Facet wchodzi mi na głowę! Jak powiedzieć STOP??? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Facet wchodzi mi na głowę! Jak powiedzieć STOP???

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

1

Temat: Facet wchodzi mi na głowę! Jak powiedzieć STOP???

Witam Was kobietki!
                Od miesiąca spotykam się z pewnym chłopakiem. I wszystko było by ok, gdyby nie to, że czuję się strasznie wykorzystywana przez niego. Codziennie gotuję mu obiadki, do których miał mi dokładać,(jednak tego nie robi) często dostaję smsy typu : kup mi to, kup mi tamto, a w domu Ci pozniej oddam pieniążki. Więc kupuję, ale taki mój do du**y charakter, że nie potrafię się pózniej upomnieć o zwrot za kupione rzeczy. Wstydzę się poprostu, choć wiem, że nie mam czego i że nie powinnam...
Zawsze jak kończy pracę, to dzwoni do mnie, żebym przyjechała po niego, bo ma np.20 min.czasu do autobusu i nie chce mu się czekać. Ja zanim się pozbieram i dojadę po niego, to czasem trwa to dłużej niż czas oczekiwania na ten autobus...
A poza tym, nie liczy się z kosztem paliwa...
Jak idziemy do sklepu razem i przychodzi moment płacenia, to albo mówi, że zostawił portfel w domu, albo, że tylko drobiazgi ma przy sobie.
Pewnie pomyślicie, że jestem jaką materialistką, myślącą o kasie tylko, ale tak nie jest. Dodam, że On zarabia więcej ode mnie.
W sprawach łóżkowych sprawa ma się podobnie... Jak nie mam ochoty na sex, to tak nalega i naciska, że w końcu się godzę dla świętego spokoju...
Wiem, że to chore, ale czasem potrafi zachowywać się "normalnie". Przytuli, wycałuje, powie miłe słówko....
Nie wiem dlaczego pozwalam sobie na takie traktowanie. Myślę, że w dużej mierze może być to związane z tym, iż pół  roku temu rozstałam się z facetem po bardzo burzliwym i toksycznym zawiązku. Może szukałam oparcia w nowopoznanym facecie, sama nie wiem... Przyjaciółka radzi, abym jak najszybciej kopła go w cztery litery, ale najgorsze jest to, że nie mam na tyle odwagi, żeby wygarnąć mu co mi nie odpowiada i leży na sumieniu...
Proszę poradzcie co zrobić i czy jest szansa na to aby On  kiedyś się zmienił... sad

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez alaclaudie (2010-07-29 11:07:26)

Odp: Facet wchodzi mi na głowę! Jak powiedzieć STOP???

Trafiłaś sobie na wykorzystywacza. Jesli nie zaczniesz się upominac o zwrot wydanej kasy i zaznaczać ze Ciebie paliwo też kosztuje - słabo to widzę. Gotowanie obiadów po miesiącu (w sumie niecałym) to przesada również.
Gdzie nie popatrzeć tam zaczyna wiać anomalią.
Dlaczego się tak zachowujesz- proste- nie chcesz byc sama i myslisz ze takim zachowaniem go przy sobie zatrzymasz.
Niestety sie myslisz. Zacznij byc stanowcza i przestan w kolo niego skakac!!

3

Może tak powolutku zacznij mówić "nie". Jak poprosi, żebyś po niego przyjechała to powiedz, ze właśnie leżysz w wannie z mokrymi włosami i maseczką na twarzy i dopiero za np. 40 minut byłabyś gotowa. Jak prosi, zebyś coś mu kupiła to powiedz, ze nie wzięłaś pieniędzy ze sobą. Albo Ty pisz, żeby Ci coś po drodze kupił. I tak dalej. Moim zdaniem facet się zrobił strasznie wygodny i rzeczywiście Ciebie wykorzystuje. Mnie też były facet wykorzystywał i wiem, co to jest. Jak w porę nie zareagujesz to sama się w tym wszystkim pogubisz. Zobacz, jak on będzie reagował, kiedy zaczniesz mówić "nie" i upominać się o swoje. To nie jest wstyd. Pamiętaj, ze sponsorem nie jesteś. I pogadaj z nim, jak takie sugestie nie podziałają. Jak facet dalej tak będzie robił to rzeczywiście kopnij go w tyłek. Pamiętaj, ze związek nie polega na wykorzystywaniu drugiej osoby. Życzę powodzenia.

