Bez mojej zgody/ My Sister's Keeper (2009) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Bez mojej zgody/ My Sister's Keeper (2009)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Bez mojej zgody/ My Sister's Keeper (2009)

http://1.fwcdn.pl/po/33/28/463328/7321716.3.jpg?l=1269141968000

Opis filmu:

Sara i Brian wiodą spokojne życie. Idylla zostaje jednak przerwana, gdy dociera do nich przerażająca informacja o chorobie córki. Aby ratować życie dziecka, para podejmuje trudną decyzję, która na zawsze zmieni ich życie. Dylematy etyczno-moralne zmieniają ich relacje. Prawdziwy koszmar zaczyna się jednak, kiedy ich druga córka odkrywa prawdę dotyczącą jej poczęcia.

Obsada:
Cameron Diaz, Alec Baldwin, Abigail Breslin, Jason Patric, Thomas Dekker, Sofia Vassilieva, Joan Cusack, Nicole Marie Lenz, Brennan Bailey i inni
Reżyseria:
Nick Cassavetes
Scenariusz:
Nick Cassavetes i Jeremy Leven

Moja recenzja:
Początkowo sceptycznie nastawiona do tego filmu, nie spodziewałam się rewelacji. Jednak jestem ogromnie zaskoczona i poruszona tym obrazem!
Historia niby prosta-rodzice zmagający się z nowotworową chorobą córki.. Smutek, cierpienie i ból. Mimo wydającego się być klasycznym obrazem, ten film mnie po prostu rozbił na kawałki. Dawno nie widziałam filmu, który w taki sposób obrazowałby uczucia między członkami rodziny. Podobała mi się dramatyczna rola Cameron Diaz, która wcześniej kojarzyła mi się tylko z komediami i filmami o wesołym podłożu. Tu zagrała matkę, walczącą z chorobą dziecka.. I to dziecko.. ta młoda dziewczyna, która tak dojrzale podchodzi do sprawy życia i śmierci... I sprawa młodszej siostry, która również intryguje.. Świetna obsada, piękna choć smutna historia!
Dodatkowo wrażenie na mnie zrobił soundtrack a także sposób pokazania filmu-narracja, przeskoki w czasie.

Zdecydowanie polecam!

Naprawdę-film godny polecenia. Tematyka trudna-bo jak inaczej opisać film o cierpieniu, bezradności i śmierci?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Bez mojej zgody/ My Sister's Keeper (2009)

Wypłakałam przy tym paczkę chusteczek... Piękny i magiczny.

3

No to ja musze to przeciez zobaczyc !! big_smile

4

Ja także widziałam ten film już jakiś czas temu. Poprostu piękny. Mnie także zaskoczył fakt, że druga dziewczynka urodziła się tylko po to, aby jej siostra mogła nadal żyć. Film pokazuje, jak czasami dzieci są bardziej dojrzałe od dorosłych.
Wzruszający, napewno obejrzę jeszcze raz za jakiś czas.

5

Trudny film bo i temat niełatwy. Mnie bardzo irytowała ta dziewczynka grająca siostrę chorej, denerwuje mnie jej sposób grania i to nie w pierwszym już filmie. Ale Cameron świetna.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Bez mojej zgody/ My Sister's Keeper (2009)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024