Zostalam sama z dwojka malych dzieci - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zostalam sama z dwojka malych dzieci

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

Temat: Zostalam sama z dwojka malych dzieci

Wiem, ze na forum jest wiele takich kobiet jak ja...
Po 5 latach zostawil mnie moj partner. Po prostu spakowal sie i wyszedl. Na odchodne uslyszalam, ze zmarnowalam mu zycie.Zostawil mnie z 2-ka malych dzieci (2,5 roku i 5 tygodni). Zostalam w domu jego matki, z ktorego teraz bede musiala sie wyprowadzic. Nie ma dokad pojsc, nie mam wsparcie ze strony rodziny....
Jak mam dalej zyc?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zostalam sama z dwojka malych dzieci

strasznie smutne jest to co piszesz!ale musisz sie pozbierac masz dwójke kochanych dzieciaczków i to dla nich musisz byc teraz silna!piszesz ze nie masz wsparcia ze strony rodziny tzn ze nie zrozumieja ze zostałas teraz sama i trzeba Ci pomóc?? a moze jakas znajoma przyjaciółka kuzynka ktokolwiek musisz miec kogos kto cie bedzie podtrzymywac na duchu i Ci pomoze!a co na to matka Twojego partnera?tez jest taka obojętna?

3

Jak to Cie zostawił? Tak bez powodu wyszedł? i tyle? Coś sie musiało na pewno stać.. Nie zauważyłaś niczego dziwnego w jego zachowaniu wczesniej?... Również bardzo Ci wspołczuje, ale może TWój partner sie zwyczajnie wystraszył?.. Może mam jakiś problem, z którym nie może sobie poradzić?... Sytuacja bez sensu rzeczywiście, ale Ty masz dwoje dzieci, musisz mieć siły by być ich oparciem..

Napisz coś więcej..

4 Ostatnio edytowany przez balbina (2010-08-25 21:27:37)

Wedlug jego matki bardzo go skrywdzilam. Kiedys uslyszalam, ze jestem bagnem, do ktorego sie wpakowal. Nie mam zadnej bliskiej rodziny, a jesli chodzi o przyjaznie. No coz, wstyd sie przyznac, ale ostatnie kilka lat poswiecilam tylko jemu, zrywajac tym samym wszelkie przyjaznie.

Mysle, ze moze kogos miec.Nie bylo go cala noc. Kiedy wrocil, a ja spytalam gdzie byl, wlasnie tak zareagowal.

5

Normalnie nie mam słów dla takiego faceta... zostawić kobietę z dwójką dzieci, na dodatek to jedno dopiero co na świat przyszło. Baardzo współczuję, i zgadzam się z powyższą opinią - dla dzieciaczków musisz żyć i się nie załamywać, poradzisz sobie!
Życzę duuużo powodzenia! smile

6

ale dlaczeg tak uważa, że go skrzywdziłaś? Co sie stało? Jesteście młodzi? Czy co? Trudno cokolwiek doradzić bo niewiele piszesz

7

Powiem wprost. Problem jego rodziny polega na tym, ze jestem osoba niemajetna, nie posiadajaca rodziny. Taka przybleda. Ot zlapala synusia na ciaze i tym samym weszla na salony. A to nie prawda.Jestem osoba uczciwa i bardzo lojalna. A do tego my sie naprawde kochalismy.

8

Nie  martw  się  dziewczyno,  dasz  radę  ja  też  zostałam  z  dziećmi  ,  mnie  zostawił  po  17  latach,  ale  pomyśl sobie  jak  wytrwasz  jaką  będziesz  miała  satysfakcję,  pozdrawiam  ciepło, trzymaj  się.

9 Ostatnio edytowany przez kasia31a1 (2010-08-25 21:37:29)

Kurcze no rzeczywiście trudno cos doradzic!kłuciliscie sie wczesniej?byliscie ze soba blisko?jak wygladał was związek?jakis konkretny powód musi byc bo przeciez to takie nieludzkie jest tak kogos zostawic z dnia na dzien...i to jescze z dziecmi!

