Jak pozbierać się po rozczarowaniu? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak pozbierać się po rozczarowaniu?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

1

Temat: Jak pozbierać się po rozczarowaniu?

Niedawno poprzez znajomych poznałam świetnego człowieka- po raz pierwszy od dłuższego czasu naprawdę ktos wywarł na mnie TAK mega wrażenie. Inteligentny, zabawny, otwarty - tymi zaletami szybko zdobył moją przychylność i sympatię. Codzienne rozmowy telefoniczne, liczne smsy i kontakt internetowy pieczętowały nasze wspolne spotkania. Na poczatku byłam dość ostrożna- pomimo tego, że wywarł na mnie tak pozytywne wrazenie starałam sie trzymac odpowiedni dystans, po paru spotkaniach oczywiscie On zmalał. Od paru dni odczuwałam obojetnosc i oschłość z Jego strony. Gdy pytalam o co chodzi, czy cos sie dzieje zawsze otrzymywałam odpowiedź, że nie, że jest wszystko okej.. czułam, że chce się oddalić, że chce to zakonczyc, ale nie ma dostatecznie duzo odwagi ,aby mi o tym powiedzieć. Postanowiłam, że nie bede prosila Go o spotkanie, ponieważ wyczuwałam, że On tego tak do końca wcale nie chce. Napisalam Mu sms'a w ktorym napisalam, co o tym sądzę i że tak dłuzej byc nie może, że bedzie mówil, ze jest dobrze a ja odczuwam dokładnie coś odwrotnego. Odpisal mi po 2 dniach, że nie jest gotowy na związek i ze chce tylko koleżeństwa- mimo, że to z Jego strony wysuwaly się deklaracje i checi do bycia razem i to z Jego ust padały dość znaczace słowa. Na smsa'a nie odpisałam, pozostawiłam to w takim stanie.

Szczerze mówiąc czuje sie wykorzystana i zraniona. Po raz pierwszy od dłuzszego czasu spotkalam faceta na którym mi zależy i odnosiłam wrazenie ( ba, bylam o tym przekonana), że Mu również zalezy na mnie. Jestem rozczarowana i doszukuje sie w sobie błędów... Nie wiem,co o tym myslec i jak sobie poradzic. Jestem osobą wrażliwą i dosc stabilną uczuciowo, dlatego jest mi niezmiernie ciezko. Co mam zorbic  w ej sytuacji? liczę na Wasze rady.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak pozbierać się po rozczarowaniu?

Wiesz, on i tak był całkiem w porządku. Jakbyś przeczytała moją historię to byś pomyślała o swoim, że jest w miarę uczciwy.

Rozumiem, że Ci ciężko, oczywiście możesz pisać, pytać dlaczego, walczyć. Ja tak robiłam i źle na tym wyszłam. Ale to ja-innym może się udać. Może facet przestraszył się związku, może po tym czasie minęło zauroczenie i Mu po prostu przeszło, a może spotkał kogoś innego i teraz nie wie co zrobić?

3

Myślę, że nie ma nikogo.. tak mowi mi moja intuicja. Mysle, że odczułabym to jakos. Raczej stawiam na to, ze Mu poporstu przeszło.. ale nie rozumiem jak moze tak przejsc z dnia na dzień... jeszcze pare dni temu mówił, że teskni i chciałby juz się ze mną zobaczyć. Gdy zbliza się wieczór czekam poswiadomie na Jego telefon- ktorego oczywiscie sie JUŻ nie doczekam. Nie rozumiem jaka jest przyczyna.. przykro mi, że tego mi nie wyjasnił...

4

Wiesz, ja zadaję sobie te same pytania. Tylko, że u my byliśmy ze sobą i to dość długo. Mówił, że kocha i do tej pory tak mówi, tylko, że teraz jest ze swoją ex. Zresztą, długa historia, wszystko jest w moim poście. Tak naprawdę możesz napisać do Niego i poprosić o rozmowę, zapytać o to co Cię dręczy. Czy nie macie już w ogóle kontaktu?

5

Własnie przeczytałam Twoją historię, wiec jestem już w temacie. Nie chce Mu sie narzucac, nie chce zeby myslał, że jestem jakas glupia i tępa i nie rozumiem słowa "NIE".. Nie odpisałam Mu na sms'a i od tamtej pory jest cisza. Nie potrafię się ogarnąć i sobie z tym poradzić. Czuję sie bezradna, poprostu po ludzku bezradna.

6

Ja CI teraz nie jestem w stanie pomóc, bo przeżywam dokładnie to samo Tylko, że on mi jeszcze powiedział, że nadal mnie kocha. Tylko czy to nie było kłamstwo? Samej mi ciężko...

7

Zaraz skomentuje Twoja sytuacje , w odpowiednim temacie.

8

chuda, spróbuj jeszcze wyjaśnic sytuację. Najgorzej życ domysłami. Porozmawiaj z nim jeszcze

9

Boję się, że to z Jego strony było tylko zauroczenie i wyjdę na kompletną idiotkę.

10

Moim zdaniem postępujesz właściwie. Dobrze, że nie odpowiedziałaś na tego ostatniego SMSa. Dał Ci do zrozumienia, że nie chce niczego więcej. Możliwe, że faktycznie był Tobą chwilowo zauroczony... ale przecież nie składał żadnych wiążących deklaracji.

