SPIS LUDNOŚCI 2011-przez internet o co chodzi? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » SPIS LUDNOŚCI 2011-przez internet o co chodzi?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

1 Ostatnio edytowany przez asiek_110 (2011-04-04 13:18:36)

Temat: SPIS LUDNOŚCI 2011-przez internet o co chodzi?

Witam Netkobiety i Netfaceci.

Jak w temacie właśnie wypełniłam ten cały spis ludności ( zresztą beznadziejnie opracowany pod wzgędem technicznym i tematycznym) i mam takie pytanie. Niby miał byc to spis indywidualny, ale musiałam wpisać wszystkich członków rodziny z którymi mieszkam. Nie jest to dla mnie dziwne, chodzi o to, że odpowiadałam na zadane pytania nie tylko we własnym imieniu, na te same pytania musiałam odpowiedzieć w imieniu wszystkich członków mojej rodziny, których podałam. I teraz nie wiem, czy każdy z nich musi spisywać się sam osobno i przechodzic ten sam bzdurny proces jeszcze raz tzn. znowu odpowiadać na te wszystkie pytania nie tylko samemu ale i za wszystkich? czy wystarczy, że ja to wypełniłam skoro i tak juz odpowiedziałam na wszystkie pytania??

Czy wogóle ten cały spis jest obowiązkowy, bo różne głosy słyszałam, a jeśli tak to jakie konsekwencje grożą za jego nie wypełnienie?? Czy np. jeśli mój brat, który jeszcze sie uczy i jest na utrzymaniu matki pomimo, że jest pełnoletni tez musi się sam spisac?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: SPIS LUDNOŚCI 2011-przez internet o co chodzi?

Tak, spis jest obowiązkowy. Można spisać się przez internet, telefonicznie lub w obecności rachmistrza. Jaka grozi kara za niewypełnienie tego obowiązku? Podobno kara w wysokości 5 tys. zł.
Są 2 rodzaje formularzy: pełny-wtedy odpowiada się na niewielką ilość pytań i reprezentacyjny-tutaj dochodzą bardziej szczegółowe pytania, np o wyznanie. Dlaczego taki podział? Takie są prawa badań. Nie trzeba każdemu z osobna zadawać tych samych pytań, aby mieć pełny obraz danego zagadnienia. Wystarczy reprezentacja i wynik będzie jak najbardziej prawidłowy.
Myślę, że osoby projektujące formularze wiedzą co robią i jeśli takie pytania otrzymałaś to tak miało być. Jeśli chcesz się jeszcze upewnić czy Twoja rodzina musi się spisywać to po prostu wejdź na stronę, wpisz ich dane i zobaczysz czy są oni już na liście spisanych. Zresztą wchodząc na swoje konto na samym końcu masz informację, że Ty już jesteś na liście spisanych. Sprawdź czy jest tam ktoś jeszcze.
Każda osoba pełnoletnia musi być spisana, a dzieci (tylko nie pamiętam czy do 15 czy 16 r.ż) spisują rodzice. Nieważne jest tutaj w jaki sposób się utrzymuje.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » SPIS LUDNOŚCI 2011-przez internet o co chodzi?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024