4

to zrob teraz na odwrot,napisz od niego smska i powiedz mu:kochanie,moglbys kupic to i tamto bo w domu sie skonczylo a ja nie dam rady/nie zdaze tego kupic,albo przed wyjsciem do sklepu:kochanie daj pieniazka musze kupic bo cos tam sie skonczylo albo nie bierz portfela(moj raz mi powiedzial przy kasie tak:ja -czyli ten moj P.pakuje,Ty- płać)...
po pracy nie jechalabym po niego,powiedzialabym,ze dzis wyjde pozniej...
obiadki bym gotowała ale najpierw kazalabym mu zakupy zrobic,nie wstydz sie,mow smiało i odwaznie ,nie odejdzie za takie cos,musisz byc bardziej pewniejsza siebie,stanowcza,to Ty rzadzisz w kuchni...
i jeszcze jedno,naucz sie mowic nie,bo naprawde wejdzie Ci na glowe,tez takich znałam ale jak sie raz i drugi postawilam,wiedzieli,ze jak trzeba to maja przy sobie slodka niunie ale tez gdy trzeba i niezła ose...

głowa do gory,zmieni sie jak postawisz na swoim!powodzenia

5

Miesiąc to niewiele czasu, a on już poczuł sie jak Pan  i Władca hmm Widzisz my nic tu wiele nie poradzimy bo to Ty musisz powiedzieć to stop!! Gdzie Twoja asertywność? Skoro dajesz sie tak wykorzystywać teraz, to co bedzie za jakis czas? W jakim kierunku bedzie zmierzać wasz zwiazek? ...

Im wcześniej powiesz dość tym lepiej, czasem facet sie nie domyśli ze zle robi, trzeba mu wprost powiedzieć co Ci leży na sercu. Jeśli chodzi o sex, skoro po miesiacu juz ze sobą sypiacie.. sama dałaś mu i dajesz przyzwolenie na takie traktowanie!!

Skoro trudno Ci sie przełamać, zacznij biegać, męczyć sie fizycznie, podczas wysiłku człowiek uwalnie swoje emocje i łatwiej mu potem powiedziec co leży na sercu wink

6

Dzięki Kobietki za dobre rady. Wczoraj zadzwonił do mnie jak codziennie po pracy z prośbą o przyjechanie po niego, akurat była u mnie moja przyjaciółka, to powiedziałam mu, że nie dam za bardzo rady, gdyż siedzę z psiapsiółą. Dał rady sam dotrzeć i to w ciągu 20 min. Ale odrazu pokazał focha, nie był taki czuły jak zawsze jak po niego jezdziłam.
Pózniej kumpela namówiła mnie na wyjście na piwko, on siedział w tym czasie u mnie i pałaszował obiadek. Bałam się mu powiedzieć, że wychodzę, ale w końcu powiedziałam, to on na to :" i co zostawisz mnie tak samego, słomianego wdowca?"
Zapomniałam jeszcze napisać, że on też jest świeżo po rozstaniu z panną, i że wynajmuje pokój niedaleko mojego domu.
Boli mnie to też, że co drugi dzień przynosi pranie, ciuchy robocze, jak i osobistą bieliznę i nie ma wstydu poprosić mnie żebym to mu uprała, chociaż wie, że u mnie moja mama zajmuje się praniem i, że to ona pierze i wiesza co drugi dzień jego ciuchy...
To już rzeczywiście chyba zabrnęło za daleko...

7

Z tym praniem to już przesada. On nie może tak Ciebie wykorzystywać. Szybko mu się to udało i Ty musisz szybko zareagować. Sama widzisz, ze jak po niego nie rpzyjechałaś to od razu rzucił focha. Oznacza to, ze nie jest Ciebie wart i zależy mu tylko na wykorzystaniu Ciebie.

