Mąż leń do pracy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mąż leń do pracy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Mąż leń do pracy

Witam was wszystkie kochane kobietki.Cieszę się że znalazłam wasza stronkę.
Mam problem z mężem, gdyż nie chce mu się pracować.Jesteśmy małżeństwem od 14 lat, około 3 lata po ślubie mąż zaczął robić sobie bumelki w pracy i porzucał pracę.Do tej pory gdzie pracował to ma porzucenie pracy(a za dużo się nie napracował, gdyż przez okres całego małżeństwa przepracował tylko około 6 lat) Ostatnia jego pensja była 2,5 roku temu.Ja cały czas pracuję i jeszcze dorabiam w domu dobrze że mam taki zawód jaki mam i bardzo go lubię.Z zawodu jestem krawcową on się nauczył że jak on nie da to ja zawsze coś mam.Przez  14 lat małżeństwa nigdy nie usłyszałam od niego że zrobiłam coś dobrze bo stwierdziłam że on i jego mama są ludźmi którzy robią wszystko naj.zawsze żyłam nadzieją że będzie dobrze ale to jest coraz gorzej bo już potrafi mi nakazać że ja mam mu dać( a dla mnie najważniejsze są teraz dzieci mamy 2 córki)Przez ostatni rok dużo myślałam nad swoim życiem i stwierdziłam że już mam dość sponsorowania męża , zdjęłam klapki z oczu i postanowiłam się rozejść bo tak dalej być nie może.Nie sypiamy już ze sobą 5 lat gdyż wtedy powiedział mi że jestem ku....ą i do dziś nie powiedział przepraszam.Cz ktoś pomoże napisać mi pozew o rozwód tak mniej więcej jak to zacząć.Pozdrawiam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mąż leń do pracy

I bardzo dobrze. Stanowcza jesteś. Gratuluje odwagi i powodzenia!:)

3

Witaj kochana, ja niestety nie znam się na tych sprawach, ale myślę, że znajdą się tu osoby które Ci z tym pomogą. Chce napisać, że jesteś naprawdę odważną kobietą i jesteś na dobrej drodze, bo też masz prawo być szczęśliwa, a nie harować na całą rodzinę i jeszcze męża utrzymywać. Pozdrawiam.

4

Ja niestety też jestem zielona w tych sprawach,a może stety!
Ale znalazlam stronke w necie tam sa darmowe porady i wzory na  rozwod.pl

5

kochana sa pozwyk gotowe tyle co do wypelnienia ale to brzmi mneij wiecej tak:
-zdecyduj sie czy chcesz zeby pozew byl z ozekaniem o winie czy tez nie
-zdecyduj ile kasy chcesz na corki(ja mam 300zl przynane 4lata temu ale jak ostatnio bylam u doradcy, prawnika, po porstu kogos kto sie zna powiedzial ze taraz przyznaja po 500zl wiec radze tyle zechceij an 1 dziecko, sad i tak pewnie bedzie licytowal do dolu wiec niech ci wyjdzie te 300zl chco na jedno dziecko)
-jak jestes zdecydowana to zastanow sie nad rozejsciem sie, tzn wspolnym nie mieszkaniem, tzn jaka jest sytulacja  zmieskzaniem??
zastanow sie co macie do podzialu

jak dla mnie to rozowd masz pewny tylko kwestia zebys jak najwiecej wyciagnela kasy z tego malzestwa. napisz czy macie np wspolny samochod, dom, konto?
napisz szczegoly i wtedy bede mogla podpowiedziec jak to powinno wygaldac.
a pzo atym jest pelwno doradcow za darmo co pomoga napisac, tj np jakies fundacjie czy Osrodek Pomocy Rodzinie-ja tam znalazlam pomoc

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mąż leń do pracy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024