Kupno samochodu z zagranicy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Kupno samochodu z zagranicy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Kupno samochodu z zagranicy

Hej Kobiety!

Widziałam, że jest wątek motoryzacja i postanowiłam założyć trochę inny. Nie znalazłam na tym forum takiego i do końca nie jestem pewna, czy się on tutaj nadaje wink Ale z drugiej strony, może okaże się, że ktoś mi coś poradzi i kobiety wcale nie są takie zielone w kwestiach motoryzacyjnych, jak się powszechnie uznaje.

Planuję kupić samochód, ale za bardzo się na tym nie znam. Wiadomo, że najlepiej poprosić znajomego faceta, żeby ogarnął temat i załatwił za mnie. Ale z drugiej strony pomyślałam, że przecież każdy temat jest do opanowania i może sama dam radę to załatwić?

Czy któraś z was może mi coś poradzić? Brać się w ogóle za to samodzielnie, czy od razu skapitulować?

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kupno samochodu z zagranicy

hej! moj chlopak jest mechanikiem i kiedys mi tlumaczyl ze samochody zagraniczne sie oplaca. sa tansze niz w Polsce i potem jak go sprzedasz mozesz lepiej zarobic niz tutaj o kilka tys nawet. najpierw to zalatw sobie tlumacza bo trzeba podpisywac umowy kupna, a niektorzy tak oszukuja na wlasna korzysc ze szok . wiadomo ze trzeba bedzie go w Polsce przerejestrowac ( nie wiem ile dokladnie to kosztuje ) szukaj tez taki zeby mial w miare na jakis czas te OC itp bo to chyba oplaca sie raz na rok. kolejna sprawa to jazda testowa .... zobacz jak samochod pracuje czy nie problemy sa z chamulcami itp, patrz tez pod katem na blachy czy duzo szpachli nie jest polozone na samochod , rdza czy tez przerabiany, zle pomalowany bo pozniej po jakims czasie jak go sprzedasz to duzo pieniazkow nie wezmiesz ....najwazniejsze to zalatw sobie osobe ktora zna sie na samochodach i tlumacza bo tak  w ciemno jechac to nie polecam. aaa i polecam samochod kupic wyprodukowany od 1998 roku , a najlepiej nawet po 2000 roku. starsze samochody sa tansze ale juz mniej wydajne... im mniej samochod ma wlascicieli tym lepiej smile pozdrawiam

3

Wielkie dzięki za wskazówki smile jednak kobieta kobiecie lepiej wytłumaczy takie sprawy wink
Ale jednak wynika z tego, że nie obędzie się bez fachowej pomocy faceta...

4

no i co kupilas cos??

5

Wszytsko zalezy od tego ile chcesz przeznaczyc na samochod.Osobiscie uwazam , ze po cos tanszego niz 20 tys nie oplaca sie jechac.Auto znalezc nie problem bo mozna skorzystac ze stron internetowych ale teraz koszt podrozy na dwa auta bo trzeba sie tam dostac i drugim autem wrocic wiec obligatoryjnie potrzebny ktos drugi najlepiej znajacy sie na autach bo w komisach rozne rzeczy stoja.
Na miejscu trzeba zalatwic tablice wyjazdowe i nastepnie zarejestrowac auto w Polsce.Roznice w cenie sa akurat dyskusyjne bo w Polsce kupi sie auto tej samej marki i z tego samego rocznika taniej tylko ze bedzie to pojazd wyeksploatowany a w np Niemczech jest szansa na auto w dobrym stanie.Wystrzegalbym sie takze okazji bo na rok trzeba liczyc 20 tys km przebiegu wiec auto z 2000 roku powinno miec 200 tys na liczniku a jak bedzie mialo 100 tys coz ktos licznik cofnal.Szukaj na duzych serwisach samochodow , wystrzegaj sie komisow prowadzonych przez Turkow.Przydatna jest chociaz podstawowa znajomosc jezyka.Kupilem wiele aut w Niemczech "na telefon" gdzie zamieszczone zdjecia byly bardzo ladne a w naocznych ogledzinach 1/3 z tego nie warta byla zachodu.Dodam , ze zawsze mialem ze soba fachowca ale i tak nie wszytsko dalo sie wychwycic na dzien dobry.Polecam jednak auta z zagranicy - duzo lepszy stan tylko proces sprowadzenia odrobine czasochlonny i skomplikowany.

6

syla135 napisał/a:

no i co kupilas cos??

Jeszcze nie kupiłam, cały czas się "przymierzam", wiesz, to jednak jest poważna inwestycja... No a czas działa na moja korzyść, bo dokładam z każdym miesiącem więcej do puli wink

7

no ale za jaka sume chcesz kupic te auto? jakie to ma byc auto? (kombi sedan cupe?) jaki silnik? (maly duzy) benzyna disel? jaka marka?
powiem szczeze ze ja z mezem troche chandlujemy autami(tanimi do 10tys) i nie oplaca sie dla nas kupywac z zagranicy, oplaty jest duze przy duzysz pojemnosciach silnika a zostalo ich tyle posciaganych ze mysle ze swobodnie mozna sobie cos znalesc pod granica niemiecka, u mnie w wojewodztwie auta sa najdrozsze(podlasie) wiec przyciagniecie auta ze slaska juz jest dla mnie zyskiem.
powiedz konkretnie jakiego auta szukasz

8

tez myslalam nad kupnem auta zza granicy ale w koncu kupilam nowe z salonu w Polsce. male bo toyotka aygo ale bardzo fajne, malo palace i idealne dla mnie.

9 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-09-28 12:10:42)

Ja zakupiłam Audi Q7 u CIAP ! spam. Samochód sprawuje się bez zarzutu, więc nie mamy na co narzekać. Od pewnego czasu przymierzaliśmy się do zakupu tego modelu i w końcu spełniliśmy to marzenie.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Kupno samochodu z zagranicy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024