piszemy wspólnie scenariusz:) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » piszemy wspólnie scenariusz:)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 39 ]

1

Temat: piszemy wspólnie scenariusz:)

Dziewczyny!!!!!!

Wielu ludzi spędza lata na napisaniu świetnego scenariusza. Nam scenariusz - o wiele lepszy niż niektórych filmów pisze samo życie. I co powiecie na to żebyśmy zebrały te nasze histryje w jedno.....

Np. Wymślamy sobie kobietę, dziewczyne... lat 30-40 , miejscowość- duże miasto  i parcuje... no własnie gdzie......

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: piszemy wspólnie scenariusz:)
aleX napisał/a:

Dziewczyny!!!!!!

Wielu ludzi spędza lata na napisaniu świetnego scenariusza. Nam scenariusz - o wiele lepszy niż niektórych filmów pisze samo życie. I co powiecie na to żebyśmy zebrały te nasze histryje w jedno.....

Np. Wymślamy sobie kobietę, dziewczyne... lat 30-40 , miejscowość- duże miasto  i parcuje... no własnie gdzie......

Jak to gdzie? W firmie z udziałem kapitału zagranicznego........ bo po co ma bidula biedować?????/

3

A więc w angielsko - amerykańskim koncernie  . Jako asystentka szefa ?

4

tak jako asystenka zagranicznej firmy.. jest wyksztalcona, umie dwa jezyki i mozna pwoiedziec ze ma parwie wszytsko oprocz......

5

dobrego miejsca parkingowego, strasznie daleko ma do biura....

6

No tak........ ale na asystentkę- to jest za stara w pierwszym założeniu- maksimum może mieć trzydziestkę- w firmie amerykańsko-angielskiej - starsza nie przejdzie

7

a jak ma daleko do biura od miejsca parkingowego,,,,,,,, to pewnie śmiga tam na rolkach? ??????

8 Ostatnio edytowany przez aleX (2008-10-10 22:02:31)

Danusia:)

Zaczynajac ten watek zależało mi na tym abyśmy storzyły na poczatku postać- Ogolną nijaką a dzięki naszym historią które między innymi opisujemy w dziale "Moja niesamowita historia" -ożywimy ją. Będzie taka jak chcemy......

A więc jeśli pozwolice uporządkujemy pewne kwestie........

Ma 30 lat- nazywa sie - dla mnie może być Maja- Wy kobitki możecie nazwać jak chcecie. Parcuje jako asystenka w amerykansko-angielskije firmie. W każdą niedziele rano ze swoja przyjaciółka jedzie do parku na rolki:) i tam opowiada jej historie ze swojego minionego tygodnia...

W zeszlym tygodniu.......

9

...wiesz poznałam takiego faceta, nawet przystojny. A wiesz Madziu (to imię jej przyjaciólki), ja jestem jeszcze dziweicą! - tylko proszę, znów się z tego nie śmiej, znasz moje twarde zasady....

10

Właśnie, a jak ma na imię ta główna bohaterka? No kobiety dajcie jakieś propozycje smile

11

ja daje Majka- czy ma ktos nowe propozycje???

12

I co dziewczyny z tą asystentką?umarła śmiercią naturalną?taką mamy małą wyobraźnię?twórzmy coś bo dziewczyna wisi w nicości i z pewnością jest jej tam bardzo nie wygodnie.

Maja opowiada Magdzie o swoim szefie, mowi, ze jest bardzo przystojny, inteligentny-calkiem w jej typie,ale.....jest gejem. Mowi, ze chcialaby go blizej poznac, tylko nie wie jak...

14

poznac jako przyjaciela? to nie bedzie problemu bo geje nie maja oporów z nawiazywaniem kontaktów z kobietami

15

A może przystojny i żonaty szew?to takie na czasie

16

szef-sorki spieszyłam się.

17

coś to pisanie tego scenariusza nam nie idzie-ciekawe czemu?przecież życie pisze najlepsze scenariusze a jest tyle wątków że jakby poplątać kilka wątków razem to pewnie i film by z tego całkiem dobry wyszedł.Maja opowiada Magdzie o swoim szefie, mowi, ze jest bardzo przystojny, inteligentny-calkiem w jej typie,ale.....jest gejem. Mowi, ze chcialaby go blizej poznac, tylko nie wie jak...
Zmieniłabym geja na szefa bardzo zapracowanego,i stwarzającego pozory niedostępnego.Może do tego często zamyślonego,smutnego.......co w efekcie powoduje , że Maja chciałaby wiedzieć o nim jak najwięcej.

18

Też się dziwię , dlaczego ten wątek zawiesił się w martwym punkcie.Przecież w wątku " Rozbijam jego małżeństwo " tak dobrze nam szło i z polotem " pisałyśmy scenariusz" dalszych losów Oli smile

19

no dokładnie!!!jeżeli byśmy się wzięły za to wspólnymi siłami to mówię film by można było nakręcić-i nie wiem czy nie doczekałybyśmy się jeśli nie Oscara to chociaż Oscarka.

20

Popijacac kawe w kwaiarni w parku obmyslaja plan jak moglaby go poznac blizej I nagle jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki dwonia Monika- kolezanka z pracy i mowi ze szef sie ugial i zgdzil na dwu dniowy wyjazd integracyjny wszytskich parcownikow.....