Dopiero teraz doczytałam...nie no skoro sie kochaliscie no to jak to tak?to musi byc jakas grubsza sprawa

10

No pewnie, ze klocilismy sie. Tak jak w kazdym zwiazku, w ktorym ludziom zalezy na sobie. Dzielilismy troski i radosci pod czujnym i bardzo mi nieprzychylnym okiem jego matki. Mysle, e to ona mogla miec wplyw na jego decyje. Ewentualnie znalazl kogos. Nie wiem

11 Ostatnio edytowany przez Alexytymia (2010-08-25 21:44:14)

Co z niego za ojciec...Zgłoś się do ośrodka pomagającego kobietom w takiej, jak twoja sytuacji...Ośrodek Interwencji Kryzysowej, Centrum Praw Kobiet..nie wiem co jest w twojej okolicy...uzyskasz tam pomoc psychologiczną i prawną. Przykre to co cię spotkało, ale musisz teraz zawalczyć o siebie i o dzieci.Nie poddawaj się. Pisz do nas , jak sprawy się układają.

12

wiesz to był nie odpowiedzialny facet , musisz dać sobie radę masz dla kogo żyć masz rodzinę chodzi mi o twoje dzieci , zadzwon do przyjaciół poproś o pomoc . do sądu wnieś o rozwód i alimenty na dzieci ze strony jego ojca .

13

Balbina,

szokująca historia. jeśli nie masz bliskiej rodziny to faktycznie zgłoś się do najbliższej instytucji typu dom samotnej matki i walcz o swoje prawa w sądzie. A jeśli nawet od kilku lat nie utrzymywałaś kontaktów z przyjaciółmi to mimo tego spróbuj się do nich odezwać, jeśli to prawdziwa przyjaźń to na pewno Cię wesprą.

To chyba przykład najgorszej "teściowej" ... obawiam się, że będzie trudna przeprawa o alimenty, ale nie możesz się poddawać. Trzymam kciuki za Ciebie i maluszki.

Aaa, i tak sobie myślę, żebyś uważała na te rodzinę, bo potem im się coś odmieni i będą chciełi przekupić dzieci i Ci je odebrać skoro oni mają kasę a ty nie ... nie chcę CIę straszyć, ale musisz być czujna ... nie takie historie się słyszało ...

Jeszcze raz - bądź silna ! Płacz jak dzieci nie widzą, bo trzeba złe emocje wyrzucić z siebie...
a może za jakiś czas zrozumie, że nie można porzucać swojej miłości a tym bardziej jej owoców ....

14

Tesciowa zamiast mieszac powinna najpierw pomyslec o dzieciach ,nie rozumiem tych kobiet zamiast sie cieszyc ze syn załozył rodzine ma zdrowe dzieci i kochajaca zone to od rozbija rodziny pozbawia dzieci ojca i jest z tego dumna.
Moze partner wróci dotrze do niego ze ma dzieci malenkie zresztą,napewno zna twoja sytuacje i wie ze nie masz gdzie pójsc podejrzewaz ze kogos ma nie wrócił na noc -a moze sytuacja go przerosła dwójka dzieci +mamuska spedził noc u kumpla zapic smutki (nie zebym go chciała usprawiedliwic).My mozemy gdybac a ty kochana masz dzieci i nawet sama nie wiesz jak mozesz byc silna i ile dla tych kochanych maluszków zniesc .Moze nie wszystko stracone czego bardzo ci zycze -duzo siły i cierpliwosci.

15

To chyba nie jest tak do końca że facet może sobie spakować walizki,powiedzieć kobiecie zmarnowałaś mi życie i tak po prostu wyjść.Sama sobie dzieci nie zrobiłaś.On ma obowiązki względem dzieci i należy mu o tym przypomnieć!Jak?Pierwszą rzecz jaką należy zrobić to postarać się o alimenty dla dzieci.To będzie Twój pierwszy mały krok ku kobiecie pewnej siebie,asertywnej ,kobiecie która zna swoją wartość. Powodzenia,Balbino!!!

