wszystko sie posypało ! załamka ;/ - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » wszystko sie posypało ! załamka ;/

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 26 ]

Temat: wszystko sie posypało ! załamka ;/

Dużo rzeczy już tu pisałam o swoim życiu . Pierwszy raz napisałam o tym że chciałam spróbować nasz pierwszy raz . Więc stało się to ... ale nie tak jak powinno być ;( . Było romantycznie itd jak powinno być przy pierwszym razie ale już od kilku dni nie dostaje miesiączki choć powinnam dostać ! . Poszłam do apteki po test ciążowy z płaczem zaledwiee . Za pierwszym razem nic więc na drugi jeszcze jeden kupiłam i co ? wykazało że jestem w ciąży ;( jestem załamana przecież mam dopiero 18 lat za miesiąc . Nie wiem co zrobić jak powiedzieć rodzicą ;( boje się . Mój chłopak tak samo ... ale powiedział że co by nie było będzie przy mnie i wychowa te dziecko bo kocha mnie ! . Ale ja nie wiem czy chce to dziecko . Juz znam reakcje rodzicow beda kazali mi usunac ciaze ;( ale ja sie boje ! boje sie wszystkiego ! co na to szkola gdy zaczne chodzic ... Dziewczyna konczaca liceum w ciazy ? .

Ale czy to dobre usunac ? ... wkoncu jak narazie tam jeszcze po czesci dziecka nie ma .
Rodzice i tak beda kazali usunac mama na pierwsza reakcje pojedzie ze mna do ginekologo i napewno mnie znienawidzi . Tata to samo ...  I wiem że zostal mi teraz tylko Moj chlopak sad . Tak naprawde nie wiem jak to sie stalo bylismy bezpieczni za pierwszym razem . Natomiast za trzecim juz niee , nie mielismy zabezpieczenia . Może to dlatego ? nasza wina sad . Nie wiem co robic jestem w totalnym dolku .

Tyle juz wam pisalam o moich problemach ( bo moje zycie to same problemy ) .
Teraz to jest najwiekszy problem ;(

Pomorzcie prosze !

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: wszystko sie posypało ! załamka ;/

Słoneczko spokojnie...po pierwsze musisz iść do lekarza aby się upewnić co do Twoich przypuszczeń,chyba,że już to zrobiłaś...jesteś bardzo młoda,to fakt,ale nie podejmuj żadnej decyzji pochopnie,potem możesz żałować przez całe życie.Jeśli będziesz już pewna musisz porozmawiać z rodzicami,być może pozytywnie cię zaskoczą,chociaż pierwsza reakcja może być niefajna...Bardzo ważne jest to,że twój chłopak jest przy tobie i możesz na niego liczyć...

3

kasiorek01 , bardzo sie staralam , zeby nie napisac : a nie mowilam?.Prosisz o rade , a i tak robisz po swojemu.Pewnie mnie tutaj zlinczuja , ze tak pisze w takiej sytuacji , ale nie moge sie powstrzymac.Chcialas byc dorosla , zdecydowalas sie na seks ze swoim chlopakiem , ale doroslosc to takze odpowiedzialnosc, za seibie , za partnera , za kogos " trzeciego", ktory moze sie pojawic.Dla Ciebie wazne bylo to , czy podczas pierwszego razu boli , czy leci krew , ale nie zapytalas , jak nalezy sie wlasciwie zabezpieczyc.To chyba swiadczyloby o odpowiedzialnosci i doroslosci.Masz trudny kontakt z rodzicami i w moim odczuciu na zlosc im chcialas odmrozic sobie uszy.Mam nadzieje , ze jednak skonczy sie na strachu i wyciagniesz z tego jakies wnioski z korzyscia dla siebie.Nikomu nie robisz naz zlosc , tylko samej sobie.Wiem co mozesz czuc w tej chwili , ale musze Ci napisac takie rzeczy dla Twojego dobra , bo mimo , ze Cie nie znam , zycze Ci jak najlepiej smile
Posta z prosba o porade dotyczaca pierwszego razu pisalas chyba 5 sierpnia , dzisiaj jest 14.Moze za wczesnie zrobilas test , zeby wynik wyszedl obiektywny?Z reguly robi sie go kilka dni po terminie spodziewanej miesiaczki.Najczulsze sa testy ciazowe PRE TEST , cena ok.12 zł , albo QUICK VUE , ok.14 zł.U mnie zawsze sie sprawdzaly , nawet kiedy je wykonywalam nie z porannego moczu.Nie panikuj , co sie stalo to sie nie odstanie.
Postaram sie poszukac dla Ciebie kilka linkow , ktore musisz sobie poczytac i wbic do glowy na przyszlosc.Mam nadzieje , zre to bedzie dopiero pierwszy krok w doroslosc.Trzymam za Ciebie kciuki.

