Wycofanie się mężczyzny? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Wycofanie się mężczyzny?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Wycofanie się mężczyzny?

Mam problem i nie wiem co o nim myśleć, postanowiłam więc zapytać o radę doświadczone forumowiczki:)
Poznałam w sieci chłopaka, długo pisaliśmy zanim zdecydowałam się na spotkanie. Aż w końcu spotkaliśmy się, raz, drugi i tak kilka razy i dość często pisaliśmy. Nagle z jego strony przestały wychodzić propozycje spotkania, zawsze to on pierwszy pisał ale z czasem jest coraz mniej tych smsów. Ja nie piszę do niego pierwsza. Ostatnio nie pisał przez dłuższy czas, myślałam, że to już skończone. Trochę pocierpiałam ale w zasadzie powoli przyzwyczajałam się do tej myśli. Ale napisał...w walentynki. I wszystko wróciło, nie wiem co mam myśleć o tej znajomości. Czy przestać odpisywać, zerwać kontakt czy może wręcz przeciwnie? Zacząć pisać?
Dobijająca jest myśl, że wcześniej było tak fajnie a nagle zaczyna się psuć i tak na prawdę chyba nie jestem w stanie nic zrobić.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wycofanie się mężczyzny?

moze sprawdzil sobie jaka jestes i  stwierdzil ze nie jestes dla niego odpowiednia, lub Ty wyobrazasz sobie Wasza znajomsc inaczej niz on. moze pogadajcie szczerze.

3

Mildi - Nie odbierz tego jako atak, lecz jako radę. Łatwiej jest po prostu kogoś zapytać co myśli niż pytać ludzi na internetowym forum jak interpretują zachowanie tej osoby. Zapytaj go jak sobie kiedyś będziecie rozmawiać, jak on w zasadzie traktuje waszą znajomość. Zobaczysz co Tobie odpowie. Poza tym może odpowiedzieć, że jesteś dla niego fajną koleżanką, a tak naprawdę być na tyle nieśmiały że nie powie, że mu się podobasz. Widzisz ja jestem facetem i coś Tobie powiem. Napisałaś, że zawsze to on pierwszy pisał. Gdybym to ja ciągle pierwszy pisał lub proponował spotkanie, pomyślałbym że się narzucam drugiej osobie i pewnie zacząłbym to ograniczać. Niestety wśród kobiet powszechne bywa myślenie, że niech facet pokazuje, że mu zależy, niech się stara. A kobieta może czasem odpisać, zgodzić się na spotkanie, odebrać telefon. Często nawet na tym forum czytam wypowiedzi w stylu "nie będę celowo odbierać przez dwa dni, niech pokaże że mu zależy". Nie twierdzę, że tak robisz, nie oceniam Cie. Mówię jedynie, że on może brak inicjatywy z Twojej strony odbierać jako brak zainteresowania nim. Nikt nie lubi być olewany - faceci także, nie dotyczy to tylko kobiet.

Napisał w walentynki. Jeśli wiesz na pewno, że to wolny facet, to moim zdaniem coś to oznacza. Pokaż mu w jakiś sposób, że jego starania mają jakiś sens. Okaż że jego inicjatywa, nawet drobna, ma sens bo to motywuje faceta by się starać. Kobiety często popełniają prosty błąd. Myślenie, że ma pokazać że mu zależy i właśnie takie gierki jak "nie napiszę pierwsza", "nie odbiorę kilku telefonów" albo "niech to on proponuje spotkanie, w końcu jest facetem" to błąd. Facet może i powinien pokazywać że mu zależy jak już jest związek. Z resztą obie osoby powinny pokazywać, bo związek dotyczy dwóch osób. A na etapie poznawania się i starania się o kobietę, ciężko wymagać od faceta by np po kilku tygodniach zbywania nadal wykazywał niesamowity upór w dążeniu celu. Jak już mówiłem nikt nie lubi być olewany. I nie oznacza to, że facet który po np miesiącu nagle ograniczy kontakt od początku nie myślał poważnie. Po prostu coś musiało sprawić, że zmienił swoje zachowanie. Może np osobiste problemy. Nie będzie przecież się Tobie zwierzał skoro znacie się głównie wirtualnie.

Reasumując jeśli czujesz, że chcesz mieć z nim lepszy kontakt pokaż mu że się cieszysz z jego smsów, telefonów i także liczysz na spotkania. Nie mówię, że masz przejąć inicjatywę i się narzucać, ale kobieta też musi pokazać facetowi, że nie jest jej obojętny.

Pozdrawiam i powodzenia. I jak mówię nie odbierz mojego posta jako ataku, lecz jako życzliwą radę smile

4

Dziękuje bardzo za odpowiedź, nie ukrywam, że zależało mi na zdaniu mężczyzny. I dało mi to trochę do myślenia. Napiszę dzisiaj do niego:)
Chociaż boję się tego, że po prostu mu się znudziłam a on pisze od czasu do czasu, żeby nie zrobić mi przykrości;/ Ale nie ma co gdybać..

5

Ciesze się że mogłem pomóc, choć to się okaże po czasie. Nie mówię, że masz być teraz nachalna bo nawet nie wiem co on do Ciebie czuje. Po prostu jeśli czujesz, że chcesz by on w Twoim życiu był obecny, to daj mu znać że nie jest Tobie kompletnie obojętny. Napisanie smsa to dobry pomysł. Może być taki z pozoru obojętny, typu co porabia albo jak spędził wczorajszy dzień. Ważne, żeby pokazać, że się o tej drugiej osobie pomyślało. I obserwuj jego reakcje. Powinnaś wyczuć czy Ciebie zbywa czy przeciwnie. Nie napisałaś nawet jak długo się znacie i jak wiele razy spotkaliście. Mało szczegółów by ocenić w pełni jego zachowanie.

W każdym razie życzę powodzenia smile

6

Dajesz bardzo życiowe rady:)
Znamy się od listopada zeszłego roku tzn. piszemy. Spotkaliśmy się w styczniu. Byliśmy dopiero na 4 spotkaniach bo to akurat taki czas, że sesja, egzaminy, sporo pracy.
Tylko, że...on wcześniej był w długim 3letnim związku. Wiem, że nawet oświadczył się dziewczynie. Koniec końców się rozstali ale nigdy go o to nie pytałam, więc nawet nie wiem z jakiego powodu..

7

Nie tworzyłam nowego wątku a chciałabym się poradzić..skonfrontować..
Pisze z chłopakiem od 2 miesięcy...znamy się z reala.. Ale bardzo znikomo...nasze pisanie zaczelo się w momencie wypadku kolegi na lodowisku kiedy złamał noge..zaczął jakoś częściej pisać i od tej pory piszemy codziennie...uważam że jest fantastyczny..mimo że wcześniej nie zwracałam na niego uwagi..lubimy się.. Ale irytuje mnie już tylko to pisanie...A On nic dziwnego w tym nie widzi..był czas że mnie zaczepial dajac do zrozumienia ze iskrzy..w pewnym momencie cos pryslo..jak próbowałam delikatnie dac to do zrozumienia to powiedział że za dużo myślę i analizuje..no a ja tak mam..I bardzo chciałabym jakby przenieść te znajomość do reala.. A tu nic...a ja już o Nim snie...jest naprawdę wyjątkowy..

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Wycofanie się mężczyzny?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024