Temat: Garnier mineral-de od do rant.

Witam kobietki!!! Kupiłam w promocji dwie kólki pod pachy,dwie w cenie jednej 10,90. Mam do Was pytanie czy któraś z Was ten kosmetyk już miała i stosowała. Ja dostałam uczulenie jakieś krostki które strasznie mnie swędziały i piekły. Nie byłam z tym u lekarza postanowilam się sama jakoś wyleczyć mama mi kazała spróbować mączki kartoflanej. Kilka dni stosowałam i uśmierzyłam sobie swędzenia. Mam jeszcze troszkę ran teraz stosuję sudocrem zobaczymy czy mi pomoże.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Garnier mineral-de od do rant.

Liren, ja używałam swego czasu Garnier Minerals tyle, że w aerozolu. Podobał mi się świeży zapach, jednak co do skuteczności mam wątpliwości-zresztą na mnie mało który antyperspirant działa... ale nie o tym.

Co do krostek, musisz bardzo uważać, najprawdopodobniej dezodorant Cię uczulił.. W żadnym wypadku nie depiluj teraz pach maszynką, a jesli musisz to pamiętaj o dokładnej dezynfekcji-żebyś nie zrobiła sobie krzywdy (rana posmarowana dezodorantem w kulce+pot może naprawdę zagrozić zdrowiu-wiem z doświadczenia).

Jeśli nadal będziesz obserwowała takie zmiany skórne, to natychmiast zrezygnuj z tego produktu.

I tak jak napisałaś-na krostki, najlepsze jest dokładne mycie skóry i użycie mąki ziemniaczanej bądź talku do ciała.

3

Odp: Garnier mineral-de od do rant.

Mam taką kulkę, ale nie używam jej codziennie. Co jakiś czas, stoi tylko na mojej półce, wolę inne antyperspiranty. Również z mojego punktu widzenia wygląda na to, że antyperspirant Cię uczulił. Radzę nie używać go ponownie, odsprzedaj go komuś. Ja takie ekscesy miałam po kulce z Avonu.