4 Ostatnio edytowany przez Jeanne (2008-08-13 22:01:07)

Jak obiecalam wklepuje linki:
http://www.your-life.pl/
http://www.resmedica.pl/ffxart8002.html
http://www.embrion.pl/npr/sluz.htm
http://www.ctlife.com.pl/Artykuly/Plodn … owieku.htm
http://www.biomedical.pl/antykoncepcja/ … na-48.html
http://www.resmedica.pl/ffxart1004.html
http://www.kobietaintymna.atupartner.pl … 0anty.html
http://www.antykoncepcja.com.pl/skutecznosc.htm
http://www.ginekologia.med.pl/forum/vie … php?t=5427

Mam nadzieje , ze te informacje Ci sie przydadza na przyszlosc.To nasz kobiecy obowiazek wiedziec takie rzeczy . Napisz jak sie sprawy maja, pamietaj , ze nie jestes sama .Powodzenia smile

5

Kochana nie martw sie!!! Ja tez jestem w podobnej sytuacji mam 19 lat i takze spoznia mi sie okres ale ja sie zabezpieczałam a ty pisałas ze za 3 razem juz nie...to troszke nie dobrze:| ja dopiero mam zamiar zrobic test.jescze nic nie wiem,czekam moze okres przyjdzie ale jesli nie to napewno ciazy nie usune i tobie radze to samo!!!! Zobacz dziewczyny naprawde w zlysc sytuacjach rodza dzieci i je wychowuja! a jak jest przy tobie chlopak ktory cie wspiera to masz szczescie i powinno cie to mobilizowac do dobrego.Wiem ze jest ci ciezko,w pelni cie rozumiem ale za nic w swiecie nie usuwaj cizay1!!! szkole skonczysz!wejdz na strone www.aborcja.pl i zobacz moze cie to zrazi do zlego czynu...

6

Dziewczyny skoro jesteście pełnoletnie to czym się martwić?Przecież tyle się słyszy o młodszych ciężarnych dziewczynach które jakoś sobie radzą.Jesteś w dobrej sytuacji,że chłopak też chce ponieść konsekwencje,a nie wszyscy tacy są.Staraj się myśleć pozytywnie,przecież nie Ty jedna skończysz szkołę z brzuszkiem.Pomyśl czy warto przez szkołę i rodzinę pozbawiać dzieciątko życia,przecież ono niepchało się na świat,zostało poczęte przez Was.Jeśli usuniesz ciążę to napewno do końca życia będziesz myśleć jakie ono by było,będziesz za nim tęsknić i żałować tego co zrobiłaś a czasu nie cofniesz.

7

Pamiętam temat aborcji w szkole na religji,katechetka powiedziała nam,że jak kiedyś będziemy zastanawiać się nad aborcjią,żebyśmy pomyśleli co powiemy temu dziecku gdy spotkamy je w niebie,jak spojrzymy mu w oczy....

