Wymiana poglądów, słuszność zerwania. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Wymiana poglądów, słuszność zerwania.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Wymiana poglądów, słuszność zerwania.

Jakiś czas temu się rozstałem z dziewczyną z wielu powodów, zakładam że słusznie zrobiłem. Poprosiła mnie o numer mojego kolegi, dałem go jej.
Tydzień później kumpel mi mówił że się z nią całował, wpadłem w szał, ale miała prawo.
Jakiś czas później spotkała mnie z koleżanką, nie umiała się powstrzymać i napisała.
Ja oddzwoniłem i powiedziałem że miedzy nami już nic nie będzie i jeśli nie umie się powstrzymać od pisania niech skasuje nr.
Dobrze wie że mnie to boli, ale czasu nie cofniemy i ona napisała mi smsa
"Skasuje twój numer ale wiedz że kochałam ciebie i będę kochać" coś w tym stylu smile.
Natomiast kiedy się pytałem wcześniej stwierdziła że coś w niej pękło już na dobre , jak świrowała do mojego kumpla.
Teraz nagle jej się odwidziało?

Mnie to śmieszy ale pytam o rade, jak mam się czuć z tym. Uwierzcie mi że wcale nie jest łatwo, ale nie jestem byle kim, żeby tracić czas na byle kogo tongue

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wymiana poglądów, słuszność zerwania.

Ile macie lat?

3

ja 24 ona 19.

4

Nie bardzo rozumiem, jakiej rady od nas oczekujesz. Chcesz, żebyśmy Ci powiedziały, jak masz się z tym czuć. Ale przecież żadna z nas nie jest Tobą i nie wie, co Was łączyło. My nie mamy pojęcia, jakie były Wasze relacje, jak wyglądała komunikacja, czego oczekujecie od życia i związków. Nie wiem, czy pytasz nas, czy masz do niej wrócić i wyznać miłość czy po prostu o niej zapomnieć...?

Inne rzeczy się doradza mężczyźnie, który chce mieć stabilny związek z dojrzałą osobą i sam stara się osiągnąć pozytywną dojrzałość związkową; a inne facetowi, który nie wie jeszcze, o co mu chodzi jest np. otwarty na luźny związek (i słusznie, taki okres w życiu jest potrzebny).
Sprecyzuj się, czego tak naprawdę szukasz i wtedy zastanów się na spokojnie nad swoimi uczuciami. Dopiero na końcu możesz się przyglądać tej dziewczynie.
Pozdrawiam

5

Chciałem usłyszeć co myślicie o jej zachowaniu, traktowałem ją jak królową ale wiecznie jej coś nie pasowało. Kiedy zdecydowałem się odejść, ona odrazu chciała polecieć w ramiona innego. Najgorsze że znajomego, który mi powiedział wszystko, i uważam że ona ma zero honoru.

Zamiast dać mi spokój, wyznaje mi miłość, powinna przestać się z mną kontaktować na stopie (może coś z tego będzie).  Tłumaczyłem jej
że nie warto drzeć kotów i możemy być na cześć.
Jednak zawsze powtarzam że nie ma opcji powrotu, po tym jak się całowała z moim znajomym.
Wiem, że to tylko pocałunek, dla mnie to jest równoznaczne z powiedzeniem, odkochałam się i kocham innego.

6

ogurczak, podchodzisz do problemu z odwrotnej strony niż powinieneś. Idziesz w tej kolejności: jaka ona jest -> przyjrzę się jej zachowaniu/przeanalizuję jej uczucia -> przeanalizuję możliwości, które mam -> dalej powinno pojawić się "przeanalizuję swoje uczucia". Ale tego ostatniego w ogóle u Ciebie nie widzę.
Zastanów się najpierw, co czujesz do tej dziewczyny. Potem czego oczekujesz? Przyjaźni? Powrotu do siebie? Czy luźnego "Cześć" na ulicy? Bo jeżeli nic do niej nie czujesz albo nie oczekujesz od niej niczego, to nie będzie miało znaczenia, dlaczego ona się tak czy inaczej zachowuje.

Widzisz swoją byłą w kategoriach czarne-białe. Dlaczego?
Nie jest tak, że kobieta, która po rozstaniu pocałuje kogoś już nie czuje nic do byłego. Może być wręcz odwrotnie, po rozstaniu nikomu nie jest lekko, zwłaszcza, kiedy został porzucony, a to przecież Ty zerwałeś.
Nie jest też tak, że jeżeli powiedziałeś, że nie ma odwrotu po takiej czy innej sytuacji to musi tak być, bo to wyryte w kamieniu. Można przebaczyć i nie czuć się z tym źle.

Na ten moment nie wiem sama, czego oczekujesz - przede wszystkim od siebie!

7

Daj sobie z nią spokój. I tyle. Rozstałeś się z nią, bo miałeś swoje powody, więc sprawa zamknięta. Tym bardziej, że tego pocałunku nie jesteś w stanie zaakceptować i zapomnieć. Po co się zadręczać?

8

odpisze po noce jak wstanę, dzięki modernatorko i realisto za dwa, lub trzy zdania :*

9

dokladnie zgadzam sie tu z realistka89, widac dziewczyna jest jeszcze za mloda by byc z kims na powaznie! najlepszym przykladem jest to, że poleciała odrazu do "innego". uważam że ona nie wiem co to są słowa "kocham cie", wiec faktycznie zapomnij o niej i poszukaj sobie dziewczyny na miare twoich oczekiwan.

10

Ja podobnie twierdzę jak voxi - ona jest młoda i tak naprawdę słowo kocham - jest dla niej  tylko zlepkiem liter - które czasem powodują to że osiągamy zamierzony cel - i myślę że tak jest z Nią to slowo mialo spowodować chaos w twoich myślach i uczuciach i tak się stało (dowód - twój wpis na tym forum) cel osiągnęła a w sumie zachowuje się jak "pies ogrodnika sam nie zjem drugiemu nie dam"
Dlatego myślę że kiedy słowo kocham nie jest potwierdzone czynami, zachowaniem to jest to tylko pusty frazes tak często nadużywany przez ludzi.

11

Yvette zgadzam się z tobą że nie analizuje swoich uczuć, bo je znam i wiem że ją kocham, tylko że zbyt dużo było podobnych sytuacji na moich oczach. Zgadzam się natomiast atinasarz, voxi i Realistka89, rzadko mi to mówiła, bo chyba tego nie czuła smile.  Yvette, dałaś mi do myślenia, bardzo mądra odpowiedź. Dziękuje  więcej rad mi nie potrzeba, chciałem poznać wasze poglądy Buziaki

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Wymiana poglądów, słuszność zerwania.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024