Prawo ojca do dziecka , bez małżeństwa. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Prawo ojca do dziecka , bez małżeństwa.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Prawo ojca do dziecka , bez małżeństwa.

Witam

Chciałabym dowiedzieć się, jakie prawa ma ojciec dziecka z nieślubnego związku , może wytoczyć sprawę o podział opieki nad dzieckiem ?..Co jeśli matka jest temu przeciwna ???

Proszę o odpowiedz kobiet z podobnym problemem.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Prawo ojca do dziecka , bez małżeństwa.

hmm..co prawda nie jestem kobieta z podobnym problemem, ale wydaje mi się ze skoro jest ojcem to moze wytoczyc taka sprawę.... zazwyczaj sady stoja po stronie matek, jednak wszystko zalezy od jego postawy, od warunkow jakie moze zapewnic dziecku, jesli naprawde zalezy mu na dobru dziecka to byc moze sad zgodzi sie zeby przyznac mu opieke...

3

Jeśli uznał dziecko prawnie to ma takie same prawa jak matka dziecka. Teoretycznie, bo praktycznie sądy zawsze są bardziej przychylne matkom

4

masz prawa ale i obowiazki wobec dziecka, masz prawo do opieki i spotkan z dzieckiem(jak bedzie wieksze pewnie widywania zabierania do siebie) masz wrecz obowiazek utrzymywac z nim kontakt, ale masz i obowiazki troszczyc sie nim i placic na dziecko.
jak jestes w akcie urodzenia dziecka jako tata to masz takie prawa jak matka, dziecko zsotanie przy matce ale macie takie samo prawo decydowania o dziecku.

5

dziecko to nie jest rzecz to po pierwsze,po drugie oboje rodzice maja prawa rodzicielskie ,ojciec dziecka moze uznac USC dziecko i nadac mu swoje nazwisko moze tak samo wychowywac dziecko tak jak ty i nie musi byc twoim mezem moze poczuwac sie do obowiazkow ojcowskich zazwyczaj kobiety wystepuja wtedy do sadu kiedy facet oznajmia ze bedzie wychowywal dziecko ale nie chce slubu z jego matka

6

Ale to tez nie jest tak, że da się zrobić podział "trochę u mnie, trochę u Ciebie". Dziecko to nie zabawka, nie można go przekładać z ręki do ręki, wedle upodobania. W takich przypadkach, gdzie jedno z rodziców chce wychowywać dziecko, a drugie na to się nie zgadza, bo np. dziecko mieszka z jednym z nich od początku i jest przywiązane emocjonalnie do jednego z rodziców- potrzebna jest analiza psychologa sądowego. W dodatku, co oznacza ten "podział opieki"? Ty decydujesz o tym, ja o tym? No bez jaj

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Prawo ojca do dziecka , bez małżeństwa.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024