8 Ostatnio edytowany przez CookieBitch (2008-08-13 23:48:09)

ponoć po rozpoczęciu współżycia cykl sie przesuwa. ja też tak miałam.

ciąża? mam 17 lat i to przechodziłam. noc w noc płakałam co to będzie, że nie chcę dziecka, że mama będzie do końca życia mi to wypominać. usunęłam. i co? teraz popadam w jakieś paranoje. jak widze dzieci to aż mało nie sikam ze szczęścia. śnie, że jestem w ciąży albo moja koleżanka i jej zazdroszczę.( w ciągu tygodnia 3 sny takie miałam) a jak teraz myślę, że już by było widać brzuszek i byłoby takie malusie to płacze i BARDZO żałuję bo po wszystkim rozmawiałam z mama i powiedziała, że by mi pomogła a myślałam że kazałaby mi się pozbyć go. wtedy płakałam że jest a teraz ryczę, że go już nie ma.

porozmawiaj z mama 'co by było gdyby...?' i zrób test.
moja mama w tym czasie ciągle mi mówiła, że ja dziecko bede miała ok 30 roku zycia.. najpierw nauka itd.
to bardzo groźnie brzmiało. ale jak już zapytałam co by zrobiła jkaby tak wyszło, że to juz teraz...
przecież to matka. pomoże swojemu dziecku w potrzebie. NAWET JEśLI... NIE ZABIJAJ DZIECKA!

przede wszystkim spokój.

9

Miranda napisał/a:

Pamiętam temat aborcji w szkole na religji,katechetka powiedziała nam,że jak kiedyś będziemy zastanawiać się nad aborcjią,żebyśmy pomyśleli co powiemy temu dziecku gdy spotkamy je w niebie,jak spojrzymy mu w oczy....

Może: Nawet nie wiesz przed czym Cie uchroniłam. Zycie to nic przyjemnego?

A tak serio to jesli dziewczyna uzna,że chce usunac to powinna to zrobic. Ta decyzja bedzie miała wplyw na całe jej zycie. A dziecko to obowiązek, nie zabawa. Jesli chodzi o traume po zabiegu, to wierze w to,że sa kobiety, które ja maja, ale znam tez kilka takich, które nie fiksują, zyja normalnie, bo maja świadomosc,że zrobiły to wystarczająco wcześnie, żeby nie mówic ,że bylo to dziecko. Twoje zycie, Twój wybór.

10 Ostatnio edytowany przez Jeanne (2008-08-14 10:28:45)

ripley napisał/a:
Miranda napisał/a:

A tak serio to jesli dziewczyna uzna,że chce usunac to powinna to zrobic. Ta decyzja bedzie miała wplyw na całe jej zycie. A dziecko to obowiązek, nie zabawa. Jesli chodzi o traume po zabiegu, to wierze w to,że sa kobiety, które ja maja, ale znam tez kilka takich, które nie fiksują, zyja normalnie, bo maja świadomosc,że zrobiły to wystarczająco wcześnie, żeby nie mówic ,że bylo to dziecko. Twoje zycie, Twój wybór.

Wlos mi sie na glowie zjezyl , i serce stanelo na moment jak przeczytalam te slowa.Zastanawiam sie ile Ty masz lat? Masz racje , dziecko to obowiazek , nie zabawa , a i ono nie jest zabawka , ktorej mozna sie pozbyc .Odpowiedzialny czlowiek zdaje sobie sprawe z tego , ze podejmujac wspolzycie seksualne trzeba sie liczyc z ewentualnoscia ciazy i wczesniej , zanim sie podejmie taki krok przemyslec i przedyskutowac z partnerem co bedzie ,jak nawet mimo zabezpieczenia dziecko sie pojawi.A w praktyce sprawa wyglada tak , ze najpierw biora gore emocje , a pozniej dopiero przychodzi czas na refleksje , pytania : dlaczego ? , co teraz bedzie ? Przeciez to infantylne , czyz nie ? Osoby myslace w ten sposob nie powinny chyba uprawiac seksu.Czy zdajesz sobie sprawe , ze serce dziecka zaczyna juz bic 21 dnia od jego poczecia ? I co ? Dalej bedziesz twierdzila , ze to jeszcze nie dziecko ? Tak jest , ze do ginekologa najczesciej zglaszamy sie z podejrzeniem ciazy ok.5tyg ciazy .Owszem , moze i nie fiksuje kobiety pozbawione jakichkolwiek uczuc wyzszych...Dajemy zycie temu dziecku i nie mamy prawa mu go odbierac.A cytujac Twoje slowa : Twoj wybor , Twoja decyzja , moze warto by bylo je przemyslec  nie kiedy juz w nas cos kielkuje , ale kiedy idziemy do lozka .

