Jak uratować związek ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak uratować związek ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Jak uratować związek ?

Mam taki problem. Ostatnio mieliśmy dużo problemów z partnerem. Wszystko nam sie posypało i tak jakby "miłość wygasła" Ja bardzo go kocham i zależy mi na nim z całego serca. Daliśmy sobie więc ostatnią szanse, że spróbujemy uratować nasz związek, spróbujemy być razem. I mój problem jest taki że nie wiem co mam zrobić, nie wiem jak starać się. Czy ulegać na wszystko? Godzić się, by On czuł się wyjątkowo. Czy może zostawić to jak jest i czas sam pokaże czy będziemy razem?
Naprawdę bardzo mi zależy, i jestem w stanie zrobić bardzo wiele. Jednak odczuwam, że jego uczucia i zaangażowanie  wobec mnie trochę wygasły...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak uratować związek ?

Jak długo jesteście razem?
Z jakiego powodu mięliście te problemy?

Nie musisz mu we wszystkim ulegać - nie o to chodzi. Może po prostu warto się na chwilę zatrzymać, pomyśleć co jest nie tak, co się zmieniło w relacji między Wami. Spróbować zacząć od nowa, starać się o siebie, spędzać razem czas, nie wyszukiwać nowych problemów.

Może jakiś wspólny wyjazd? Bez rozpamiętywania tego co było złe.

Jakbyś podała więcej szczegółów można by było doradzić coś konkretnego.

3

Hej,

Nie jestem jakis specjalista ale wydaje mi sie na zdrowy rozsadek, ze nie mozesz na wszystko sie zgadzac aby tylko jego uszczesliwic, bo ty tez jestes rownie wazna i predzej czy pozniej, robiac cos wbrew sobie, to i tak to sie sypnie.

Wydaje mi sie, ze czasem moze warto spedzic troche czasu bez siebie, tydzien, dwa, dac sobie czas na przemyslenia, potem porozmawiac wspolnie i dojsc do wspolnych wnioskow.

Przede wszystkim jednak najwazniejsza jest rozmowa, dialog i pamietaj, jestes rownie wazna w zwiazku jak i on (z Twojej perspektywy nawet powinnas bys wazniejsza).

4

Nie chce Cię straszyć, ale jesli masz podobną historię to może być ciężko, u mnie waliło się pomału i miałam tego świadomość , też byłam gotowa na wszystko i robiłam co mogłam, nie wiem czego zabrakło, być może nowa sytuacja w której znalazł się mój były już chłopak - problemy rodzinne -po prostu przyspieszyła sprawę.

Cięzko jest mi doradzić.. obie strony muszą wykazać się inicjatywą.

5

Obie rady są bardzo dobre. Tylko to wszystko już sprawdzaliśmy. I po takiej rozmowie było dobrze na chwile, a potem znowu źle... więc ja już nie wiem. Mój partner uważa, że to nie ma sensu jak się nie układa że ciągle do tego wracamy. A ciągłe kłótnie były o jego wyjścia, o alkohol... mnie to nie odpowiadało i mu o tym mówiłam. Na początku było dobrze, razem wszystko ustalaliśmy itd... ale teraz nie wiem, brakuje mu chyba tego kim był zanim mnie poznał...

6

Sluchaj, wyglada na to, ze to Ty chcesz walczyc a on niejakos sie poddal.
Wyglada na to, ze moze on sam powinien dojsc do wniosku czego chce, a na to czasem potrzeba czasu, nawet z dala od siebie.

Jesli on sie stal kims innym, bedac z Toba, to w sumie cos nie tak tez sie wydarzylo. Wiadomo, ze bedac z kims rezygnujemy z kilku malych rzeczy czasem, ale moze za bardzo go z pewnymi rzeczami ograniczalas i sila rzeczy doszedl do wniosku, ze nie ma sensu byc z kims kto sprawia, ze czuje sie jak w klatce.

7

do madziak09.....czasem tak jest że trzeba sie pogodzic z rozstaniem...moj byly już chłopak też sobie odpuscił stwierdzil ze skoro ma byc teraz dobrze a i tak ma sie predzej czy pózniej zepsuc to niema to sensu....jedyne co pomoze to chyba czas...czs pokaże czy bedziecie razem czy nie.

