długotrwały ból jajników - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » długotrwały ból jajników

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: długotrwały ból jajników

Witam!

Od tygodnia odczuwam bóle jajników. Pierwszego dnia było najgorzej cięzko było mi siedzieć i chodzić, w nastepne dni troche się zmniejszyły ponieważ pojawiały się tylko rano zaraz po przebudzeniu.
Teraz od dwóch dni dalej bardzo boli. Dodam jeszcze ze towarzyszy temu raz silny raz słaby ból brzucha. Moje cykle miesiaczkowe trwaja przez 28/29 dni i sa reguralne. Teraz spodziewam sie okresu za około 8 dni. Pierwszy raz mnie tak długo boli.
Niestety jak na razie nie mam szans wybrać się do ginekologa ponieważ studiuje w obcym mieście i mam pojecia gdzie mam pójść i w ogole brakuje mi na wszystko czasu ponieważ jest sesja hmm.
Moje pytanie brzmi czy miała któras z Was coś podobnego no i w ogóle jeśli macie cos do powiedzenia na ten temat to byłabym wdzięczna.

z góry dziękuję smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: długotrwały ból jajników

Hej! smile

Ja kiedyś zmagałam się z czymś podobnym, okazało się, że się przeziębiłam. Ale możliwe, że u Ciebie to tylko zwyczajne bóle miesiączkowe i spórbuj sobie doraźnie pomóc biorąc coś z paracetamolem, o ile nie jesteś uczulona;) i coś rozkurczowego, np. buscopan. Oba środki dostaniesz bez recepty, więc na krótko powinno pomóc. Ewentualnie jeszcze możesz pić rumianek. Calłkiem prawdopodobne, że Twój ból spowodowany jest sesyjnym stresem. Jak nie przejdzie to trzeba będzie się wybrać do lekarza.

Pozdrawiam! smile Mam nadzieję, że udało mi się choć trochę pomóc;)

3

witam ,ja też kiedyś miałam taką przypadłość i też z zaziębienia łykałam pyralginę bo paracetamol niszczy wątrobę,ale warto przejść się do lekarza,żeby czegoś nie przegapić

4

Moja znajoma miała takie bóle w jednym jajniku i się okazało, że ma PCO. Jak ci się to powtórzy przed kolejnym okresem to nie zwalaj winę na sesję (bo ona rzeczywiście może byc powodem), a idź do gina smile

5

Powinnaś chyba skontaktować się z lekarzem. Bóle w jajnikach mogą być spowodowane jakimiś patologicznymi zmianami w narządach rodnych.

6

Witam od miesiąca bolą mnie jajniki nie mogę siadać ani leżeć co to może być czy ktoś mi może pomóc bardzo proszę.Wstydzę się iść do lekarza bo już dawno nie byłam.

7

asiula123 napisał/a:

Witam od miesiąca bolą mnie jajniki nie mogę siadać ani leżeć co to może być czy ktoś mi może pomóc bardzo proszę.Wstydzę się iść do lekarza bo już dawno nie byłam.

Jedyna osoba która może Ci pomóc jest lekarz! Dziewczyno ile Ty masz lat, że wstydzisz się iść do ginekologa? Przecież to normalna rzecz! Chcesz sobie narobić więcej problemów? To zwlekaj dalej i szukaj pomocy na forum...:/
Ja od jakiegoś czasu odczuwam ból w lewym jajniku (nie mogę się wtedy wyprostować, bo się nasila) średnio tak raz, dwa razy dziennie... Boję się co to może być nigdy czegoś takiego nie miałam, mam już umówioną wizytę po badaniu się okaże...:(

8

no jasne ,yessa ma rację w takich sytuacjach nie ma czasu na wstyd-a jak zajdziesz w ciążę to też będziesz się wstydziła pójść do lekarza?jest 21 wiek ,bierz się w garść i umawiaj się na wizytę,z przeciwbólowych puki co to proponowała bym pyralginę bo nie obciąża żołądka,a podejrzewwam że tego też już się sporo nałykałaś bo ból jajników jest dość ostry

9

hej ja umówiłam się na wizytę raz się żyję ale idę do kobiety . jutro wam napiszę co mi powie i przepiszę.Żadne leki przeciw bólowe mi już nie pomagają.

10

A jak się bardzo boisz to zapytaj znajome, każda ma jakiegoś zaufanego lekarza smile I nie wstydź się przede wszystkim! takie bóle mozna maskować lekami, ale lepiej jednak odwiedzić specjalistę bo mogą wróżyć że dzieje się coś złego

11

Kobiety podobno są mało delikatne, zawsze chodze do mężczyzn. Ja miałam taki ból jak miałam torbiel.

12

ja też uważma że lepiej pójść do mężczyzny,byłam kiedyś u kobiety i potraktowała mnie jak przysłowiową krowę-facwet przynajmniej jest miły i delikatny,traktuję Cię jak kobietę,moja siostra też miała torbiel i przy tym tak straszny ból-miała zabieg usunięcia i teraz jest ok.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » długotrwały ból jajników

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024