W czasie gotowania, pieczenia, itp., po prostu przygotowań świątecznych, milej leci czas słuchając tego co w radio nadają ;p
Są różne audycje, naprawdę dla każdego coś się znajdzie. Ale w przerwach słucham ciągle tych samych piosenek świątecznych i mam tego dosyć ! Wydaje mi się że wszyscy są w stanie to zauważyć. Jako internauci mamy wpływ na wiele wydarzeń.
Może ktoś ma jakiś pomysł, co możemy z zrobić, by te piosenki nie powtarzały się tak często ?? Zadzwonić na antenę i powiedzieć, że juz wszystkim zbrzydło powtarzanie tych samych piosenek. Bo dzieje się tak od dobrych kilu lat !
Czy w ogóle słuchacie radia spędzając czas w kuchni ? Czy sprzątając ?
1 2010-12-23 13:24:54 Ostatnio edytowany przez beata1555 (2010-12-23 13:27:10)
ja zawsze słucham radia, muzyki, cokolwiek bym nie robiła, chyba że to co robię wymaga wyjątkowego skupienia, ale poza tym uwielbiam muzykę, uwielbiam śpiewać, słuchać... więc przy każdej nadarzającej się okazji staram się mieć przy sobie coś, co mi pozwoli uprzyjemniać sobie czas, a więc kuchnia, sprzątanie na całym mieszkaniu, nawet leżenie w wannie <lub książka> droga do miasta, czy gdziekolwiek, kiedy idę sama - to zawsze ze słuchawkami w uszach...
a jeśli chodiz o okres świąteczny, może rzeczywiście często piosenki się powtarzają, ale chyba nie na wszystkich antenach
a jeśli coś mi się nudzi, to korzystam z własnych nagrań, na kompie, w necie, na płytach...
ale jestem za SŁUCHAM MUZYKI I JĄ KOCHAM
towarzyszy mi przez całe moje życie, w każdej sytuacji, wiele z nich pozwala mi się zrelaksować, odstresować, uspokoić, zamyślić, sprężyć do pracy, itp. itd
POLECAM
Ja jeśli mam taką możliwość a zazwyczaj ją mam to słucham swoich nagrań przy np. sprzątaniu. Jeśli jestem akurat w pracy to słucham radia, jakoś umila mi to czas i nie jest tak cicho, co mnie strasznie denerwuje. Tak, to prawda, że piosenki często się powtarzają, ale nie na rmf maxxx.
Eske proponuje ![]()
Eske proponuje
Masz rację Dary, Eska podobnie jak Maxxx jest ok podczas świątecznych przygotowań.
Nowe nagrania, nie powtarzają się z nimi za często.
U mnie na zmianę gra eska rock i radiowa trójka, przed świętami jednak częściej eska rock, bo jakoś przy gotowaniu czy sprzątaniu skupić się na temacie rozmowy toczonej w radio ![]()
I ja się przyłączę, zdecydowanie Eska
Fajne utworki, wiele świątecznych, ale nie powtarzają co 15 min tego samego ![]()
8 2010-12-27 15:53:33 Ostatnio edytowany przez karlikuu (2011-01-01 16:27:37)
Np. w RMF cały czas się powtarzają piosenki, to racja. Również bardzo mnie to denerwuje, ponieważ nie chce mi się ciągle tego samego słuchać.
A propos jest taka, akcja, w której głosować można na m.in. odśnieżanie się radia z przesłodzonych świątecznych piosenek. Organizuje ją Hoop Cola, na swojej stronie (www.hoopcola.pl). Jeśli tylko będą efekty, nie widzę nic przeciwko oddaniu głosu. Codziennie głosuję, bo każdy głos się liczy. Mam nadzieję, ze w przyszłym roku, sytuacja w radio się zmieni. ![]()