8

e nie no to juz przesada, całkowicie za daleko to zaszło!! co on robi dla Ciebie?? Dla niego jego zwykłą służką, którą wykorzystuje na każdym kroku, nie daj sie tak traktować!!

9

moim zdaniem to jakaś chora sytuacja jesteście ze sobą miesiąc a tu już takie rzeczy,początki zawsze są piękne,zaś mamy do czego wracać co wspominać.A ty jakie będziesz miała wspomnienia prałaś jego ciuchy,gotowałaś byłaś na każde zawołanie no naprawdę super.Powiedz samej sobie STOP tak nie morze być,czy ty zasługujesz na takie traktowanie?miałaś być jego 2 połowa a jesteś służąca wynieś przynieś pozamiataj a jak mu się nie będzie podobać wymieni cie na inny model.Mogę tylko przypuszczać,że serio to on cie nie traktuje.To on powinien zabiegać dbać o ciebie  zapraszać czasem gdzieś.A to on widać szuka sponsora,i chyba znalazł bo widzę ,że to ty na wszystko się zgadzasz .Porozmawiaj z nim wytłumacz ,że tak dalej być nie morze .A pomyślałaś sobie co będzie potem.Niedługo wpadnie do ciebie z kumplami i usłyszysz tylko'' podaj mi piwo kobieto'' czy tak wygląda miłość ?miłość polega na wzajemnym szacunku,czułości, zaufaniu i wielu innych ważnych rzeczach .Które jak na razie tu nie widzę.To kobiety powinny być rozpieszczane smile

10

HEH no niezle, ja bym sobie tak nie dala. Tez bym sie wstydzila powiedziec, upomniec sie ale bez przesady... Wlasnie co bedzie pozniej??? Porozmawiaj z nim jesli tego nie zmieni to widze marne zycie z nim, trudno tak zyc, twoje potrzeby tez powinny sie liczyc. Jesli rozmowa nie pomoze to zacznij robic tak jak on i zapytaj jak sie czuje. Nie boj sie, jesli cos mu sie nie spodoba to NARKA przeciez nie jeden facet na ziemi, ktory bedzie sie liczyl z toba i nie uslugiwal sie przede wszystkim...

11

Aj, nieładnie, nieładnie. Facet znalazł sobie sponsora, kucharkę, praczkę, sprzątaczkę i jest mu wygodnie. W takiej sytuacji posłychałabym rady i przyjaciółki, i Forumowiczek. A Panów tego pokroju pozdrawiam głośnym DO ROBOTY! Rączki Wam nie uschną.

12

mika84 napisał/a:

Od miesiąca spotykam się z pewnym chłopakiem.

Przeczytaj to i się zastanów czemu robisz wszystko to co obecnie dla obcej osoby ?!

13

Tzn.nie jest mi obcą osobą, bo znamy się już od ok.8 lat, ale zaczeliśmy tak "na poważnie" kręcić miesiąc temu.
Dziś umówiłam się z kumpelami na babski wieczorek, jeszcze mu nie powiedziałam, ale jak tylko się z nim zobaczę, to mu powiem. A jeśli zobaczę, że strzela jakieś fochy, to wtedy powiem, że nie dam rady tak dalej i , że albo się zmieni to, albo papa.
Aaa, bym zapomniała, kiedyś tzn.jakiś tydzień temu przeglądał mi moje filmiki w telefonie i znalazł film z moim byłym, który nakręciliśmy - trochę się wkurzył, zapytał mnie po co to trzymam, po czym go usunął.
Wczoraj przeglądaliśmy jego telefon, pokazywał mi dzwonki, i filmiki. I....nieopacznie włączył filmik na którym był w niedwuznacznej sytuacji ze swoją byłą. Ale natychmiast się zreflektował i wyłączył go. Zacząl pokazywać mi inne dzwonki, zagadywać..... Nie wytrzymałam i powiedziałam, żeby go usunął, skoro mi też tak zrobił. Powiedział, że pózniej usunie. Ale czy to zrobił, to nie wiem, wątpiąca sprawa.
Nie chce mu szperać po telefonie, bo to dziecinada... Eh... Zobaczymy jak się zachowa dziś i dziś pewnie podejmę decyzję!
Dzięki Wam wszystkim :*

14

3mam kciuki za Ciebie, bo rozsadna z Ciebie kobieta. Miejmy nadzieje,ze bedziesz bardziej szczesliwa za jakis czas a narazie udanej imprezy.

