Spartakus krew i piach/Spartacus: Blood and Sand (2010) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Spartakus krew i piach/Spartacus: Blood and Sand (2010)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 24 ]

1 Ostatnio edytowany przez CupraFR (2011-02-09 19:21:26)

Temat: Spartakus krew i piach/Spartacus: Blood and Sand (2010)

Spartakus (Andy Whitfield) jest trackim wojownikiem. Jego wioska sprzymierza się z Rzymem w celu wybicia wspólnych wrogów. Dowodzący wojskami legat, Claudius Glaber (Craig Parker), to nieuznający sprzeciwu despota. Pewnego dnia, Spartakus odmawia dalszego marszu i upokarza legata. Po powrocie do domu, zabiera swoją ukochaną żonę Surę (Erin Cummings) i ucieka na południe. Zostają jednak złapani, skazani na niewolę i rozdzieleni. Legat zabiera Spartakusa do rodzinnej Kapui i rozkazuje gladiatorom zabić go na miejskiej arenie. Trak pokonuje przeciwników i zyskuje sobie uwielbienie tłumu, który żąda dla niego łaski. Zostaje kupiony przez Batiatusa (John Hannah), właściciela szkoły gladiatorów, który dostrzega w nim talent, indywidualizm i buntownicze usposobienie. Spartakus nie wie jeszcze, że dzięki tym cechom przeciwstawi się niesprawiedliwości i zjednoczy wokół siebie armię niewolników, która przez dwa lata będzie walczyć z wojskami Republiki.

Moja opinia: Serial z początku wydawał mi się przesadzony. Ten nadmiar krwi rozlewający się nawet przy najdrobniejszym uderzeniu... Ale po drugim odcinku serial zaczął mnie wciągać. Wraz z moim mężczyzną nie mogliśmy się doczekać kolejnego odcinka. Wzrusza, bawi, trzyma w napięciu momentami sceny są brutalne i zaskakujące. Historia głównego bohatera na prawdę mnie urzekła, w tym serialu w każdym odcinku dużo się dzieje.

obsada:    Andy Whitfield, Manu Bennett, Peter Mensah   Więcej >>
twórcy:    reżyseria: Michael Hurst, Rick Jacobson, Jesse Warn, scenariusz: Brent Fletcher, Aaron Helbing, Todd Helbing, Miranda Kwok, Steven DeKnight, Tracy Bellomo, Andrew Chambliss, Daniel Knauf, zdjęcia: Aaron Morton, muzyka: Joseph LoDuca   Więcej >>
szczegóły:    akcja/dramat/fantasy, USA, 2010

Pare zdjęć:

http://1.fwcdn.pl/ph/65/54/526554/176485.1.jpg
http://1.1.1.1/bmi/4.bp.blogspot.com/__0sLFPgxccY/TPaH1gQptBI/AAAAAAAAAOk/2AnLIobS-kI/s1600/Spartacus2.jpg
http://1.1.1.5/bmi/farm5.static.flickr.com/4136/4742204258_e45d7f8f60.jpg
http://1.1.1.3/bmi/www.prime-time.pl/wp-content/uploads/2010/02/spar1-480x270.jpg

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Spartakus krew i piach/Spartacus: Blood and Sand (2010)

Serial wciąga strasznie, aż nie mogę doczekać się drugiej serii, ale niestety Andy zachorował. Podobno znaleźli jego następcę.

3

Na prawdę?? O nie... Nie wyobrażam sobie innego aktora w postaci Spartakusa. hmm

4

Swietny film ja tez sobie nie wyobrażam kogos innego na miejsce Spartakusa ,ale ponoć tak ma byc i najprawdopodobniej zastąpi go Wentworth Miller

