Garnier, ultra świeżość, krem nawilżający 24 h do cery normalnej i mieszanej

Opis producenta
Krem nawilżający Garnier ultra świeżość 24h z ekstraktem z winogron nadaje się zarówno do skóry normalnej jak i i mieszanej. Czy głęboko nawilżający przez 24 h krem Garnier UltraŚwieżość jest stworzony dla mnie? Tak, jeśli Twoja cera jest normalna lub mieszana, jeśli często czujesz, że jest przesuszona przez ciepło, słońce czy klimatyzację. Tak, jeśli Twoja skóra traci swoje naturalne nawilżenie i staje się sucha i ściągnięta. Czym się wyróżnia? Krem Garnier Ultraświeżość to znacznie więcej, niż zwykły krem nawilżający: jego lekka i ultraświeża konsystencja dostarczy Twojej skórze wyjątkowego doznania: jest nietłusta, nieklejąca, wchłania się natychmiastowo i zanurza Twoją skórę w nawilżającej kąpieli przez 24 godziny, dodając jej energii i zapewniając skuteczną ochronę przed czynnikami zewnętrznymi. Jak działa? Jego formuła zawiera ekstrakt z winogron, który systematycznie dostarcza Twojej skórze bogactwo zawartych w nim niezbędnych składników odżywczych. Wnikając w samo serce komórek skórnych, stymuluje ich odnowę. Połączona moc witamina E i B5 tworzy prawdziwą tarczę ochronną przed czynnikami zewnętrznymi. Rezultat: Twoja skóra promienieje świeżością przez 24 godziny. Jest nieustannie nawilżona, bardziej elastyczna, sprężysta i kusząco soczysta. Dodatkowo, jest ona idealnie chroniona i zachwyca zdrowiem. Jak stosować krem Garnier UltraŚwieżość? Nakładać go codziennie rano drobnymi ruchami okrężnymi, aby pobudzić mikrokrążenie. Krem błyskawicznie wnika w Twoją skórę, intensywnie ją nawilżając. Jest nietłusty i nie klei się. Stanowi doskonałą bazę pod makijaż.
moja opinia
Garnier ultra świeżosć to bardzo fajny odświeżający krem idealny na gorące dni. Wydaje mi się ,że nawet tak schładza trochę rozgrzaną ciepłym powietrzem skórę. Natomiast czy nadaje się pod makijaż jako baza ? Tu mam obawy bo niestety nigdzie ale to zupełnie nigdzie nie znalazłam żadnej informacji o tym żeby miał jakiekolwiek filtry przeciwsłoneczne:( To na pewno jego duży minus. Mam skórę wrażliwą i jak tu nałożyć taki krem gdy słońce na dworze daje czadu ? Nie ma szans. Dlatego z przykrością ale stosuje Garnierek w takie słoneczne dni wyłącznie jak jestem i przebywam w domu. Jak wychodzę na dwór nakładam odpowiedni krem z filtrem bo to postawa zachowania młodości skóry na długie lata.