Jak zmniejszyć ból po rozstaniu i NIE WRÓCIĆ DO PIEKŁA ??? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak zmniejszyć ból po rozstaniu i NIE WRÓCIĆ DO PIEKŁA ???

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Jak zmniejszyć ból po rozstaniu i NIE WRÓCIĆ DO PIEKŁA ???

Dziewczyny,
pisze do was,bo szukam wsparcia,bo inaczej oszleję sama z sobą!
Historię moją opiszę wam dokładniej jutro,bo chwilowo mam internet tylko w iphonie,i pisanie idzie mozolnie..
Tak na skróty-męża poznałam mając 16 lat-wielka miłość,do dziś jest moim jedynym facetem,nigdy go nie zdradziłam,uwielbiałam,wybaczałam,że traktował mnie jak śmiecia...
W wieku 18 lat wzięliśmy ślub (on jest 8 lat starszy),urodziłam córeczkę (najcudowniejsze co mi się w życiu zdążyło -dziś ma 16 lat smile),wyjechaliśmy do Niemiec.
Mąż pił,awanturował się,a później...tak mnie kochał!i ja czekałam na te momenty litościwej "miłości",spełniałam się w pracy,powolutku piełam się na schodkach kariery,miałam cudowny kontakt z córką(która b.cierpiała z jego powodu),ale kontakty małżeńskie były coraz gorsze.
Na koniec nie było dnia bez wyzwisk,na które ja już prawie nie reagowałam,a on nawet nie widział potrzeby,żeby przeprosić(bo i poco,skoro spływało jak po kaczce).
Parę dni temu odeszłam...zabrałam córkę i psa i poszłam...
I teraz posłuchajcie najlepszego-serce mi pęka!nie mogę spać,nie mogę jeść,ciagle się o niego (!!!) martwię ...
Wiem,że to jest chore,ale nie wiem jak sobie z tym poradzić...
W wielu innych sprawach nie mam większych trudności...nie boje się samotności,nie chce innego związku,mam świetna pracę i cudowną córkę,która mnie wspiera i jest szczęśliwa,że wreszcie podjęłam tą decyzje.

A moje serce krwawi....

Czy ktoś jest w stanie zrozumieć co się ze mną dzieje????
Z góry wam dziękuje za odpowiedzi!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak zmniejszyć ból po rozstaniu i NIE WRÓCIĆ DO PIEKŁA ???

Musisz odbudować poczucie własnej wartości.

Upodlił Cię, a dla Ciebie stało się to normalne. Sama piszesz, że już właściwie przestałaś reagować na wyzwiska i traktowanie Cie jak szmatę. Uznałaś, że tak musi być.

Potem wyprowadziłaś się - ciekawa, co musiało sie stać strasznego, abyś tak zareagowała i zdecydowałaś się na zburzenie tej swojej "normalności".

Zostaw tego drania, bo życie z nim było właśnie  n i e n o r m a l n e!
Patologiczne.
Czy zdecydowałabyś się opowiedzieć komuś ze swojego środowiska historię swego związku?

Piszesz, że poza związkiem wszystko Ci się udało - idź tą drogą. Pomyśl też o córce, za którą jesteś odpowiedzialna. Nie marnuj jej życia dla chama.

A o niego się nie martw - ma mózg, to da sobie radę. Skoro mózgu nie ma, to nie masz szans na normalne zycie z tym mężczyzną.

3 Ostatnio edytowany przez maxi (2010-11-07 11:15:47)

Zapraszam do wątku - dlaczego zdradzani są glupi - tam znajdziesz odpowiedzi na wszystkie swoje pytania, nawet na to - dlaczego kochamy takich dupków "chorą i obsesyjną" miłością, taką własnie jak Ty, to uzależnienie i przywiazanie nic więcej ale to trzeba leczyć, przeczytaj ten wątek a jednocześnie poszukaj terapeuty i chodź na terapie, to Ci pomoze, buziak

I nie o to chodzi czy on Cię zdradził czy nie, w tym watku głównym pytaniem jest - dlaczego kochamy takich dupków i czego się boimy kiedy ich nie bedzie? - polecam

4

Witaj Matylda76.
Wiesz ja doskonale Cię rozumiem.Mojego męża poznałam w podobnym wieku jak Ty.To ,ze zrobiłas taki krok..powinnaś byc z siebie po prostu dumna.Dlaczego się martwisz????Odpowiedz jest prosta....
To Twój pierwszy i jedyny facet ,który wprowadził Cie w dorosłe życie.Jestes od niego uzalezniona...bo był twoim elementem układanki przez większosc Twojego życia!Musisz się otrząsnąć..walczyć z tym uzaleznieniem..jak palacz...czy alkoholik.Dasz radę.Jestes nawet w podobnym wieku do mojego(wnioskuję po nicku),wiec jesteś młoda i zasługujesz na faceta dla którego będziesz księżniczką...a nie ścierką..tylko się nie poddaj i nie ulegnij...masz dla kogo być szczęśliwa...;)
Pozdrawiam:)

5

Matylda76 napisał/a:

I teraz posłuchajcie najlepszego-serce mi pęka!nie mogę spać,nie mogę jeść,ciagle się o niego (!!!) martwię ...

Czy ktoś jest w stanie zrozumieć co się ze mną dzieje????
Z góry wam dziękuje za odpowiedzi!

stań przed lustrem i zapytaj sie siebie czego ci brakuje ?
wyzwisk   ?  napisałaś ,że one spływają jak po kaczce  , tak ale nie po kobiecie  taka stoii przed tobą w lustrze zobacz ją i  uszanuj  uśmiechnij się do niej chociarz ty sama  on tego juz nie zrobi .
zacznij sie martwić o siebie .

6

czesz Matyldo jak czytam twoja historie,to jakbym czytala o sobie.,Ztym różnica ,że mnie maz wygonil z corka o 5 rano.Niemiałysmy gdzie mieszkac, moje serce tez krwawiło.Jestes od swojego meza uzlezniona bo twoj maz jest alkoholikiem.z tego co na pisałas to wywnioskowałam.to ,ze sie wyprowadzilas to zrobilas to co najlepsze.Weż sie teraz w garsc zapisz sie na terapie wspoluzaleznionych to ci pomoze na pewno.Ja też byłam rozdarta niemieszkałam z mezem 6 miesięcy,ale sie wzięłam ,za siebie ,a pozniej za niego,wróciłam do domu mój maz mnie o to prosił ,ale ja postwiłam warunki mial sie leczyc.poszedl na moje warunki.w obecnej chwili ni pije i tez skladamy nasz rodzine.jakbyś chciala cos wiecej wiedziec to napisz:)

7

Kochani moi smile
Boże jak bardzo macie rację,tak bardzo,że aż boli....
Wszystko tak boli..
Wytrzymam,wytrzymam,wytrzymam...

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak zmniejszyć ból po rozstaniu i NIE WRÓCIĆ DO PIEKŁA ???

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024