Witam!
Mam taki problem, moja dziewczyna ma 16lat i chciałaby to ze mną zrobić, nie wiem czy to nie za wcześnie, gdy z nią rozmawiam na ten temat to ona mi odpowiada że jest na 100% gotowa i zdaje sobie sprawę z tego że może zajść w ciąże, nie wiem czemu ona do tego podchodzi z taką lekkością, powinienem z nią to zrobić?
Jak długo jesteście ze sobą? Ja radziłabym poczekać. Powinieneś z nią o tym porozmawiać. Jeżeli czujesz, że powinniście trochę poczekać to jej to powiedz. Postaraj się jednak zrobić to w delikatny sposób, żeby dziewczyna nie pomyślała, że skoro nie chcesz z nią współżyć, to znaczy, że Ci się nie podoba.
Jesteśmy ze sobą od 6 miesięcy, często z nią rozmawiam na ten temat ale ona mi powtarza że ona chce to zrobić teraz, mówi że bardzo mnie kocha i że zależy jej na mnie, jeśli poradzicie mi że mam to zrobić to ja nie będę widział żadnych przeszkód, mam takie nastawienie tylko dlatego że nie chcę jej skrzywdzić, nie chcę żeby tego żałowała.
stary nie chce cie w żaden sposob straszyc ale powiem tak jak dziewczyna nie ma 18 lat skonczonych to lepiej zakonczyc na pieszczotach dłoniami. rodzicie moga zle na to zareagowac a ze dziewczyna jest niepelnoletnia jest kilka paragrafow ktore mozna przyciemnij a przez ktore nabawisz sie zawiasow.
-jezeli nie bedzie miala skonczone 16 lat to według prawa bylbys pedofilem.
-jezeli rodzice by zeznali ze bedac z toba byla pod wplywem alkoholu to jest rozpijanie maloletnich.
niektórzy rodzice moga wynając papuge żeby ci zrobil koło pióra a uwierz mi papuga potrafi. 16lat to w świetle prawa małoletni. zastanów się 3x zanim cos zrobisz
A może nie planujcie tego.Niech ten pierwszy raz będzie dla Was takim spontanem.Wydaje mi się, że lepiej tego nie planować, bo przynajmiej nie będziecie się obaj denerwowali:) Takie jest moje zdanie, ale decyzja należy do Was- zrobicie jak będziecie chcieli.
No tak rozumiem, hmm teraz sam nie wiem co o tym myśleć;/
widzę że już zrobiliśmy błąd bo po trochu planowaliśmy jak byśmy chcieli przeżyć ten pierwszy raz;/
nie wiem czy mówić jej o tym że przez to mogłbym się nabawić problemów z prawem?
widzę że już zrobiliśmy błąd bo po trochu planowaliśmy jak byśmy chcieli przeżyć ten pierwszy raz;/
To normalne,że planujecie.Chodziło mi o to,aby nie ustalać dnia, ani godziny:)Każdy lubi pofantazjować:D więc się nie przejmuj.
nie wiem czy mówić jej o tym że przez to mogłbym się nabawić problemów z prawem?
Możesz powiedzieć jej o swoich obawach,ale nie wiem czy to ją powstrzyma.
aha no dobrze, czyli takie zwykłe planowanie to nie problem?
wątpie żeby to ją powstrzymało no ale zawsze można spróbować:)
przede wszytskim zaplanujecie, jak sie zabezpieczycie! antykoncepcja to podstawa. jesli nie jestes do konca przekonany, czy to dobry czas na Wasz pierwszy raz, to troche przeciagnij to w czasie.jesli mam byc szczera, to nie chcialabym od swojego faceta uslyszec, ze nie jest pewny, czy chce to ze mna zrobic, wiec moze lepiej Ty tez jej tego nie mow. kupcie prezerwatywy, albo niech dziewczyna idzie do lekarza, po tabletki i czekajcie na odpowiedni moment.
pozdrawiam!
