Bolesna owulacja. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Bolesna owulacja.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1 Ostatnio edytowany przez pszczółka (2010-07-31 16:36:41)

Temat: Bolesna owulacja.

Witam!
Przeszukałam forum i nie znalazłam takiego tematu, więc pozwoliłam sobie go założyć.

Odkąd pamiętam mam bolesną owulację. Tak bolesną, że dzień ten można wyciąć z życia. Przeżywam istne katusze, jakikolwiek ruch powoduje ból, brzuch jest wzdęty, środki przeciwbólowe nie działają. Ból czuję jeszcze przez kilka dni po. Już mam dosyć, zauważyłam też, że jest coraz gorzej, z wiekiem wszystko się nasila. Dzisiaj mam właśnie to paskudne jajeczkowanie...

Miało wszystko minąć po ciąży, tak gin powiedział i  że moje jajeczko ma ok 3 cm. Zresztą powiedział też, że taka moja uroda (w co akurat trudno mi uwierzyć, bo ból kojarzy mi się raczej z patologią), ale już do niego nie chodzę. Mam nieco ponad 30 lat i chciałabym wreszcie normalnie funkcjonować.

Dodam, że mój cykl też jest specyficzny, 28 dni, 6 dni okresu i 22 dni przerwy. Okres niestety też bolesny,obfity, ze skrzepami, które również mnie martwią. Po okresie mam tydzień na "odsapnięcie", bo potem ta nieszczęsna owulacja... I tak w kółko Macieju.  Mam jeszcze tyłozgięcie macicy..Może któraś z Was ma podobne doświadczenia...
Bardzo pozytywny ten mój pierwszy post smile..

Pozdrawiam wszystkich!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Bolesna owulacja.
pszczółka napisał/a:

Miało wszystko minąć po ciąży, tak gin powiedział i  że moje jajeczko ma ok 3 cm. Zresztą powiedział też, że taka moja uroda (w co akurat trudno mi uwierzyć, bo ból kojarzy mi się raczej z patologią), ale już do niego nie chodzę. Mam nieco ponad 30 lat i chciałabym wreszcie normalnie funkcjonować.

Pozdrawiam wszystkich!

No to on chyba M&M -sy w kieszeni widział!!! 3 cm haha
Ja tez mam bolesne jajeczkowanie i tez mam od wczoraj. w takich dniach musze powoli siadać,mam wzdęty brzuch i czuje po której stronie jajeczko dojrzało i generalnie boli jak zapalenie jajnika.Dzieki Bogu trwa to dzień albo dwa.

3

Ale czy to normalne? Jaki poziom bólowy przy owulacji jest normalny? Jak to zbadać?  roll

4

Nie wiem czy to normalne,nie wiem jak to zbadać,ale ginekologicznie jestem zdrowa i sporo kobiet odczuwa lekkie dolegliwości.

5

Ogólnie rzecz biorąc ból owulacyjny jest czymś normalnym. Gorzej jeżeli jest aż tak bolesny i uciążliwy. Masz regularne cykle i żadnych problemów, więc faktycznie taka może być Twoja "uroda".

Ja bym mimo wszystko spróbowała wywalczyć u jakiegoś dobrego gina środki, które przyniosłyby ulgę, bo wiem, ze musi Ci być cholernie ciężko w takich dniach.

6

Cykle są regularne, zastanawiają mnie jeszcze te skrzepy we krwi miesiączkowej i ogólnie jego obfitość. W pierwszych dniach tampony zmieniam co godzinę, najgorzej jest na wyjazdach, wakacjach itp hmm Zużywam paczkę 32 tamponów na jeden okres.

Gin dał mi owszem środki przeciwbólowe. Biorę diclofenac, ale po nim mam zaparcia i krew na papierze. Ogólnie jest do bani na owulację. Mam też Tramal, ale jak owulka dopada mnie w ciągu dnia, to Tramal odpada.

Wolałabym jednak znać przyczynę.

7

To nie skrzepy krwi, tylko kawałki złuszczonej błony. Może nie powinnaś używać tamponów w pierwszych dniach, skoro miesiączka jest aż tak obfita?

8

Sprawdzałam i to nie są na 100% kawałki błony. To są grube, masywne skrzepy, takie ślimaki hmm  Zmierzyłam kiedyś z ciekawości i miał 4 cm.

9

Ja mam takie ogromniaste kawałki skrzepów, ale skoro twierdzisz, że u Ciebie jest krew, to na pewno wiesz lepiej wink

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Bolesna owulacja.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024