Mojej dziewczynie wydaje się, że ciągle się jej czepiam - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Mojej dziewczynie wydaje się, że ciągle się jej czepiam

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Mojej dziewczynie wydaje się, że ciągle się jej czepiam

Witam,
Moja dziewczyna uważa że ciągle sie czepiam. Wiele razy mało nie zostawiła mnie z tego powodu. Odczuwa jakąś niechęć przez to. Moje czepianie poelga na tym że np. Ona nie chce sie spotkac ( trwa to juz 3 tydz. ) to ja tak jakby narzekam ale z mojej strony to wyglada tak ze ja chce ją namówić. Ona ciągle uważa że ja narzekam że ona juz tak nie może , że zamiast jej pomagać to ciągle ją męcze i dobijam. Uważa że myśle tylko o sobie a przecież tak nie jest ... Prosze o rady ... z góry dzieki

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mojej dziewczynie wydaje się, że ciągle się jej czepiam

thunder, powinienes powiedziec wprost dziewczynie, ze kiedy nie widzicie sie juz 3 tydzien, najzywczajniej w swiecie zaczynasz tesknic, a po ile macie lat? moze ona jeszcze nie dojzala do powaznego zwiazku, i wolni np. wolny czas spedzic z kolezankami niz z toba, czasem tak bywa, przy najblizszej okazji kiedy zdecyduje sie spotkac z toba, zapytaj dlaczego cie unika ( bo tak to wyglada) i pojdzcie na jakis komromis, a ty przede wszystkim wytlumacz jej, ze sie nie czepiasz, ale chcesz ja widziec, bo to chyba jest normalne..

3

Oczywiście ale jak doprowadzić do tego spotkania ? Czekać nie czepiając sie ?

4

Jak dla mnie to jakiś absurd! Nie rozumiem dlaczego ona nie chce sie z Tobą widzieć? Jeśli jest to spowodowane jej problemami, tym że ma naprawdę dużó zajęć to skoro jesteście razem powinieneś o tym wiedzieć. Jeśłi ma problemy powinna chcieć szukam w Tobie wsparcia, kontaktu z Tobą bo łatwiej przechodzi się trudności jeśłi przy nas jest ta ukochana osoba. Jeśłi ma nadmiar obowiązków i czuje się zmęczona i sfrustrowana to przyznajmniej powinieneś wiedzieć o jej zajęciach itp.

Nawet bardzo zajęte osoby przynajmniej raz w tyg. znajdują czas na spotkanie z ukochanym/ną i z pewnością z utęsknieniem wyczekują tego dnia. Gdyby mój chłopak nie chciał się ze mną wiedzieć już 3-ci tydzień to uznałabym, że coś kręci i prawdopodobnie chce zerwać! Powinna ona się wytłumaczyć dlaczego nie chce sie z Tobą spotkać, jeśłi jesteście parą to masz prawo się niepokoić i wiedzieć, czym to jej zachowanie jest spowodowane. To nie jest narzekanie z Twojej strony tylko naturalna reakcja. To dziwne, że masz dziewczynę, jesteście razem, a wygląda na to, że musisz jakoś szczególnie się prosić, zabiegać abyście mogli spotkać się chociaż raz w miesiącu. W związku to powinno być naturalne, że ludzie się ze sobą spotykają. Nawet jakbyś bez zapowiedzi do niej przyszedł choćby tylko na godzinę powinna normalnie zareagować i Cię wpuścić do domu.

Co innego gdybyś jej marudził, że chcesz się z nią widywać codziennie to mogłaby trochę poczuć się tym zmęczona szczególnie jeśłi w tygodniu miałaby dużo pracy!

Chyba, że ona waszego związku nie traktuje jakoś poważnie. Traktuje Cię jak osobę, z którą miło i fajnie spotkać się od czasu do czasu, zaś większość swoich dni woli spędzać z koleżankami, znajomymi itp. Może jest niedojrzała, niegotowa do związku i faktycznie priorytetem są dla niej znajomi, wyjścia z koleżankami, inne zajęcia.

Zapytaj ją czego ona chce i jak ona wyobraża sobie związek? Co?! ona chciałaby widzieć się z Tobą raz w miesiącu i to dla niej jest związek? Czy ona jest jakomś przyszłą gwiazdą sportową, że musi w tygodniu godzinami ćwiczyć, potem praca, lekcje języka obcego, w weekendy szkoła, a w między czasie jeszcze kursy gotowania itp? wink

Musicie pogadać i ona zamiast Cię spławiać mowieniem, że się jej czepiasz może powinna szczerze powiedzieć w czym problem?

5

Dzięki za wsparcie. Ja też tak myśle że to normalne jest ale troche miłość zasłania mi oczy i czekam i czekam. Masz racje trzeba podjąć  decyzje co dalej nie mozna przeciez tak ciągnąć związku bez sensu.

6

Powiedzialem jej to co myśle. Coś właśnie pod Twoją wypowiedź dostałem coś w stylu " Ty nic nie rozumiesz , nie mam w Tobie oparcia , nie mam zamiaru Ci nic mówić. " 

Szczerze nie rozumiem tego jesli ja nie znam problemu to ja moge być oparciem ? No staram sie jak mgoe ale nie wiem moze jakas kobieta lepiej zinterpretuje te słowa. smile Czekam na odpowiedzi.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Mojej dziewczynie wydaje się, że ciągle się jej czepiam

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024