ja miałam tez 16 lat kiedy zrobiłam to z chłopakiem, który też miał 18, co prawda byłam miesiąc przed 17 ale jednak,zrobilismy to po roku bycia razem ale pół roku wcześniej juz o tym gadaliśmy;p
Nadal bardzo go kocham i on mnie też i nie załujemy tego, ale seks to poważna sprawa i mozesz ją skrzywdzić jak po tym po nastepnym pół roku bycia razem ją zostawisz, i to nie jest tak że ona jest nie dojrzała takiego wieku nie można stwierdzic;p skoro ona sama tego chce....
często tez dziewczyny tego chca bo myślą że jak nie dadzą tego facetowi to je zostawi,
porozmawiaj z nia czy jest tego pewna i gotowa że bardzo jej pragniesz ale możesz poczekać
aha tyle że na początku zapomniałem dodać że mieszkamy ponad 400km od siebie:(
przyjeżdżam do niej co 2 tygodnie,
Prezerwatywy mam już kupione, teraz tylko ją czeka wizyta u ginekologa:)
no to żadko sie spotykacie;p no to powodzenia tylko pamietaj że pierwszy raz jest ważny potem dla całego życia seksualnego
i ja tam wolałam zaplanować żeby odpowiednio sie przygotować i wogóle ale każdy jest inny:) a nie tam gdzieś po pijaku tak jak czeesto tak bywa;p
No dokładnie, ale na prawdę się bardzo kochamy, nie wiem czemu taki jestem, ale zawsze jak od niej wyjeżdżam to muszę się rozkleić:)
czyli planowanie to coś dobrego? no ok zrozumiałem:)
ja Tylko tak uważam mysle że każdy jest inny, ma inny charakter, poprostu sie spytaj swojej dziewczyny czy chce to planować czy poprostu kiedyś tam spontanicznie;p
ja tam musiałm sobie kupic ładna bielizne kupic świeczki i sie odpowiednio higienicznie przygotować tak jak to sobie wymarzyłam
15 2011-01-30 22:20:31 Ostatnio edytowany przez P&P (2011-01-30 22:22:44)
Widzę bardzo dojrzałe podejście do tematu, to już o czymś świadczy. Ja bym zaczekała z tą decyzją, ale tylko ze względu na młody wiek dziewczyny. Jeśli chodzi o dojrzałość emocjonalną- wzmianka o zabezpieczeniu i ginekologu świadczy o tym, że jesteście dobrze przygotowani. Gratuluję podejścia, zarówno dziewczyny jak i Twojego- taka świadomość seksualna to rzadkość ![]()
Nie wiem, czy Ty jesteś doświadczony w tym temacie, ale pamiętajcie, że pierwszy raz nie często wychodzi tak, jak ktoś sobie planuje- romantyczność, świece i mega orgazm. Najważniejsze to się nie stresować i być w 100% pewnym ![]()
po prostu wolimy się odpowiednio przygotować:)
chyba już o wszystkim pomyśleliśmy:)
więc teraz czekać tylko na odpowiedni moment:)
Zadziwiasz mnie swoją dojrzałością, A twoja dziewczyna swoja głupota... Takie nadeszły czasy, że w tym wieku nastolatki są rozwydrzone i panuje jakaś idiotyczna moda na seks. Ja odnosze jakieś dziwne wrażenie, że może chce zaimponować swoim koleżankom, że "to" już zrobiła... Ale mam nadzieję, że się mylę.. Bo widać , że fajny z ciebie facet.
Zapytaj ją, dlaczego jej sie tak śpieszy? Bo z tego co napisałeś, wnioskuję, że to jakby jej bardziej na tym zależy, ty mógłbyś poczekać..
Z rozmów wynika iż ona nie ma zamiaru chwalić się koleżanką, ja jej wierzę.
Rozmawiałem z nią ostatnio na te tematy i widać że ona jednak mnie zrozumiała:)
Dziękuje wszystkim za pomoc:)
P.S
Edyciak: Wątpię żeby był ze mnie fajny facet xD ale dziękuje:)
... ja odradzam,najwidoczniej ma doświadczenie i tego jej brakuje.
Nie pogniewaj się,ale jednak próbuje sprawdzić jaki jesteś.