mam mieszaną cerę ze skłonnościami do przesuszania, próbowałam już różnych rzeczy, ale zastanawia mnie domowa mikrodermobrazja, nie wiem cz warto . Co zrobić żeby skóra była delikatniejsza? a zarazem miała dobrą kondvcję?
Hmm..również mam mieszaną cerę, żeby jakoś ją pobudzić stosuję peelingi, później wklepuję oliwkę Johnson's baby. Po tej oliwce mam naprawdę miękką i delikatną skórę.:)
Regularność, regularność i jeszcze raz regularność
Tak tak oliwka, peeling, balsam, ale musisz to robić regularnie. Ale jak całą zimę nic nie robiłaś leniuchu, to tak od razu skóra Ci się nie poprawi:D REGULARNOŚĆ to podstawa
Na szybszy efekt mogę polecić balsam Garnier skóra muśnięta słońcem czy jakoś tak, cera wtedy lepiej wygląda.
Pozdrawiam ![]()
Jesli dysponujesz odpowiednimi funduszami, możesz zdecydować się na peeling kawitacyjny a później mikrodermabrazję ![]()
Ja regularnie stosuję peelingi a do tego maseczkę z jogurtu, pół łyżeczki soku z cytryny, siemienia lnianego i liści mięty ![]()
Fajny pomysł na maseczkę. Czy myślicie, że jeśli nie ma się cery problemowej, to warto wydawać pieniądze na kosmetyczkę? Czy wystarczy domowa pielęgnacja?