Jak na nowo zaufać ludziom?? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak na nowo zaufać ludziom??

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Jak na nowo zaufać ludziom??

Zaczne od tego że jestem młodą osoba po przejściach. Przez to wszystko co mnie spotkało, przez to jak byłam oszukiwana nie umiem teraz spojrzeć na człowieka myśląc że mówi prawdę. Każdy jest u mnie podejrzany...Wszystko analizuje, snuje podejrzenia itd. Zaczyna mi to już samej przeszkadzać, jestem zła na siebie a zarazem boję się tak jak kiedyś bezgranicznie ludziom ufać i doszukiwać się w każdym czegoś dobrego. Jak znaleźć ten złoty środek, tą równowagę by nie zostać oszukaną a zarazem ciągle nie podejrzewać??

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak na nowo zaufać ludziom??

a po co Ci kochana to bezgraniczne zaufanie??? zastosuj zasadę obowiązującą wszystkich kierowców - zasadę OGRANICZONEGO zaufania do innych użytkowników szos ( w tym wypadku świata) Tak jest bezpieczniej. Słuchaj, obserwuj ... ostrożność to nie zbrodnia smile

3

Anhedonia napisał/a:

a po co Ci kochana to bezgraniczne zaufanie??? zastosuj zasadę obowiązującą wszystkich kierowców - zasadę OGRANICZONEGO zaufania do innych użytkowników szos ( w tym wypadku świata) Tak jest bezpieczniej. Słuchaj, obserwuj ... ostrożność to nie zbrodnia smile

To prawda.
Nie ma gwarancji na to, że ktoś nas nie zawiedzie. A ufać ponownie jest cholernie ciężko.

4

Ja nie chce bezgranicznie ufać tylko jak wiedzieć gdzie ta granica zeby nie przesadzać w swoich podejrzeniach?? Jak po prosu dac jakąkolwiek ilośc zaufania?

5

granicy Ci nikt zapewne nie poda, przesada w jedną bądź drugą stronę jest zła, sama mam problem z zaufaniem, tez pytałam, czytałam i raczej dobrej rady na to nie ma, podobno potrzeba czasu i pracy nad sobą by móc ponownie komfortowo wejść w bliższą relacje

6

zaufania ja..nie daje od razu...
zaufanie we mnie pojawia sie z czasem kiedy kogos poznaje, poza tym zawsze licze sie z tym ze kazdy popelnia bledy i moze zdarzyc sie ze ktos nas zawiedzie, wtedy rozmowka.. czesto da sie cos normalnie wyjasnic i mozna dalej ufac.

7

Najpierw kogoś poznajesz, traktujesz go trochę z dystansem bo nie wiesz, czy jest godny zaufania. po czasie okazuje się, czy można tej osobie zaufać bardziej czy mniej. nikt Ci nie da recepty jak spojrzeć człowiekowi w oczy i wyczytać jego zamiary

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak na nowo zaufać ludziom??

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024