5

Nie, to była tylko plotka.
Ze strony Hatak.pl:
"Produkcja 2 sezonu rozpocznie się na wiosnę 2011 w Nowej Zelandii. Prezes telewizji Starz ogłosił, że australijski aktor filmowy i telewizyjny został wybrany w drodze bardzo rygorystycznego i wymagającego castingu. McIntyre zagra trackiego wojownika, który zostaje sprzedany, jako niewolnik do rzymskiego miasta, Kapui, gdzie staje się bojownikiem. Pierwszy sezon zakończył się zaraz przed wybuchem rewolty niewolników. Rolę Spartakusa grał wcześniej Andy Whitfield, który musiał opuścić ekipę ze względu na problemy zdrowotne. Whitfield wspiera pomysł zastąpienia go w roli trackiego niewolnika. Albrecht zaznaczył, że od kiedy ekipa zdała sobie sprawę, że nikt nie jest w stanie zastąpić Andy'ego, powinni poszukać aktora, który sprawi, że rola Spartakusa rozwinie się. "To było dla nas bardzo ważne, aby Andy wsparł pomysł zastąpienia go na planie serialu, co zrobił bohatersko uczynił. Na szczęście udało nam się znaleźć Liama, którego umiejętności aktorskie sprawią, że łatwiej będzie nam kontynuować produkcję serialu". Liam McIntyre grał w takich serialach jak "Neighbour" i "Rush". Pojawił się również w miniserialu ?Pacyfik? produkcji HBO. Ostatnio zgrał również w niezależnym filmie "Frozen moments". Obecnie McIntyre przebywa w Nowej Zelandii, gdzie przygotowuje się do roli gradiatora. Produkcja serialu rozpocznie się na wiosnę 2011 roku. Od czasu kiedy "Spartakus: Krew I Piach" zadebiutował w telewizji Starz w styczniu 2010 roku, został okrzyknięty epicką produkcją z bogata fabułą oraz efektami specjalnymi jakich wcześniej nie widywano w telewizji. Serial stał się również najchętniej oglądaną premiera w historii telewizji Starz. Nowe odcinki serialu osiągały ogromną oglądalność. W serialu grają również John Hannah jako Batiatus, Lucy Lawless jako Lucretia, Peter Mensah jako Doctore, Manu Bennett jako Crixus oraz Viva Bianca jako Ilythia. W sezonie 2 Spartakus i jego towarzysze przygotowują rewoltę niewolników przeciwko Rzymianom"

6 Ostatnio edytowany przez viviana (2011-03-04 10:33:05)

piekna swallow napisał/a:

Serial wciąga strasznie, aż nie mogę doczekać się drugiej serii, ale niestety Andy zachorował. Podobno znaleźli jego następcę.

ale Bogowie areny ruszają już jutro o 22 na HBO to duży powód do radości, ja już nie mogę się doczekać, przez to wszystko krew i piach obejrzałam już 3 razy :-)

7

Szczerze nie jest zachwycona pierwszym odcinkiem. Brakuje mi tam najlepszego aktora jakim jest Andy. Swoją rolę odgrywał świetnie. Szkoda, że nie może powrócić, lecz zyczę mu wszystkiego dobrego.

8

viviana napisał/a:
piekna swallow napisał/a:

ale Bogowie areny ruszają już jutro o 22 na HBO to duży powód do radości, ja już nie mogę się doczekać, przez to wszystko krew i piach obejrzałam już 3 razy :-)

oglądam smile serial jest super.

Krew i Piach nadrabiałam niedawno. Bogowie Areny wydają się lepsi, aczkolwiek brakuje głównego aktora, który zachorował na raka i musiał zostać zastąpiony

"Produkcja 2 sezonu rozpocznie się na wiosnę 2011 w Nowej Zelandii. Prezes telewizji Starz ogłosił, że australijski aktor filmowy i telewizyjny został wybrany w drodze bardzo rygorystycznego i wymagającego castingu. McIntyre zagra trackiego wojownika, który zostaje sprzedany, jako niewolnik do rzymskiego miasta, Kapui, gdzie staje się bojownikiem. Pierwszy sezon zakończył się zaraz przed wybuchem rewolty niewolników. Rolę Spartakusa grał wcześniej Andy Whitfield, który musiał opuścić ekipę ze względu na problemy zdrowotne. Whitfield wspiera pomysł zastąpienia go w roli trackiego niewolnika. "

9 Ostatnio edytowany przez CupraFR (2011-03-10 15:18:28)

A ja wciąż nie przekonuję się do drugiej serii. Po obejrzeniu pierwszego odcinka aż nie chce mi się oglądać następnego, choć zapewne i tak się na niego zdecyduję. smile Pierwsza seria była o wiele bardziej interesująca, wciągała i ciągle myślałam ciekawe co będzie w następnym odcinku. W tej serii nie mam  takich odczuć. Mam nadzieję, że powrócą, bo inaczej będę mocno zawiedziona.

10

Witam ja tez należę do osób lubiących ten serial. Sceny są bardzo realistyczne i wciągająca akcja.

Oj oprócz serialowego Spartakusa który bardziej podoba mi się z krótkimi włosami , podobał mi sie jeszcze Kriksos.

W drugiej części czyli teraz uśmiałam się widząc go z długimi włosami. Ciekawiła mnie druga seria ale cóż w pierwszej oni wszyscy zginęli , mam na myśli Batiatusa i jego żonę a teraz żyją. Trochę mi się to kłóci.