11

ripley napisał/a:

wierze w to,że sa kobiety, które ja maja, ale znam tez kilka takich, które nie fiksują, zyja normalnie, bo maja świadomosc,że zrobiły to wystarczająco wcześnie, żeby nie mówic ,że bylo to dziecko.

ale czy wiesz, że ten zlepek komórek stanie się dzieckiem? wystarczy poczekac do 6 tygodnia. napisalas ze wierzysz, że kobiety mają po tym traume. to nie jest trauma. to jest żłość, rozpacz i żal do siebie, że 'niby jesteś taka odważna zabić dziecko, ale żeby je wychować okazałaś się tchórzem".. bynajmniej ja tak myślę. dziś, trzecią noc z kolei śnilo mi się że w ciąży jestem. i nie mow o tym 'ladna dzis pogoda, chyba pójdę zrobić aborcję' bo to nie tak. poza tym znam taką co trzy razy dokonała aborcji... żalu w niej nie było, bo jak mówiła to było za wcześnie . do czasu. kiedy teraz nie może mieć dzieci ciągle ją widzę jak patrzy przez okno jak się bawią na podwórku bo jednak żałuje.

12

Moje drogie kwestia aborcji to indywidualna sprawa  i nie należy potępiac tych którzy są za człowiek to istota rozumna a jako taka ma prawo do podejmowania własnych decyzji. Nie każda kobieta nadaje się na matke i to kwestja psychiki więc nie mówcie o sumieniu czy o tym że to zabujstwo bo wybaczcie czy nie gorszą zbrodnią jest wyrzucic dziecko do śmieci lub skatowac niemowlaka na śmierc.

A co do ciebie moja droga Kasiorek01 to tak jak mówiłam w porzednim wątku pamiętaj o zabezpieczeniu a ty odpisałaś tak pamiętam, więc jeśli pamiętałaś to spokojnie ponów test i dopiero spokojnie pomyśl.
Rodzice to rodzice a ty to ty zmusic cię nie zmuszą chyba że sama zechcesz i wbrew temu co myślisz napewno w razie wpadki pomogą.

13

Jeanne napisał/a:
ripley napisał/a:
Miranda napisał/a:

Wlos mi sie na glowie zjezyl , i serce stanelo na moment jak przeczytalam te slowa.Zastanawiam sie ile Ty masz lat? Masz racje , dziecko to obowiazek , nie zabawa , a i ono nie jest zabawka , ktorej mozna sie pozbyc .Odpowiedzialny czlowiek zdaje sobie sprawe z tego , ze podejmujac wspolzycie seksualne trzeba sie liczyc z ewentualnoscia ciazy i wczesniej , zanim sie podejmie taki krok przemyslec i przedyskutowac z partnerem co bedzie ,jak nawet mimo zabezpieczenia dziecko sie pojawi.A w praktyce sprawa wyglada tak , ze najpierw biora gore emocje , a pozniej dopiero przychodzi czas na refleksje , pytania : dlaczego ? , co teraz bedzie ? Przeciez to infantylne , czyz nie ? Osoby myslace w ten sposob nie powinny chyba uprawiac seksu.Czy zdajesz sobie sprawe , ze serce dziecka zaczyna juz bic 21 dnia od jego poczecia ? I co ? Dalej bedziesz twierdzila , ze to jeszcze nie dziecko ? Tak jest , ze do ginekologa najczesciej zglaszamy sie z podejrzeniem ciazy ok.5tyg ciazy .Owszem , moze i nie fiksuje kobiety pozbawione jakichkolwiek uczuc wyzszych...Dajemy zycie temu dziecku i nie mamy prawa mu go odbierac.A cytujac Twoje slowa : Twoj wybor , Twoja decyzja , moze warto by bylo je przemyslec  nie kiedy juz w nas cos kielkuje , ale kiedy idziemy do lozka .

