Co sądzicie o "WOLNYM ZWIĄZKU"? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co sądzicie o "WOLNYM ZWIĄZKU"?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1

Temat: Co sądzicie o "WOLNYM ZWIĄZKU"?

Co sądzicie o "wolnym związku"?

Jesteście z partnerem od lat, ufacie sobie, szanujecie się, kochacie, chcecie być razem do końca życia. Ale jedna strona nie chce tego wiązać ślubem... druga, bardzo by chiała.
Czy żyjecie w niepewności?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez zed (2008-10-06 00:09:06)

Odp: Co sądzicie o "WOLNYM ZWIĄZKU"?

Bo dla niektorych facetow czy kobiet nie trzeba legitymizowac prawnie czegos, co jusz istnieje. I tyle. Kwestia dogadania sie. Jesli mu zalezy, to powinien ciebie zrozumiec.
Wiesz, zapytaj sie go tak naprawde, dlaczego nie chce. Moze boi sie tego, ze jak prawnie zalegitymizujecie wasz zwiazek, to kiedy np. pojawi sie dziecko, a on np. odczuje, ze nie daje z tym rady, to ze nie bedzie sie mogl wycofac. Wiesz, kazdemu chodza po glowie rozne mysli, ale jak jest wobec ciebie uczciwy, to powinien ci powiedziec, dlaczego.
Mam nadzieje, ze bedzie ok.
pzdr

3

Osobiście szanuję takie wybory ludzi , pod warunkiem , że obie strony mają do tego takie samo podejście.
Jednak osobiście nie zdecydowałabym się na założenie rodziny i podjęcie wspólnego życia z człowiekiem , który nie czułby takiej potrzeby , ponieważ odbieram to jako egoizm i brak odpowiedzialności z jego strony.

4

Najpierw niech ta strona, która nie chce związku legalizować, odpowie na pytanie dlaczego? Co nią kieruje, może ma jakieś obawy, albo jest czegoś niepewna. Rozmowa chyba dużo wyjaśni.

5

Jak dotąd odpowiedz na to pytanie była dla mnie jednoznaczna: Jeżeli nie wiadomo o co chodzi , to chodzi o pieniądze.
Jeżeli się mylę , to niech mnie ktoś oświeci .

6

skoro kocha to nie rozumiem czemu nie chce tego związku legalizować. przeciez małżeństo to potwierdzenia miłośći przed Bogiem, prawda ? ( mówię o kościelnym ślubie w tej chwili)
najpiękniejszy dzień w życiu kobiety..
wywnioskowałam, że to Twoj partner nie chce tego zrobić..
jak można nie chcieć sprawić tak wielkiej przyjemnośći ?

życie na kocią łapę, może i ma swoje plusy, ale jednak chyba więcej wad..

7

Jeanne - może ty masz racje... Chociaż to mało prawdopodobne, ale muszę rozważyć i tę kwestie. Ja kocham i jestem kochana, nie mamy po 20 lat, mamy dużo więcej... szanujemy się. Zawsze przecież można podpisać intercyzę i problem się rozwiąże, ja nie jestem z nim dla pieniędzy, ani tym bardziej on!
Czeka mnie widzę poważna rozmowa z partnerem. Kiedyś trzeba ten temat poruszyć, skończyć, w sumie to on zawsze mówił, że miłość nie polega na legalizacji związku, to życie pokazuje czy jesteśmy siebie warci. Kochamy się tak, że jeden za drugiego oddałby życie! Tego jestem pewna. Dzieci już nie planujemu - każdy ma swoje, więc nasze wspólne dalsze życie będzie nieco odbiegać od wzoru typowej "rodziny" - jeśli takie jeszcze w dzisiejszych czasach istnieją...
Jak się czegoś dowiem - dam Wam znać smile
Dzięki za pomoc i czekam na następne wasze sugestie.

8

Faceci nie chcą się wiązać, gdyż boją się utraty swojej wolności. A tak, to może odejść w każdej chwili, bo jest wolny. Gdy mu coś nie pasuje, mówi stop i wychodzi.

To dla ciebie chyba bardzo ryzykowny układ, szczególnie gdy pojawią się dzieci. Pomyśl o tym koniecznie!!!!!

A może twój mężczyzna ma jakiegoś znajomego, który się rozwodził i on się napatrzył na ten koszmar, więc ma teraz obawy, by go nie spotkały podobne stresy.

9

stęskniona napisał/a:

. Zawsze przecież można podpisać intercyzę i problem się rozwiąże, ja nie jestem z nim dla pieniędzy, ani tym bardziej on!
.

Intercyza intercyzą , a co ze spadkiem po nim kiedyś w przyszłości ? Masz gwarancję , że napisze testament? Przepraszam , że piszę tak brutalnie o takich sprawach , ale nikt nie żyje wiecznie.O tym też trzeba myśleć.Spędzisz z nim swoje życie , dasz z siebie wszystko , a póżniej majątek po nim dostaną tylko jego dzieci sad Może jemu o to chodzi ? Jesteście ze sobą , fajnie , kochacie?się , ale jego rodzina zawsze będą JEGO dzieci...
To taka jedna sugestia z wielu z mojej strony , warta przemyślenia.

10

Coś uległo zmianie przez te lata?

11

Jeanne napisał/a:

Jak dotąd odpowiedz na to pytanie była dla mnie jednoznaczna: Jeżeli nie wiadomo o co chodzi , to chodzi o pieniądze.
Jeżeli się mylę , to niech mnie ktoś oświeci .

Raczej wątpie. Ja jestem w związku i nie marzy mi się brać ślubu, wolę żyć w konkubinacie. I wcale nie chodzi o pieniądze. Bardziej strach i obawa ale to już długa historia.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co sądzicie o "WOLNYM ZWIĄZKU"?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024