W pierwszej części ciekawa rolę miała ta koleżanka zony Batiatusa czyli żona Glabera.. smile rozwaliła tej jednej głowe ufff no naprawdę  szokująco realne.

11

Kriksos to ciasteczko. smile Podobało mi się jak był taki zakochany w tej swojej wybrance, służącej żonie Batiatusa. Taki misiek zapatrzony... smile To było słodkie. tongue

Postawa Spatrakusa co do jego żony Sury też była zachwycająca. Łapało za serce i wzruszyłam się gdy trzymał ją umierającą na rękach. Coś pięknego.

Mnie również jak Tobie Różyczko kłóci się fakt, że w poprzedniej części oni wszyscy żyli.. Nie wiem co o tym myśleć. Zobaczymy, jak akcja się potoczy. Pozostaje nam tylko czekać. smile

12

http://1.1.1.1/bmi/4.bp.blogspot.com/_Ta-8IwWxp0s/S6KkyX86ORI/AAAAAAAAAr4/-mLFkTbjsUk/s320/manu-bennett.jpg

http://1.1.1.5/bmi/static.tvguide.com/MediaBin/Galleries/Shows/S_Z/Si_Sp/Spartacus_Blood_Sand/season1/spartacus-blood-sand-67.jpg

http://1.1.1.5/bmi/famosos.culturamix.com/blog/wp-content/gallery/manu-bennett/manu-bennett-4.jpg NIESTETY ZAJĘTY big_smile
http://1.1.1.2/bmi/s3.daemonstv.com/tv/up/2011/02/Lesley-Ann-Brandt.jpg A OTO JEGO SERIALOWA MIŁOŚĆ smile

13

różyczka napisał/a:

Ciekawiła mnie druga seria ale cóż w pierwszej oni wszyscy zginęli , mam na myśli Batiatusa i jego żonę a teraz żyją. Trochę mi się to kłóci.

Nic tu się nie kłóci, to nie jest druga seria, bo tę będą dopiero kręcić, to jest prequel, czyli przedstawia wydarzenia sprzed pierwszej serii. Czasem wystarczy znać znaczenie słowa i już nic się nie kłóci wink .

14

Ale ten nowy aktor... hmm Jakoś mi nie pasuje. Ale dobrze jest się dowiedzieć, jak zaczynał Kriksos. smile

15

Moi drodzy, dzisiaj kolejny odcinek Spartakusa, nie przegapcie. smile

16

Ciekawy serial, jednak za dużo w nim przemocy i ten widok krwi... Ale serial wciąga.

17

Widok płaczącej żony Batiatusa widzącej martwą przyjaciółkę Gaję, bardzo mnie zaskoczył. Nigdy nie wzruszona, nagle uroiła łzy w poprzednim odcinku.. Niesamowite.. "Bogowie areny" coraz bardziej mnie wciągają, tym bardziej, ze dzieją się różne dziwne, a zarazem ciekawe rzeczy. Czekam z niecierpliwością na kolejny odcinek. smile

18

Pierwszy sezon Spartacusa dla mnie mistrzowski.
Strasznie wciągał. Ściągnęłam go i pochłonęłam w parę dni.
Drugi sezon całkiem ciekawy tylko niestety krótki (teraz jest w kategorii sezon 0)
Trzeci sezon Spartacus Zemsta hmmm pierwsze odcinki dla mnie masakrycznie nudne.
Potem już się rozkręca.
Co prawda brakuje mi starego Spartacusa no ale nie jest źle.

19

Mnie również brakuję poprzedniego, Andy'ego ale na to już nic nie poradzimy, na pewno sam chciałby dokończyć taki świetny serial. hmm Trzeci sezon rozkręcił się, fakt i nadal baaardzo mnie wciąga. Nie mogę doczekać się następnego odcinka. smile

20

Też się wciągam. Podobają mi się role kobiece i intrygi. Nowy aktor grający Spartakusa mnie nie przekonuje, ale oprócz niego jest na szczęście jeszcze pare fajnych postaci

21

Akcja w Spartakusie zmienia się ostatnio nie do przewidzenia. To jest chyba najlepsze co może być tym serialu i wyróżniające spośród tasiemców czy też innych marnych seriali.
Zobaczymy, co będzie dalej. smile

22

Akcja się zapętla straszliwie. Podziwiam wyobraźnię scenarzystów, jest dynamicznie i nieprzewidywalnie. Brawo

23

A więc to koniec Spartakusa... sad Ja również byłam w szoku oglądając ostatnie odcinki. Zaskakiwały niesamowicie i właśnie takie  seriale powinno się tworzyć!

Posty [ 24 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Spartakus krew i piach/Spartacus: Blood and Sand (2010)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024