Może powinnas zejsc na ziemie i przestac bujac w obłokach? Czasem ludzie sie zabezpieczają i niestety zdarza się im wpadka, czasem sa bardzo młodzi i dziecko naprawde moze bardzo skomplikowac ich zycie. Nie wszystko jest czarne i białe i zapewniam Cie,że kobiety, o których wspomniałam, te które owszem żałuja, ale nie wyrywaja sobie włosów z głów istnieja. Ico jak co, ale nazywanie ich pozbawionymi uczuc wyzszych jest duzym naduzyciem. Kwestia tego kiedy płód staje się człowiekiem, to raczej sprawa światopogladowa, więc nie będe się z Toba o to kłócic.
Nie potepiam i nigdy nie bede potepiała osob które decyduja sie na aborcję. Sama sie zabezpieczam, czasem nawet dwoma metodami, ale jakby jednak nie podziałało nie wahałabym się nawet minuty.

14

Jeanne napisał/a:

kasiorek01 , bardzo sie staralam , zeby nie napisac : a nie mowilam?.Prosisz o rade , a i tak robisz po swojemu.Pewnie mnie tutaj zlinczuja , ze tak pisze w takiej sytuacji , ale nie moge sie powstrzymac.Chcialas byc dorosla , zdecydowalas sie na seks ze swoim chlopakiem , ale doroslosc to takze odpowiedzialnosc, za seibie , za partnera , za kogos " trzeciego", ktory moze sie pojawic.Dla Ciebie wazne bylo to , czy podczas pierwszego razu boli , czy leci krew , ale nie zapytalas , jak nalezy sie wlasciwie zabezpieczyc.To chyba swiadczyloby o odpowiedzialnosci i doroslosci.Masz trudny kontakt z rodzicami i w moim odczuciu na zlosc im chcialas odmrozic sobie uszy.Mam nadzieje , ze jednak skonczy sie na strachu i wyciagniesz z tego jakies wnioski z korzyscia dla siebie.Nikomu nie robisz naz zlosc , tylko samej sobie.Wiem co mozesz czuc w tej chwili , ale musze Ci napisac takie rzeczy dla Twojego dobra , bo mimo , ze Cie nie znam , zycze Ci jak najlepiej smile
Posta z prosba o porade dotyczaca pierwszego razu pisalas chyba 5 sierpnia , dzisiaj jest 14.Moze za wczesnie zrobilas test , zeby wynik wyszedl obiektywny?Z reguly robi sie go kilka dni po terminie spodziewanej miesiaczki.Najczulsze sa testy ciazowe PRE TEST , cena ok.12 zł , albo QUICK VUE , ok.14 zł.U mnie zawsze sie sprawdzaly , nawet kiedy je wykonywalam nie z porannego moczu.Nie panikuj , co sie stalo to sie nie odstanie.
Postaram sie poszukac dla Ciebie kilka linkow , ktore musisz sobie poczytac i wbic do glowy na przyszlosc.Mam nadzieje , zre to bedzie dopiero pierwszy krok w doroslosc.Trzymam za Ciebie kciuki.

Zgadzam sie z Jeanne w 100%. Skoro zdecydowałas sie na wspołzycie, a tym bardziej na sex bez zabezpieczenia, powinnas zdawać sobie sprawę z konsekwencji. Powinnas tez wiedziec, ze szczegolniew tak młodym wieku wieku niregularne cykle zdazaja sie dosc czesto. Dlatego głowa do gory. Moze niepotrzebnie sie niepokoisz. Trzymam kciuki za pomyślnos sprawy i podjęcie słuszej dla ciebie decyzji, jakakolwiek by to była, byle by Cie uszczesliwiła. smile

15

a nie pomyślałaś o postinorze duo? no tak tylko to już za późno by było.

16

No i znowu ostra dyskusja na temat aborcji... Ciekawa jestem ripley, co musiałoby się stać, żebyś zmieniła zdanie... Choć nikt nie chce tego robić, tak się zastanawiam.
Powiem tylko jedno: Co to za kobieta, co to za matka, która tchórzy przed obowiązkiem urodzenia i wychowania własnego dziecka? Tu widzę tylko jeden powód: za młoda. Jak za młoda na dziecko, to na seks też.
Ja mam 19 lat, a przed pierwszym razem pierwsze co zrobiłam z chłopakiem, omówiłam sprawę dziecka. Jak będzie, to wspaniale. Jak nie, też dobrze. Wszystko w swoim czasie. Co oznacza, że jeśli się wydarzy, to znaczy, że to właśnie był ten czas. CookieBitch w sumie tylko Ty masz tutaj prawo głosu, bo to zrobiłaś. Radzić każdemu łatwo, jeśli nie usunął nigdy dziecka albo nie stanął przed taką decyzją jak Kasiorek01. Mamy swoje światopoglądy, ale nigdy nie byłyśmy w takiej sytuacji.
Kasiorek, posłuchaj CookieBitch. Bo ona ma jakiekolwiek doświadczenie.

