Dziewczyny piszę tu bo już mi ręce opadają..Nie wiem jak mam sobie z tym poradzić, dlatego proszę Was o pomoc. Otóż mój chłopak nie potrafi się ładnie ubrać, potrafi chodzić w jednym swetrze przez tydzień:/Rozmawiałam z nim na ten temat, ale on dalej swoje. Nawet się przez to pokłóciliśmy.Nie ma eleganckich ubrań, a jak chciałam go wziąć na zakupy to nie chciał,nie umiem go przekonać do tego.Kupiłam mu nawet ostatnio sweterek,to nawet się nie ucieszył, nawet nie podziękował..Jakby ze mna mieszkał to bym mu chyba ten sweter potargała.
On nie przywiązuje uwagi do ubrań, ale mi to przeszkadza.Chciałabym ładnie ubranego mężczyznę, a nie tylko w jednym i tym samym ubraniu..
Wiem, że to co powiem nie będzie pocieszające, ale według mnie Twój chłopak się nie zmieni.
Taki ma styl, nie przywiązuje większej wagi do wyglądu i tyle.
Problemem byłoby gdyby chodził brudny, nieogolony, (czyt. kompletnie zaniedbany).
Spróbuj go zrozumieć, taki pewnie jest od zawsze, dobrze mu z tym i nie chce tego zmieniać,
bo nie widzi nic złego w tym, że nie ubiera się ładnie i modnie.
Swoją drogą, skoro takiego go pokochałaś i zaakceptowałaś, to nie powinno Ci to bardzo przeszkadzać;)
Pewnie i masz rację.Może kiedyś i mi to nie przeszkadzało,ale teraz jak go widzę codziennie w tym samym to odechciewa mi się.On ma mi się pobodać, ale jakoś się o to nie stara..
Przede wszystkim porozmawiaj z nim na ten temat i powiedz mu że chciałabyś,aby częścej zmieniał ubrania. Myślę że dobrym pomysłem byłyby wspólne zakupy:)
Ja już mu tyle razy tukłam do łba o tym, ale to nie pomaga.. a żeby go wyciągnąc na zakupy to trzeba mieć anielska cierpliwość xD Cięzki z niego przypadek ale na święta mam zamiar mu kupić czarna koszulę taką elegancką mam tylko nadzieje ze bedzie w niej chodził,ze nie będzie tak jak z tym swetrem co mu ostatnio zafundowalam.. ;/
Takie "niechciane" prezenty mogą nie załatwić sprawy. Spróbuj wyczuć jakie ciuchy mu się podobają. Może po prostu jest zbyt leniwy żeby chodzić po sklepach i szukać.
Albo terapia szokowa na jakiś czas ty przestań się ładnie ubierać kiedy się z nim spotykasz, cały czas w tym samym chodź albo w jakiś starych ciuchach. Czasem działa
tez miałam z tym problem. jednakże starałam się nie zwracać na to uwagi. czasem noszenie przez mojego faceta tych samych spodni przez całe 2 tygodnie doprowadzało mnie do szału. myśle że powinnaś zaakceptowac styl twojego chłopaka. czasem nasz styl odzwierciedla nasz charakter. moze on poprostu nie lubi eleganckich ciuchów. chociaż ja szaleje za chłopcami w firmowym butach, sweterkach i zwezanych spodniach (ale nie dopasowanych rurkach pfe).
...i mysle ze powinnas pogadac z nim o tym. chodzenie w tym samym ubraniu przez dłuzszy okres czasu jest niechigieniczne. jak nie chce zmienic stylu to niech chociaz zmienia ubrania max. co 2 dni! <3 zycze szczescia
rozumiem Cie doskonale - moj chłopak jak sie poznaliśmy miał na sobie super fajne zestawienie kolorystyczne ciuchów zieleń z czarnym i zółte elementy na czapce - wariacko ale dla mnie fajnie..oczywiscie, ze jest dla mnie wazne co ma w głowie, jaki dla mnie jest - bo zaraz kiedy krytykuje jego ubiór coś mi w tyle głowy skrzeczy "nie bądź wredna":) - ale czasem jak sie ubierze to ....dramat!
ostatnio kupiłam mu 2 t-shirty Jinxa w sklepie internetowym (miłosnik gier - level 77 - polecam szybciutko sciagneli mi koszulki ze stanow!),wiec zakłada je na bluzy z długim rekawem + dzinsy da sie to jeszcze zniesc. jak sie przetra bede sie martwic:)
Jasne, że ważne jest to co ma w głowie, ale jednak ubiór jest wizytówką nas samych;) Dlatego zależy mi na tym, aby mój chłopak nosił czyste ubrania,a nie przepocone feee..Ja też swojemu kupuje ciuchy, ale na marne.Ostatnio kupiłam mu sweterek niby mu się podobał, ale musiałam się naskakać zeby go ubrał.. nie wiem, widocznie mu to nie przeszkadza,tylko ja się z tym męczę.
Oj, a ja nie rozumiem, czemu ciuchy sa dla was takie wazne i co jest niby szczegolnego w facetach w ''firmowych sweterkach' Oczywiscie, co innego, jesli te ciuchy sa brudne. Ale zeby tylko niemodne czy niezbyt eleganckie? Ee tam. Wiem ze nic moj post nie wnosi, ale chcialam powiedziec, ze sa dziewczyny, ktore na to nie zwracaja uwagi (pewnie bym nie zauwazyla, gdyby moj chlopak 2 tygodnie nosil te same dzinsy, zreszta ma tylko kilka par bardzo podobnych..)
