Dermacol Make-up Cover
cena : od 15do 25zł
Opis producenta
Legendarny, profesjonalny podkład zakrywający.
Odznacza się doskonałymi właściwościami kryjącymi nawet przy użyciu cieniutkiej warstwy. Zawiera 50% pigmentów co sprawia, że doskonale wyrównuje i tuszuje różne niedoskonałości cery. Zawiera składniki, dzięki którym chroni przed działaniem wilgoci i wody morskiej - jest bardzo trwały. Intensywnie chroni przed promieniowaniem słonecznym - zawiera wysoki filtr SPF 30. Testowany dermatologicznie. Nie zawiera konserwantów.
Przeznaczenie
Maksymalne krycie! Polecany pod makijaż dzienny i wieczorowy. Do każdego rodzaju skóry. Idealny do profesjonalnego makijażu, na specjalne okazje, do fotografii, zdjęć filmowych, telewizji.
Stosowanie
Nakładać na wchłonięty krem. Stosować niewielką ilość (jest bardzo wydajny). Można mieszać z innym podkładem. Odcienie ciemniejsze nadają się doskonale do modelowania rysów twarzy.
Moja opinia
Sporo naczytałam się na temat tego podkładu, który często był oceniany jako "idealny", sama chciałam się więc przekonać jaki jest naprawdę i jak moja skóra na niego zareaguje. A ponieważ od 2lat używam bardzo dobrego podkładu Revlon Colorstay - wobec Dermacolu miałam spore oczekiwania i poprzeczka była postawiona bardzo wysoko.
Niestety - zawiodłam się na nim. Jak dla mnie liczy się przede wszystkim nie tyle dobre krycie, ale równie ważny jest naturalny efekt. Po użyciu Dermacolu - czułam się jak w "masce", strasznie "ciężki" ten podkład nawet stosowany z kremem nawilżającym. Ma także dziwne warianty kolorystyczne - ja zakupiłam nr 221 i bałam się, że będzie za ciemny, a na skórze okazał się zdecydowanie za jasny...
Jedynie co mogę doradzić to używanie tego podkładu jako korektora na jakieś bardzo trudne do zakrycia "defekty" skóry.
Podsumowując:
Na plus - bardzo dużaaaaa wydajność i cena, a także mocne krycie.
Na minus - efekt "maski", trwałość taka sobie i wymaga wprawienia się w jego nakładanie.
W skali 1:10 - daje 6 dla podkładu i 9 jako korektor ![]()