16

Może jeszcze trochę przeczekaj a w między czasie poszukaj adresów miejsc, które udzielają pomocy kobietom w takiej sytuacji.Zajrzyj na byłeżony.pl  tam jest lista ośrodków w różnych częściach Polski. Może znajdziesz jakieś miejsce blisko Twojego zamieszkania.Może znajdziesz tak jak tu wsparcie innych kobiet. Szkoda, że zrezygnowałaś ze swojego życia i przyjaciół. Jak widać nie wolno tak robić. Trzymaj się.Głowa do góry.:)

17

To drań życie mu odpłaci tak już jest kołem się toczy.

18

Dokładnie,życie mu odpłaci,i odkręci sie wszystko jeszcze przeciwko niemu.Bardzo Ci wspołczuję widać,że jest wart swojej mamusi.Potwór wcale nie pomyslał o dzieciach.......ktos taki nie ma wogule serca,nie powinien wogule zakładac rodziny,żeby pózniej  nikogo nie krzywdzic.

19

JA MYSLAŁM ZE MOJ MAŻ JEST SWINIA ALE TO CO CZY TAM TU TO SZOK,WSPÓŁCZUJE I ZYCZE POWODZENIA DASZ RADE!!TRZYMAJ SIE CIEPLUTKO

20

balbina napisał/a:

No pewnie, ze klocilismy sie. Tak jak w kazdym zwiazku, w ktorym ludziom zalezy na sobie.

Czasem takie proste, zwykle zdania sa cudowne w swojej wymowie...

21

balbina napisał/a:

Wiem, ze na forum jest wiele takich kobiet jak ja...
Po 5 latach zostawil mnie moj partner. Po prostu spakowal sie i wyszedl. Na odchodne uslyszalam, ze zmarnowalam mu zycie.Zostawil mnie z 2-ka malych dzieci (2,5 roku i 5 tygodni). Zostalam w domu jego matki, z ktorego teraz bede musiala sie wyprowadzic. Nie ma dokad pojsc, nie mam wsparcie ze strony rodziny....
Jak mam dalej zyc?

Czasem posty, ktore czytam sprawiaja mi ogromny bol.
Tak jest i z tym
Balbinko, czy musisz opuscic ten dom? Chyba nie ma takiego prawa, ktore kazaloby wyrzucic matke z dziecmi na ulice...
Dlaczego mowisz, ze nie masz rodziny? Czy jestes z nimi na wojennej sciezce?
Czy moglabys przeslac mi na maila nazwe miejscowosci w ktorej mieszkasz? Postaram sie pomoc Ci jakos. Nic nie obiecuje.
Trzymaj sie.

22

Dziekuje Wszystkim za slowa otuchy i zroumienie. Za Wasza rada odnowilam stare przyjaznie i znalazlam kochane, zyczliwe osoby, ktore pomogly mi. Teraz odnajduje sily aby zapewnic godne zycie mnie i moim dziewczynkom.
P.S.Po kilku dniach mezowi odwidzialo sie i postanowil wrocic do domu. Ale ja tak nie chce.Spkowalam rzeczy swoje, dzieci i odeszlam.  Nie potrzebuje kogos, komu teraz nie potrafilabym juz zaufac.
Jeszcze raz dziekuje i trzymajcie kciuki za moje nowe, LEPSZE zycie.

23

BALBINA- trzymam mocno

24

Balbina wspólczuję Ci...
Zachowaj spokoj mimo wszystko.Nikt nie może cie wyrzucić z domu na uliće w dodatku z dziecmi-wnukami!!!
Jesli sytuacja napdawde będzie poważna w sensie że będziesz musiala opóścic ten dom to zgłoś sie do Opieki społecznej w Twoim miejscu zamieszkania.Muszą ci jakos pomóc! Czasami sa tzw mieszkania komunalne więc może bylaby jakaś sznsa.nie martw sie w tych czasach-mimo że trudnych czasach nikt nie może byc pozostawiony sam sobie szczegolnie gdy są male dzieci!
Licze na to że rodxzina Twojego męza przejmie jakoś inicjatywę i tez ci pomoże...

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zostalam sama z dwojka malych dzieci

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024