Make-up dla cery wrażliwej, trądzikowej? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Make-up dla cery wrażliwej, trądzikowej?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1 Ostatnio edytowany przez sueno6 (2008-10-06 11:19:36)

Temat: Make-up dla cery wrażliwej, trądzikowej?

Witam!

Zastanawiam się jaki wybrać podkład, bo ten który od dawna używam wycofano z produkcji;//
Moja skóra przede wszystkim nie toleruje make-up'ów, które bardzo wysuszają skórę, ale zarówno te które zbyt ją nawilżają-bo wtedy mocno się błyszczy...
Zastanawiam się nad jednym firmy Maybellin który niby składa się głównie z wody, nie zatyka por itd...
może ktoś poleciłby mi jakis lepszy, sprawdzony?Mam bardzo "wybredną skóre";)
Z góry ślicznie dziękuje za rady;)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Make-up dla cery wrażliwej, trądzikowej?

JA polecam Ci wizyte u kosmetologa lub wizazystki...ja osobiscie trafiłam na super wizazystke w Pogotowiu Kosmetycznym w Warszawie...wszystko mi pokazala co i jak , doradzila jakich kosmetykow uzywac a jakich nie...polecam bardzo ta firme...pełny profesjonalizm!!

3

Nie wiem czy dla Twojej skóry będzie odpowiedni ale dla mnie może być ten z Meybeline z 50% wody , myślę ze możesz spróbować go używać , jak dla mnie jest najlepszy jaki kiedykolwiek miałam . Ja też mam skórę wrażliwą i trądzikową ,  a zarazem naczynkową . Możesz też znalezć jakies droższe pudry płynne np. z firmy Avene, Vischy- te na pewno będą lepsze bo z apteki .

4

a ja Ci polece na tradzik maść ihtiolowa tongue smaruj się codziennie na noc tongue (Koszt 1,50 PLN)
nie bedziesz miec zandych wyprysków a wtedy dobierzesz sobie podkład.
clinique podkłady są dobre.

http://www.lumiere.pl/product_info.php? … dk-ad.html

5

Katie - taką maść miałam, na mnie nie działa niestety;)...

Fragma26 - właśnie o tym podkładzie maybellin myślałam..miałam kiedyś jego próbki, ale w odcieniu SAND i był zdecydowanie dla mnie za jasny...
możesz napisać jaki Ty uzywasz odcień???

6 Ostatnio edytowany przez fragma26 (2009-01-28 17:38:25)

SUENO6-ja używam tego koloru Honey 45  tylko ja kupiłam celowo za ciemny żeby moja buzia była bardziej opalona , bo mam z natury jasną cerę.

Musisz wiedzieć ze ten puder mało kryje niedoskonałości i trzeba w ciągu dnia go odświerzyć na nowo na twarzy , a poza tym jest lekki .

7

W przypadku wrażliwej skóry myślę, że warto jest rozglądać się za kosmetykami mineralnymi. Taka kolorówka często znacznie lepiej się sprawdza w przypadku delikatnej cery. Można znaleźć zarówno podkłady, pudry, korektory mineralne, jak np. cienie. Ceny podkładów to zwykle kilkadziesiąt złotych, więc może nie są najtańsze, ale jeśli miałyby się okazać lepsze dla osoby z wrażliwą cerą to chyba warto.

8

Mam ten sam problem, cera po fluidzie albo się świeciła albo była wysuszona. Długo nie mogłam znaleźć odpowieniego, ale wreszcie znalazłam. MaxFactor Lasting Performance doskonale kryje i twarz nie jest wysuszona ani się nie świeci dość długo sie utzrymuje ponad 8 godzin.Też mam niedoskonałości na twarzy więc jest w sam raz.

9

Może Vichy? Normateint  albo Dermablend. Ja używam Dermablend i jestem bardzo zadowolona - dobrze kryje a jednocześnie nie czujesz jakbyś miała "maskę":), a mam bardzo problemową cerę. Najlepiej poprosić w aptece o próbki, żeby dobrać odpowiedni odcień. Podkład nie jest tani, ale to bardzo dobra inwestycja:)

10

ziaja do cery trądzikowej
i nie jest drogi

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Make-up dla cery wrażliwej, trądzikowej?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024