Świadek na rozwodzie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Świadek na rozwodzie

Chciałabym sie dowiedziec czy jesli zostałam wezwana na świadka w sprawie rozwodu,to muszę się zgłosić?czy nie? Jeśli nie to muszę podać jakiś powód?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Świadek na rozwodzie
Anonim67 napisał/a:

Chciałabym sie dowiedziec czy jesli zostałam wezwana na świadka w sprawie rozwodu,to muszę się zgłosić?czy nie? Jeśli nie to muszę podać jakiś powód?

I owszem - MUSISZ i nie ma od tego odwołania. Kara za niestawiennictwo to 500 zł, potem oprócz kary może być doprowadzenie przez policję (ale to raczej w sprawach karnych). Jeśli jesteś członkiem najbliższej rodziny możesz odmówić zeznań, ale to dopiero na rozprawie. Jeśli nie jesteś rodziną którejś ze stron możesz najwyżej zeznać, że nic nie wiesz w tej sprawie - oczywiście, jeśli sumienie Ci na to pozwoli. Możesz też poprosić osobę, która Cię zgłosiła na świadka by wycofała wniosek o przesłuchanie Ciebie

3

A jeśli jestem z mężem po rozwodzie i on się nie wymeldował z domu w którym mieszkam,a ten dom nie jest przepisany ani na mnie ani na niego,to komornik może go zająć?

4

Nie, komornik nie może zająć cudzego (nie będącego własnością dłużnika) domu. smile

5

Jestem po rozwodzie juz od lipca,mój były mąż ciągle jest zameldowany tu gdzie ja mieszkam( ale to nie moj dom).Przychodzą do niego cały czas listy od komorników i z banków,on nie chce sie wymeldować.Co mam zrobić?

6

Urzędowe pisma należy odsyłać do nadawcy z adnotacją "adresat nie mieszka pod podanym adresem", adnotację powinien zrobić listonosz. Wymeldowania może dokonać tylko właściciel domu.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024