Potrzebuję pomocy. A mianowicie.
Jestem ze swoją kobietą już 4 lata, znamy się od podstawówki, kiedyś ją wyzywałem itp. Potem zaczęło się to przeistaczać w coś poważnego, jest teraz moją kobietą, kochamy się. Tylko, że ostatnio zaniedbałem związek, ona mieszka 6 pięter niżej ode mnie, w tym samym bloku, zrobiliśmy sobie przerwę tygodniową, aby to wszystko przemyśleć o nas. Czemu ? Ponieważ jak do niej przychodziłem, to na film i od razu po filmie się zbierałem, nie całowałem jej często, nie mówiłem miłych słów i powiedziała, że czuje się jak byśmy byli tylko kolegą i koleżanką. Po przerwie jesteśmy właśnie i póki co to widać, że to mi zależy, bo jestem za bardzo w nią wpatrzony. Ona ma trudny charakter, nie lubi się przytulać, nie lubi częstych pocałunków itp. Co prawda troszkę mnie to denerwuje, ale radzę sobie z tym. Nie przeprowadziłem z niej jeszcze takiej szczerej rozmowy na ten temat. Zależy mi bardzo na tym związku, ponieważ nie będę ukrywać, miałem ojca, który nie dawał mi przykładu, ona mi pokazała prawdziwą miłość. Ostatnio tak dziwnie się do mnie odzywa, tak jakbym ją wkurzał. Ma okres, więc pewnie też przez to ma takie humory, do swoich rodziców też czasem źle się odezwie, oczywiście nie chodzi mi o bluźnierstwa itd. Ona jest zżyta z rodzicami i lubi z nimi spędzać czas, bardziej niż ze mną. Jestem u niej na drugim miejscu, ale w końcu to rodzice, jest jedynaczką, więc rozumiem to wszystko. W związku wcześniej byłem taki ciapowaty, nie miałem na kim się wzorować, więc ona rządziła w tym związku, bardziej zachowywała się jak facet, a ja po części w stylu przytulania, częstych całunków jak kobieta. Powiedziała mi, że chce poczuć tą miłość, te niezapomniane chwile jeszcze raz, dodała też, żebym był stanowczy, bo tego u mnie brakuje. Wszystko rozumiem, tylko teraz do was pytanie się nasuwa, odpowiedzi wezmę do siebie naprawdę, bo mi się przydadzą. Co zrobić, by być bardziej stanowczym, jak to jej pokazać, co zrobić, by poczuła jeszcze raz to wielką miłość ? Pomyślałem o jakiejś chwili przy świecach bądź coś w tym stylu, ale zapewne są też inne przykłady. Na jakie tematy z nią rozmawiać ? Uwierzcie mi, pogubiłem się już, 4 lata związek, ale po tej przerwie namieszało mi się w głowie i mam zamiar to naprawić, by związek trwał jak najdłużej. My już postanowiliśmy, że ten związek jest stały i już nic go nie przerwie, rozmawialiśmy ze sobą już tak na poważnie kiedyś także myślę, że nic tego nie zepsuje, ale najpierw muszę to naprawić.
Następne pytanie. Ostatnio napisała smsa do jednego chłopaka, bo miał urodziny, wysłała mu życzenia urodzinowe i z okazji nowego roku. Ja jestem taki, że niepotrzebnie się nakręcam i od razu sobie myślę, o kurde a jak oni piszą ze sobą za moimi plecami, albo co innego, zachowuje się tak to może coś jest nie tak, nie chce mi powiedzieć albo coś ? Tak właśnie się nakręcam. Wiem, że to nieprawda, ale co zrobić by się tak nie nakręcać ?
Rozmawiałem z jej mamą, bo też blisko ze sobą jesteśmy, chodzi mi o szczerze rozmowy i powiedziała mi, że nie mam co się nakręcać, bo jak ma mnie to nie pisze z nikim. Proszę dajcie mi jakieś rady do tych pytań, które wam zadałem, naprawdę mi się przydadzą.