Wiem, że Cię to gryzie, ale postąpiłaś bardzo dojrzale. I zostaw to tak. Miałaś nadzieję na coś więcej, ale czasami po prostu nie wychodzi. I nie można nic z tym zrobić, jak tylko się pogodzić. Proszenie się, czy nawet dopominanie się o uwagę, czyni z nas desperatów pragnących uczucia za wszelką cenę... a przecież chcemy miłości, a nie litości?

Zrobiłaś dobrze i tego się trzymaj. Niech żałuje, co stracił!

11

Tak własnie jest, że nie chcę od Niego żadnej litości, ale mimo to jest mi cholernie z tym źle, jest mi cholernie z tego powodu przykro. Moja bezradnosc w tej sytuacji jest niszczaca...

12

Dała bym sobie spokój, skoro nie chce-to nie chce.
Jestem 2 miesiące po rozstaniu i długo nie chcę się z nikim wiązać. Nie chcę nikogo skrzywdzić. Chcę być fair. Poszukaj pozytywów. Długo się spotykaliście?

13

Chuda napisał/a:

Myślę, że nie ma nikogo.. tak mowi mi moja intuicja. Mysle, że odczułabym to jakos. Raczej stawiam na to, ze Mu poporstu przeszło.. ale nie rozumiem jak moze tak przejsc z dnia na dzień... jeszcze pare dni temu mówił, że teskni i chciałby juz się ze mną zobaczyć. Gdy zbliza się wieczór czekam poswiadomie na Jego telefon- ktorego oczywiscie sie JUŻ nie doczekam. Nie rozumiem jaka jest przyczyna.. przykro mi, że tego mi nie wyjasnił...

Ja też mam niestety taka sytuację . I tez nie rozumiem jak komuś może przejśc tak z dnia na dzień - no może u mnie nie było to z dnia na dzień , ale po pewnym czasie. Też najpierw mówił że mu zależy i tak dalej - ale myśle że to też trochę moja wina bo mi na początku tak bardzo nie zależało - a jak w końce zdałam sobie sprawę że mi zależy to jemu się odwidziało . Później były już kłamstwa z jego strony itd. Ale ja dałam sobie spokój , nie kontaktuje się z nim , chociaż bardzo bym chciała. Ale nie mogę . Bo skoro on już nie chce , to nie można kogoś zuszac do milości. Wiem że to jest trudne - ja cały czas o nim myślę , nie mogę spać w nocy bo mi się śni a minęło już 1,5 miesiąca od kiedy widzieliśmy się po raz ostatni. Tłumacze sobie to tym że to nie było to chociaż jest ciężko . Myśle że powinnaś dać spokój . Jest ciężko , ale da się żyć .

14

Spotykalismy się krótko, ale ja uwazam że czas nie gra roli, licza sie kontakty miedzy ludźmi, bo co z tego, ze znam czlowieka 1 rok a powiem o nim mniej niż o chłopaku którego znam 2 msc?

Sandra, mam nadzieje, że da się zyć, ale nie rozumiem jak można olać człowieka z dnia na dzień nie dajac konkrenych powodów? Czy na nie nie zasłuzylam?

15

On na Ciebie nie zasłużył. I ja też tego nie rozumiem. Do dzisiaj się nad tym zastanawiam. I wiesz wolałabym , żeby mi powiedział - mam Cie w dupie, nie kocham Cię , mam inną. Byłoby mi łatwiej . Chyba też łatwiej o tym zapomnieć. A on mi jeszcze powiedział na do widzenia że wszystko przemyśli jeszcze . I już się nie odezwał , a ja też nie pisałam, bo nie ma sensu. Wiedziałam idąc na nasze ostatnie spotkanie że to już koniec. Ale niestety do dzisiaj nie wiem dlaczego .

16

Nie wiem czy zasłuzył... moze to ja nie zasłużylam na Niego? Równiez chciałabym znać KONKRETNY POWÓD, bo jelsi problem tkwił we mnie to chcialabym wiedziec o co chodzi, co powinnam zmienic- nie dla Niego, ale dla samej siebie. Wiem, że to co powiedział bylo tylko wymówką...

17

Nie możesz tak mówić że nie zasłużyłaś na niego . Ja też tak mówiłam , i to był mój błąd. Nie można tak myśleć. Zawsze wina leży po obu stronach. U mnie też pewnie tak było . Tylko ja do tej pory nie wiem jaka jest ta moja wina i już się nie dowiem. I to jest najgorsze . Widze że u Ciebie też. Mi też nie daje to spokoju i może dlatego cały czas o nim myśle . Niestety sad

18

Dokładnie tak jest. Ta nieświadomosc dlaczrto tak postapil przytłacza.

19

Doskonale to znam, przeszłam identyczną sytuacje...również czułam się rozczarowana, rozżalona i wciąż sobie zadawałam pytanie dlaczego? co poszło nie tak? Po tym wszystkim minęło już pół roku i już chyba nie chce nawet znać odpowiedzi, nie odezwał się do dziś ja też, w takim wypadku wiem że tak mu właśnie "zależało"...zagrać mozna wszystko w końcu świat to teatr a ludzie sa aktorami.

Oczywiście wspomnienia sa i na zawsze pozostaną, on zawsze gdzieś będzie w moich myslach, zawsze bede po częsci tęsknić ale pogodziłam się z tym że to tylko wspomnienia.

20

Odezwał się, dzownił do mnie.. ale nie odebrałam. P[otem napisal na gadu, czy jestem, ale nie było mnie.. zapytał co u mnie i na tym kontakmt sie urwał.

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak pozbierać się po rozczarowaniu?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024