od jakiegoś czasu mam straszne boleści głowy, czasami drą mi nogi, boli mnie w plecach, jestem niespokojna przerażona, wydaje mi się ze mam większy brzuch ale ciąże wykluczam nie było żadnego stosunku tylko przytulanie w ubraniach czym to może być spowodowane czy to może być spowodowane stresem, ciągle żyje w dużym stresie czy może to na tle nerwicy.
Bardzo możliwe, że to jest na tle nerwicy, bo moja mama miała podobnie. Bolała ją cały czas głowa, kuło ją nad uszami tak jakby ktoś jej wbijał igłę (tak mówiła), trzęsły jej się ręce i kolana. Zgłosiła sie z tym do lekarza, przez 2 tygodnie brała tabletki uspokajające i ustąpiło ![]()
3 2011-03-14 18:22:24 Ostatnio edytowany przez dorisfizjo (2011-03-14 18:23:08)
Przy stresie nadmiernie napinają się mięśnie, w szczególności szyja i ramiona. W tym przypadku często dochodzi do uciśnięcia naczyń krwionośnych i w efekcie do niedotlenienia mózgu, co daje bóle głowy. Spróbuj porozluźniać mięśnie np. zastosuj ciepłe okłady, gorące kąpiele w wannie, saunę albo masaż.
Ja polecam przez kilka dni wypijać wode niegazowaną w ilosci okolo 2 litry
Powinno na bóle dać rade !!
Myślę, że jest tu wpływ i stresu i nerwicy. Spróbuj się rozluźnić, jakoś zrelaksować, a jeśli czujesz, że sama nie dasz sobie z tym rady to może warto byłoby odwiedzić psychologa?