17

xibalbaa: niestety się mylisz mysląc że piszemy na podstawie własnych poglądów. Ja również byłam w takiej sytuacji i podjełam decyzje o urodzeniu dziecka jednak jestem za prawem do aborcji.

18

Nie wiesz jeszcze jaka będzie reakacja rodziców, a więc najpierw im o tym powiedz.
Nie rób paniki, chociaż wiem, że na pewno nie jest łatwa ta sytuacja dla Ciebie. Jednak może to dobra nauka na przyszłośc - współżycie nie jest tylko dla naszej przyjemności - z tego wynikają również inne przyjemne lub mniej dla niekórych 'rzeczy' - na przykład dziecko.
I żadna, ale to żadna metoda antykoncepcyjna nie będzie w 100% skuteczna, a więc wchodząc z kimś do łóżka warto o tym pamiętac, że konsekwencja mogą byc różne.

19

aga25* : skoro jesteś za aborcją, to dlaczego tego nie zrobiłaś skoro miałaś okazję? Żałujesz że urodziłaś to dziecko? Jeśli nie żałujesz, to nadal kierujesz się poglądami.

20

Moja siostra bała sie dziecka nie miala nikogo oprócz mnie facet ja zostawil bała sie mamy A teraz nasza iskra jest darem od Boga i nagroda

21

Zuzi napisał/a:

Moja siostra bała sie dziecka nie miala nikogo oprócz mnie facet ja zostawil bała sie mamy A teraz nasza iskra jest darem od Boga i nagroda

Zuzi w innym temacie problem jest juz rozwiązany. czytaj smile

22

Moze podam link do tego watku , zeby bylo latwiej odnalezc: http://www.netkobiety.pl/t1804.html  smile
Mam nadzieje , ze u kasiorek01 wszystko dobrze sie uklada smile

23

witam was wszystkich!! potrzebuje kogos sie doradzic:( mam kochanego meza i 2 wspanialych dzieciaczkow:) ale problem jest w tym ze narazie nie chcemy wiecej dzieci sad bralam tabletki antykoncepcyjne i przerwalam z powodu tycia:( teraz boje sie ze moge byc w ciazy a podkresle ze mieszkamy w uk a tu lipa z ginekologiem zebym poprostu poszla i sie przebadala:(:?ostatni okres po odlozeniu tabletek mialam normalnie tak jak mial byc teraz mam dostac dipiero 10 sierpnia wczoraj nadczo zrobilam test ciazowy i  pojawila sie jedna kreska ktora oznacza ze brak ciazy a ja sie dziwnie czuje czy moje samopoczucie moze byc spowodowane tym ze odlozylam tabletki a moj organizm sie odzwyczaja ?? prosze pomozcie mi:(:(

24

A jak dlugo brałaś tabletki? Mysle oragnizm po prostu sie "regeneruje".
Osobiście po odstawieniu tabletek tez dziwnie sie czułam, jednak okres przyszedł normalnie:)

A tak na marginesie , moze warto zmienic tabletki?:) nie od wszystkich sie tyje;)

25 Ostatnio edytowany przez wiolka98 (2012-07-27 11:40:28)

tabletki odstawilam niecaly miesiac temu a bralam jak panietam z 8 miesiecy czy to jest mozliwe ze moglam zajsc w ciaze skora kochamy sie z mezem bez zabezpieczenie:/mimo ze dopiero co odlozylam tabletki? a co do tabletek to rezygnuje zdecydowalismy sie z mezem ze jak bedzie wszystko po naszych myslach to zaloze sobie spirale i problem bedzie z glowy:)

Posty [ 26 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » wszystko sie posypało ! załamka ;/

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024