15

No i ciąg dalszy wchodzenia na głowę...

W przyszłym tygodniu planujemy wyjechać na wspólne wczasy.  Pojechałam na dworzec, kupiłam bilety, za które miał mi oddać tzn.za swój, ale czekam już 3 dzień i cisza, ani myśli oddać...
    W weekend zostałam zaproszona na grilla do kumpla z klasy. Miało tam być towarzystwo, którego on nie znał, a poza tym kumpel z klasy prosił mnie, żebym sama przyszła, bo to niby taka klasowa imprezka.
    Powiedziałam mu to, że nie może ze mną iść, to pogniewał się i nie odzywał cały dzień.
    Ciągnę to dalej, i sama nie wiem po co, tylko niepotrzebnie mi nerwy psuje......
     Eh, poczekam do czasu jak wyjedziemy na te wakacje, zmienimy otoczenie, to może wtedy mu wszystko wygarnę i albo zrozumie, albo kończę tez "związek".

16

Tylko, żebyś na wakacjach nie bawiła się w sponsora dla niego. Może np. w barach itd. powiedz od razu kelnerowi, że prosisz o dwa rachunki?

17

On Cię zwyczajnie wykorzystuje. Powinnaś jak najszybciej mu się postawić. Nie bój się tego, że jeśli nie zgodzisz się na takie dalsze jego postępowanie, to będzie chciał Cię zostawić. Musisz mu trochę wjechać na ambicje- i pamiętaj- jeśli ktoś ma tu tracić, to tylko on, tak więc niczym się nie przejmuj. Jak najszybciej porozmawiaj z nim na ten temat, bo później może być już za późno.

18

Ejjj nie daj się wykorzystywać finansowo. To mężczyzna powinien bardziej poczuwać się do tego by zapłacić za kobietę, a nie na odwrót. I Ty znając go jeszcze jedziesz i kupijesz bilety i znowu on ucieka od obowiązku oddania długu. No ja sobie takiej sytuacji nie wyobrażam. I to po miesiącu czasu on ma taki tupet. Powinien się wstydzić, bo takie zachowanie jest żałosne. Czym on Ci imponuje?

19

No i wróciłam ze wspólnego urlopu z moim już "byłym" facetem smile
Żałuję, że w ogóle go ze sobą zabrałam... Bo zachowywał się w niektórych sytuacjach wręcz skandalicznie!!!
Podam przykłam : Szliśmy razem na koncert, on niósł plecak, w którym mieliśmy piweczka. Kiedy zorientował się, że przy wejściu jest ochrona i 'trzepią", wręczył mi ten plecak i powiedział, że panienki nie będą tak skrupulatnie sprawdzać, a facetów na pewno tak.
Innym razem, również w drodze na koncert po drodze popijaliśmy drineczki. Kiedy usłyszałam, że zaczynają grać, powiedziałam mu, żeby się pospieszył, to się wkurzł, że go popędzam, rzucił kubkiem o ziemię i poszedł sam, zostawiając mnie bez pieniędzy (on miał moje schowane)
Jakoś dotarłam wtedy na nogach ( a miałam do przejścia 5 km, a to już wieczór był)! Wtedy miarka się przebrała i postanowiłam, że jeszcze jakoś wytrzymam do powrotu, po po powrocie powiem mu do widzenia!!!
I tak też się stało wczoraj, znów jestem sama, ale wolę to od "strupa na głowie"! smile

20

no i BRAWO smile A facet jest beznadziejny !!!

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Facet wchodzi mi na głowę! Jak powiedzieć STOP???

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024