Witam, szukam jakiegoś porządnego odkurzacza do samochodu na zasilanie 12V z gniazdka. Słyszałem ze wiele modeli ma niewielką moc przez co są właściwie nieskuteczne. Potrzebny mi jest do sprzątania samochodu po podróżach ze swoimi pociechami. Znacie jakiś dobry produkt?
Każdy będzie mały kup sobie małą przetwornice prądu którą wpinasz w gniazdo zapalniczki i na wyjściu jest 220v podepniesz każdy odkurzacz domowy
o tak to np.wygląda jest tego setki zależy jaka moc jest potrzebna ![]()

Dary,
A który odkurzacz ma 300W? Zwykle koło 1000w. Taka przetwornica nie uciągnie. A jak kupisz większą przetwornice to po paru minutach akumulator zdechnie.
Odkurzacze na 12 V to są zabawki. Widziałam kiedys jak mój facet takim czyms czyścił - robota długa a efekt żaden.
Najskuteczniejsze jest czyszczenie normalnym dużym odkurzaczem na 230 V. Niestety
4 2011-01-30 14:06:12 Ostatnio edytowany przez Dary (2011-01-30 14:06:54)
Dary,
A który odkurzacz ma 300W? Zwykle koło 1000w. Taka przetwornica nie uciągnie. A jak kupisz większą przetwornice to po paru minutach akumulator zdechnie.Odkurzacze na 12 V to są zabawki. Widziałam kiedys jak mój facet takim czyms czyścił - robota długa a efekt żaden.
Najskuteczniejsze jest czyszczenie normalnym dużym odkurzaczem na 230 V. Niestety
Poniekąd masz racje ale jest tego masa na rynku teraz są przetwornice Inwentorowe połowe mniej prądu potrzeba do zasilania ![]()
co do odkurzaczy to do samochodu taki np wystarczy 600w 230v koszt około 100pln

Najlepsze odkurzacze jakie używałem do odkurzania swojego auta to odkurzacze firmy black & decker, zamawiane z ekspertagd.pl