Witam Netkobiety i Netfaceci.
Jak w temacie właśnie wypełniłam ten cały spis ludności ( zresztą beznadziejnie opracowany pod wzgędem technicznym i tematycznym) i mam takie pytanie. Niby miał byc to spis indywidualny, ale musiałam wpisać wszystkich członków rodziny z którymi mieszkam. Nie jest to dla mnie dziwne, chodzi o to, że odpowiadałam na zadane pytania nie tylko we własnym imieniu, na te same pytania musiałam odpowiedzieć w imieniu wszystkich członków mojej rodziny, których podałam. I teraz nie wiem, czy każdy z nich musi spisywać się sam osobno i przechodzic ten sam bzdurny proces jeszcze raz tzn. znowu odpowiadać na te wszystkie pytania nie tylko samemu ale i za wszystkich? czy wystarczy, że ja to wypełniłam skoro i tak juz odpowiedziałam na wszystkie pytania??
Czy wogóle ten cały spis jest obowiązkowy, bo różne głosy słyszałam, a jeśli tak to jakie konsekwencje grożą za jego nie wypełnienie?? Czy np. jeśli mój brat, który jeszcze sie uczy i jest na utrzymaniu matki pomimo, że jest pełnoletni tez musi się sam spisac?