8 Ostatnio edytowany przez graf (2010-12-10 21:42:47)

Jestem zdradzaną kobietą, po 26 latach małżeństwa mój ukochany mąż znalazł sobie 19 lat młodszą,kiedy to odkryłam nawet nie próbował się tłumaczyc,powiedział tylko ,że zmarnowałam mu 10 lat życia.Przez te dziesięc lat miałam 2 razy depresję,w czasie menopauzy drugą, przyjaciółki starały się  mi  pomóc ,chodziłam na siłownie ,na tańce i zamiast schudnąc utyłam.Dopiero w lutym jeden z lekarzy stwierdził ,że to nie tylko utycie ale nadmiar wody w organizmie.Po zażyciu tabletek odwadniających w dwa tygodnie zrzuciłam 15 kg i wtedy znalazłam sms od kochanki .Powiedziałam żeby to skończył i chciałam uratowac nasz związek,ale on nadal z nia utrzymuje kontakty ,nawet  dzisiaj jest z nia.a ja sobie z tym nie daje rady.zawsze go bardzo kochałam.Co mam zrobic  ?

9 Ostatnio edytowany przez Epoka (2010-12-11 23:32:22)

graf napisał/a:

Jestem zdradzaną kobietą, po 26 latach małżeństwa mój ukochany mąż znalazł sobie 19 lat młodszą,kiedy to odkryłam nawet nie próbował się tłumaczyc,powiedział tylko ,że zmarnowałam mu 10 lat życia.Przez te dziesięc lat miałam 2 razy depresję,w czasie menopauzy drugą, przyjaciółki starały się  mi  pomóc ,chodziłam na siłownie ,na tańce i zamiast schudnąc utyłam.Dopiero w lutym jeden z lekarzy stwierdził ,że to nie tylko utycie ale nadmiar wody w organizmie.Po zażyciu tabletek odwadniających w dwa tygodnie zrzuciłam 15 kg i wtedy znalazłam sms od kochanki .Powiedziałam żeby to skończył i chciałam uratowac nasz związek,ale on nadal z nia utrzymuje kontakty ,nawet  dzisiaj jest z nia.a ja sobie z tym nie daje rady.zawsze go bardzo kochałam.Co mam zrobic  ?

Droga Graf  - trudno radzić tam, gdzie bólu jest tyle. Ale odsyłam Cie do rozmów kobiet " Dlaczego zdradzani są głupi", "Grupa wsparcia dla kobiet które kochają za bardzo" i " Co mam a czego nie mam" 
Poczytaj - zobaczysz ze na świecie nie tylko Ty zostałas tak skrzywdzona.
A czy uda się uratować Twój zwiażek - to czas pokarze.  Trzymaj sie - ściskam  mocno

A jeżeli chcesz zająć czymś głowę mogę Ci podesłać kilka ksiązek w pdf. Tylko proszę o Twoj email na priv.

10

graf napisał/a:

Jestem zdradzaną kobietą, po 26 latach małżeństwa mój ukochany mąż znalazł sobie 19 lat młodszą,kiedy to odkryłam nawet nie próbował się tłumaczyc,powiedział tylko ,że zmarnowałam mu 10 lat życia.Przez te dzies......................................zawsze go bardzo kochałam.Co mam zrobic  ?

najpierw zadbaj o siebie !
po wtóre zadbaj o siebie  i po trzecie zadbaj o siebie   najwyższa pora.

masz pewnie ze 4-dziesci  parę lat więc nie trać czasu

pozdrawiam

Czasamy jedynym wyjsciem   jest pozegnanie takiego zwiazku , ktory niesie bol i rozczarowanie. Czasami nie warto ratowac zwiazku ktory depcze  nasza MILOSC . Ciagle szarpanie idreczenie sie wzajemne nie buduje i  umacnia zwiazku lecz go powoli ale bardzo skutecznie NISZCZY. Aby cos ratowac to musi dotyczyc dwojga a   nie byc ratunkiem jednostronnym. Pomysl nad tym. Zycze powodzenia.

12

Czasem lepiej puścić. Trzymanie się na siłę i przez przywiązanie niewiele daje.
Ja wiem, że na Świecie jest pełno miłości, tylko trzeba trafić i cieszyć się radością z drugiej osoby. Oczywiście dwustronnie smile
Każdy znajdzie kogoś dla siebie, z kim będzie w końcu szczęśliwy do końca. Niby to takie banalne, ale może coś w tym jest.
Ja ratowałam swój pierwszy związek pomimo, że wiedziałam, że przegram.
Walka z kimś 3-cim potrafi rozszarpać człowieka i zabrać mu wszystko. Zostawia tylko zgliszcza.
Trzeba wiedzieć, kiedy walka ma sens i kiedy przyniesie to, co chcesz osiągnąć.
A ja koniec końców walczyłam tak, że pomimo miłości puściłam go kantem, żeby sam był szczęśliwy.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak uratować związek ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024