Z drugiej strony, taka lekko obcisla bluza to jest cos Jednak to i tak osoba/osobowosc 100krotnie przebija jakiestam ubranie, o.
Mozecie sadzic inaczej, oczywiscie. Tyle ze ja 'mam' kompletnie inaczej
No właśnie.. nie jesteś w podobnej sytuacji więc się ciesz:)Ja też nigdy nieprzywiązywałam uwagi do ubrań, dopóki nie pojawił się ten problem.
Hm... problem wbrew pozorom dość ciężki. Co zrobić? Sama nie wiem. Szczerze mówiąc dziwi mnie jego zachowanie. Jeżeli z nim o tym rozmawiałaś i prosiłaś go, żeby sobie coś kupił, a On na to nie reaguje, to chyba coś jest nie tak:/ Kup mu może jeszcze raz jakąś rzecz - może w końcu zda sobie sprawę, jak to jest da Ciebie ważne...
Do niego żadne argumety nie trafiają, on wie lepiej.Powiem mu, że ma zmienić t-shirt, zmieni go, a potem 2 tygodnie w nim chodzi i znowu muszę przypominać..dererwuje mnie to, bo jest dorosłym facetem!!Jego mama też na to reaguje, a on tylko na chwilę zmieni ubranie jak mu się przypomni.
Dziewczyny piszę tu bo już mi ręce opadają..Nie wiem jak mam sobie z tym poradzić, dlatego proszę Was o pomoc. Otóż mój chłopak nie potrafi się ładnie ubrać, potrafi chodzić w jednym swetrze przez tydzień:/Rozmawiałam z nim na ten temat, ale on dalej swoje. Nawet się przez to pokłóciliśmy.Nie ma eleganckich ubrań, a jak chciałam go wziąć na zakupy to nie chciał,nie umiem go przekonać do tego.Kupiłam mu nawet ostatnio sweterek,to nawet się nie ucieszył, nawet nie podziękował..Jakby ze mna mieszkał to bym mu chyba ten sweter potargała.
On nie przywiązuje uwagi do ubrań, ale mi to przeszkadza.Chciałabym ładnie ubranego mężczyznę, a nie tylko w jednym i tym samym ubraniu..
Rozumiem chcesz jak większość z was abyś fajnie przed koleżankami wyglądała z nim i tak ogólnie a zwłaszcza dopasowani do siebie, rozumiem to doskonale,mnie też żona ubiera odkąd się znamy ,zna się na modzie interesuje się tym i ma dużo koleżanek pracujących w takich sklepach,mi to się podoba
Musisz go jakoś przekonać bo to fajne jest jak chcesz go troszkę zmienić żeby ci się podobał bardziej
Wytłumacz mu żeby się dostosował do twojego stylu ubierania bo inaczej będziecie wyglądać jak kwiatek przy pokrzywie
Nie rozumiem twojego chłopaka może zamknięty w sobie,wstydzi się czegoś, spróbuj popracować na nim.Większość chłopaków w twoim
wieku przy takim stylu ubierania się odstrasza dziewczyne
17 2010-12-14 00:25:27 Ostatnio edytowany przez Dary (2010-12-14 00:27:31)
aero_90 napisał/a:Dziewczyny piszę tu bo już mi ręce opadają..Nie wiem jak mam sobie z tym poradzić, dlatego proszę Was o pomoc. Otóż mój chłopak nie potrafi się ładnie ubrać, potrafi chodzić w jednym swetrze przez tydzień:/Rozmawiałam z nim na ten temat, ale on dalej swoje. Nawet się przez to pokłóciliśmy.Nie ma eleganckich ubrań, a jak chciałam go wziąć na zakupy to nie chciał,nie umiem go przekonać do tego.Kupiłam mu nawet ostatnio sweterek,to nawet się nie ucieszył, nawet nie podziękował..Jakby ze mna mieszkał to bym mu chyba ten sweter potargała.
On nie przywiązuje uwagi do ubrań, ale mi to przeszkadza.Chciałabym ładnie ubranego mężczyznę, a nie tylko w jednym i tym samym ubraniu..Rozumiem cię chcesz jak większość z was abyś fajnie przed koleżankami wyglądała z nim i tak ogólnie a zwłaszcza dopasowani do siebie, rozumiem to doskonale,mnie też żona ubiera odkąd się znamy ,zna się na modzie interesuje się tym i ma dużo koleżanek pracujących w takich sklepach,mi to się podoba
Musisz go jakoś przekonać bo to fajne jest jak chcesz go troszkę zmienić żeby ci się podobał bardziej
Wytłumacz mu żeby się dostosował do twojego stylu ubierania bo inaczej będziecie wyglądać jak kwiatek przy pokrzywie
Nie rozumiem twojego chłopaka może zamknięty w sobie,wstydzi się czegoś, spróbuj popracować nad nim.Większość chłopaków w twoim
wieku przy takim stylu ubierania się odstraszają na pierwszy rzut oka dziewczyne