21

Niestety nasza bohaterka...ma pewien problem.....Na wyjazd integracyjny pojedzie z nimi też inna koleżanka z pracy....Aleksandra....Swojego czasu krążyły plotki o mniemanym romansie Aleksandry i szefa. Aleksandra jest nieco młodsza....Bardzo ładna....Tylko ma pewien problem....wydaje jej sie że jest inteligentna....ale jej zachowanie nie świadczy o tym zupełnie....

22

Pocieszające jest to, że szef nie zwraca uwagi na zamglone oczy Aleksandry,i choć dziewczyna nie raz próbowała zagiąć na nim parol-zawsze kończyło się na rozmowach wyłącznie w sprawach firmy.Maja choć już dorosła kobieta była ciągle sama,może dlatego że zawsze miała zupełnie inne spojrzenie na życie niż jej rówieśnicy?-nigdy nie chciała za wszelką cenę zakładać rodziny i choć tęskniła czasami aby przytulić do piersi swoje własne maleństwo musiała się zadowalać dziećmi koleżanek.Wierzyła że kiedyś spotka tego,który zajrzy głęboko w jej wnętrze i dostrzeże wszystkie jej duchowe zalety,nie tylko to że ma ładne nogi,zgrabną figurę i perfekcyjny makijaż.
Ten wyjazd byłby dla Mai szansą na poznanie szefa-i chociaż zawsze była zdania że trzeba oddzielać pracę od życia prywatnego-to pokusa jest silniejsza................

Jak dajemy na imię szefowi?Firma jest częściowo zagraniczna więc może jakieś zagraniczne?

23

Nie wiem jak sie to pisze po angielu wiec piszejak to moiwe..DZoszua:)

24

Moim zdaniem za poważnie,no i każdy kto będzie chciał coś dodać będzie się starał napisać to imię poprawnie i wyjdzie bałagan-może coś bardziej prostego ale równocześnie intrygującego?myślę że powinno być to takie imię które w pewien sposób będzie umiało określić właściciela.

25

A może prosciej....Poprostu Marc...

26

A może Roger,Benjamin,Jack,Bill,Fred,John,Lucas???? Wiecie takie były ostatnio w książkach jakie czytałam smile

27

ciekawe..jakim imieniem zainteresowałaby się nasza Maja?-może Jack?wg mnie pasuje

28

skoro Maja to może Jakub....

29

To Marc...... pieknie:) Dziewczyny siedziały i układały plan.. co zabrac, jak zrobic zeby naturalnie przez przypadek byc tam gdzie on.Dodatkowo umalwaily sie na wyjscie do kosmetyczki i fryzierki.. wyglad nie jest fakt faktem wazny ale tak na wszelki wypadek:)

30

to znaczy zgadzacie sie? Bo nie chche wyjsc na despote:) Marc albo Jakub...

31

Przepraszam, że zapytam, ale Wy piszecie scenariusz, czy opowiadanie??

32

bardzo sluszna uwaga:) powiedzmy że na dobry pocztatek opwiadanie a potem jak juz bedzie szkielet to zrobimy z tego scenariusz:)

33

Marc bardziej mi tu pasuje smile

Zrobić się na bóstwo i oczarować wszystkich swoim wyglądem gdyż na codzień Maja to skromna i cicha kobieta.. Ty razem jednak musi zwrócic na siebie uwagę... Może zmiana kolorów włosów?? O tak, to będzie to... Po obmyślonym planie dziewczyny ruszają do domu... Totalnie zamyślona Majka nie widzi drzewa i upada... Okazuje się, że łamie nogę, ale mimo to postanawia jechać na wycieczkę.. ( w końcu więcej uwagi trzeba będzie jej poświęcić, a może akurat Marc się zaopiekuje jej chorą nogą).. Przychodzi dzień wyjazdu.....

Kurcze, ale to wciąga smile Mam nadzieję, że na coś się mój fragment przyda wink

34

No ciekawa jestem co Wam z tego wyjdzie. Bo na razie to mi to "BrzydUlę" przypomina wink Będę zaglądać smile

35

Nie oglądam tego filmu smile
A może się przyłączysz???
Może być fajnie smile

36

Ja poczekam na scenariusz wink
W tym się lepiej czuję.

Przychodzi dzień wyjazdu...
Wszyscy pracownicy zbieraj się pod firma i czekają na autokar. Szef nawet nie zauważa, ze Maja ma złamaną nogę. A ona czuje się strasznie widząc wszystkich , którzy stoją o własnych siłach-do tego Aleksandra nadskakująca Marcowi. Przyjeżdża autobus, na widok kierowcy Mai zaczyna bić szybciej serce....to Filip jej szkolna miłość.

38

Filip, na widok Majki wychodzi z autobusu. Ostatnio widzieli się w dniu rozstania, może dziesięć lat temu. Przygląda się dziewczynie, zauroczony jej widokiem, a ona także z z interesowaniem spogląda na niego.
Witają się, po czym zapada niezręczna ciszą, którą przerywa szef. Przypomina, że pora już jechać. Następnie proponuje Majce pomoc w wejściu do autobusu, ale Filip, który stoi obok  pośpiesznie otacza dziewczynę swoim ramieniem...

Posty [ 39 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » piszemy wspólnie scenariusz:)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024