15miesięczna córka nie chce spać - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » 15miesięczna córka nie chce spać

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: 15miesięczna córka nie chce spać

Hej pisałam już o synku pomogłyście:) dlatego piszę teraz o córci!
Ma 15mies. i do tej pory usypiała i spała spokojnie, ale od kilku dni jest wielki problem!
W ciągu dnia śpi tylko raz ok 1,5godz. wieczór jak chcę ją usypiać to się strasznie rzuca, wyrywa, płacze!:( Trzymam ją na siłę bo mogłaby mi spaść:(
Noce przesypiała całe,nawet nie jadła, ale teraz budzi się co 1-2godz. nie płacze tylko wrzeszczy!:( Daje jej jeść, pić, przebieram pampersa, ale to chyba nie o to chodzi, bo zaniedługo znów to samo! Kilka dni a mnie już wyczerpało!
W dzień tak samo jak przebieram jej pampersa to strasznie się rzuca na boki dlatego dla bezpieczeństwa przebieram ją na dywanie!
Jest bardzo nerwowa! Czy mogę kupić jej melise, podobno uspakaja?! Albo czy powinnam iść z nią do lekarza podobno też przepisują coś na uspokojenie!?
Niewiem może te nerwy przez to że jeszcze sama nie chodzi, a ja z nią nie dam rady cały dzień gonić za rękę!
Proszę pomóżcie!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: 15miesięczna córka nie chce spać

Myślę, że powinnaś iść z nią do lekarza. Ale niekoniecznie po coś na uspokojenie. Piszesz, że problem trwa od kilku dni. To może oznaczać, że Twoje dziecko ma jakiś poważniejszy problem, jest na coś chore. Może coś ją boli?

3

Pierwsza możliwość-cos jej dolega więc lekarz jest wskazany
Druga możliwość-ząbkowanie u mojego synka kłopoty z drażliwością i problemami ze snem trwały do ostatniego ząbka-teraz wreszcie śpi(1,5 roku wstawał do 14 razy w nocy a rozwijał się prawidłowo i był zdrowy mimo,ze wrzeszczał niesamowicie,marudził ,usypiał na ręku a dotego ja musiałam kłaść się razem z nim.
Podawałam czopki homeopatyczne na początku potem odpusciłam choć było ciężko, mały miał robione posiewy,krew pod różnym kątem i nic-
trzecia ewentualność -dotyczy przebierania ja zmagam się od kilku miesięcy z synkiem i teraz przebieram go na stojąco bo położyć się nia da za nic
Dziecko niewyspane jest gorsze od terrorysty i ma wprost niespożyte siły,czym gorzej śpi tym jest gorsze i tak koło się zamyka.
trzymaj się !

4

Ja np. jestem przeciwna usypianiu dziecka na rekach ten blad popelnilam przy pierwszym dziecku bujanie lulanie itp a najmlodsza przyzwyczailam odrazu do lozeczka i tak jest do dzis a ma rok i 10 mies.i w ciagu dnia ja klade w lozeczku np. zje obiadek i ja klade do lozeczka przykrywam i wychodze z pokoju tak samo jest na wieczor jak zje kaszke klade ja do lozeczka i przykrywam kolderka , kazdy mi mowi ,ze mam zlote dziecko a ja sobie to wypracowalam jak byla malutka bo zdazaly sie takie histerie , krzyki ,ze hej ale bylam cierpliwa by nie popelnic tego samego bledu .

Z tym rzucaniem sie podczas zmiany pieluchy moze daj jej w tym czasie do reki mala zabawke cos co ja zainteresuje na ta chwile ja tak robie i to skutkuje i mow do niej duzo co robisz itp to tez odwraca uwage ,bo Cie slucha .

Sa takie herbatki na uspokojenie z bobo vita z dodatkiem melisy granulowane , sproboj jej podac zobaczysz czy cos pomoglo .

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » 15miesięczna córka nie chce spać

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024