mam pytanie: czy gdyby ten drugi facet nie odpisał Ci : cyt :"ale on mi gorzej odpisal bo napisal mi, ze nie traktuje mnie jak dziewczyne, ale tez nie jak zwykla koleżankę i ze pocalunki przytulanie ok, ale nic wiecej ;/" , czy zrezygnowałabyś z tej znajomości i tych spotkań ? A może przestraszyłaś się , że oto przez głupiego jak Ty to piszesz sms-a możesz stracić ich oboje ?
Nie dziwię się Twojemu chłopakowi.Gdybym była na jego miejscu nie postąpiłabym inaczej.Jeśli przejrzałaś na oczy i nagle dotarło do Ciebie , że to Twój chłopak jest dla Ciebie najważniejszy , to teraz zrób wszystko , żeby mu to udowodnić.I przygotuj się na to , że to może potrwać baaaardzo dłuuuugo.
Za swoje czyny trzeba ponosić konsekwencje.Nic nie przychodzi łatwo .

A jeśli chodzi o ten seks bez zobowiązań to ...może on po prostu chce Ci w ten sposób pokazać jak on się czuje teraz.Jak Ty się będziesz czuła podczas takiego seksu z nim , wiedząc , że nie macie wobec siebie zobowiązań ? Jak szmata , łatwa panienka ? On tez pewnie teraz się tak czuje , po tym co mu zaserwowałaś z tym znajomym.Żal mi tego Twojego chłopaka...Naprawdę...

22

Nie ma seksu bez zobowiazan bo nawet w burdelu jest zobowiazanie do zaplaty.Mozemy tak mowic seks seksem a emocje emocjami.Skoro go kochasz to bez wzgledu na to co mowi ,idz z nim i  moze wowczas cos sie obudzi na nowo.Nastepnym razem pamietaj jak minie fascynacja ,zauroczenie to jest podobnie w kazdym zwiazku.

Posty [ 23 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » dopiero teraz zrozumiałam jak go kocham :( czy dostanę kolejną szanse?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024